Reiseguide til Sevilla

Den spanske byen Sevilla regnes for å være en av de vakreste byene i Spania. Opplev flotte historiske, arkitektoniske og kulturelle severdigheter. Byen er kjent for sjarmerende brosteinsgater med små tapasbarer, flamenco, kunstgallerier og appelsintrær. Her er våre beste tips til Sevilla.

Hoteller

Det finnes en mengde hoteller i Sevilla i alle prisklasser og som matcher alle behov. Dette er våre favoritthotell i Sevilla. 

Hotel Sevilla Center – Flott firestjerners hotell nær Jardines de la Buhaira og kun en 15 minutters spasertur fra gamlebyen. På hotellet finner du en rekke fasiliteter som sesongåpent utendørsbasseng, treningsstudio og restaurant med panoramautsikt. Her bor du sentralt med gangavstand til de fleste severdighetene. 

Silken Al Andalus – Dette er et firestjerners hotell i bydelen Heliopolis i Sevilla. Hotellet har romslige rom, treningsstudio, skjønnhetssalong og et sesongåpent utendørsbasseng. Utenfor hotellet går rutebussen som på 10 minutter tar deg til gamlebyen, Plaza España eller Pineda golfklubb.

AYRE Hotel Sevilla – Et populært firestjerners hotell nær Santa Justa stasjon og kjøpesenteret Nervion Plaza. Hotellet tilbyr sesongåpent utendørsbasseng, treningsstudio og gode rom med klassisk innredning. Her bor du nær bussen som på kort tid tar deg til attraksjonene i den historiske bykjernen. 

TRH La Motilla Hotel – Dette er et moderne firestjerners hotell. Hotellet har sommeråpent utendørsbasseng, tennisbaner og en fin hage. Det er også café og restaurant på hotellet. Her bor du nær kjøpesenteret i Dos Hermanas. Byens historieske sentum er en kort kjøretur unna.

Herlige spisesteder

I Sevilla finner du mange stemningsfulle tapas-barer. Prøv deg frem med de varierte smårettene og du vil ikke bli skuffet. Her får du også mye for pengene. Ellers finnes det kafeer og restauranter som byr på alle typer internasjonale retter.

Frokost/lunsj:

Cocome – Café som serverer både frokost og lunsjretter. Her finner du blant annet retter som smoothiebowls, wraps og baguetter på menyen.

Jester – En liten, men koselig café som serverer alt du kan ønske deg til frokost og lunsj. Her får du alt fra smoothies og frokostbowls til croissanter og bakevarer.

Bar Europa – Bar Europa er kjent for å være en av byens beste tapassteder. Her finner du de fleste klassiske tapasrettene på menyen og til en god pris.

Middag:

Mamarracha – Like ved Seville katedralen finner du den populære restautanten Mamarracha. Her tilbredes fisk og grønnsaker over åpen flamme i det moderne lokalet dekorert med grønne planter.

Enrique Becerra – Dette er en autentisk, familiedrevet restaurant. Prøv spesialiteter som ratatouille, gazpacho, oksehale, fylt blekksprut og iskald sangria. Restauranten ligger i en flott 1600-tallsbygning.

Calatrava 6 – Tapas med en moderne vri eller tapas fusion som det kalles. Her finner du en spennende tapas meny i et moderne og hyggelig lokale. 

Utforsk byen

Sevilla er en populær turistdestinasjon og har mange spennende attraksjoner å by på. Her er våre tips til hva du bør oppleve når du besøker byen.

Sevilla-katedralen

Den imponerende Sevilla-katedralen er byens største landemerke og står oppført på UNESCOs verdensarvliste. Katedralen ligger i det historiske distriktet Santa Cruz. Dette er verdens største gotiske katedral og om du ønsker kan du ta turen til toppen av tårnet hvor du har en fantastisk utsikt.

Alcazar

Dette er Sevillas kongelige palasskompleks. Alzacar ligger i byens historiske distrikt Santa Cruz og ble påbegynt allerede på 1100-tallet. Alcazar står oppført på UNESCOs verdensarvliste og er kjent som en av Spanias vakreste borger omringet av fantastiske tilhørende hager.

Plaza de España

Dette er et av de mest kjente stedene i Sevilla. Området er stort og i tillegg til hovedbygningen finner du idylliske elvekanaler hvor du kan leie ro-båter.  Plaza de España ligger i Maria Luisa-parken og hovedbygningen er oppført i renessanse/neo-maurisk stil med et tårn i hver ende. Bygningen brukes i dag til statlige kontorer. 

Torre Del Oro 

Torre Del Oro er kjent som gulltårnet, og var tidligere et militært vakttårn. I dag er tårnet et maritimt museum  og populært utkikkspunkt over elven Guadalquivir og området rundt.

Museo de Bellas Artes

Besøk kunstmuseet når du er i Sevilla. Museet ligger i et kloster fra 1600-tallet og viser hovedsaklig spansk kunst fra middelalderen og frem til 1900-tallet. I tillegg til sine permanente utstillinger har de også midlertidige utstillinger.

Museo Arqueológico de Sevilla

Et annet museum som er verdt et besøk er det fantastiske arkeologiske museumet. Museet finner du i bygningen Pabellón del Renacimiento som ligger i María Luisa-parken. Her kan du se funn fra romertiden.

La Feria de Abril

Opplev en av de mest kjente festivalene i byen som er “La Feria de Abril”. Festivalen som har blitt feiret siden 1847 finner sted to uker etter påske. Her får du se både imponerende parader, flamenco-kjoler, sang og dans.

Utflukter

Isla Magica

Besøk den store fornøyelsesparken Isla Magica som har den spanske kolonitiden som tema. Her finnes det et stort utvalg attraksjoner for hele familien med blant annet berg- og dalbaner, karuseller, piratshow og go-cart. Parken er åpen fra april til oktober.

Aquopolis

Ta en utflukt til badeparken Aquopolis. Dette er garantert populært om du reiser med barn. I badeparken finner du aktiviteter som vannrutsjebaner, bassenger og bølger. Det er også flere spisesteder. Parken er åpen fra mai til september.

Opplev en fotballkamp

Om du er fotballinteressert kan du ta turen til Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, som er den stadionen Sevilla spiller sine kamper på. Tips! Bestill billettene på forhånd.

Planlegger du en reise til Sevilla? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

ticketnoinsta