Reiseguide til Salzburg

Salzburg er en by i Østerrike som ligger vakkert til langs elven Salzach. Byen er kjent for å være Mozarts fødeby og fra filmen The Sound of Music. Opplev den vakre gamlebyen som står på UNESCO sin liste over verdens kulturarv og mye mer. Nedenfor er våre beste tips til storbyen.

Hoteller

Det finnes mange hoteller å velge mellom i Salzburg. Her er det noe for enhver smak og lommebok. Dette er våre favoritthotell i storbyen. 

Vollererhof – Fantastisk firestjerners hotell. Hotellet ligger i vakre omgivelser og her har du et stort utvalg fasiliteter som spa med massasjer, kroppsbehandlinger og ansiktsbehandlinger. Det er også et helsestudio, et utendørsbasseng og et innendørsbasseng.

Holiday Inn Salzburg City –  Moderne firestjerners hotell i sentrum av byen. Hotellet har fasiliteter som café og en hyggelig terrasse. Her bor du i hjertet av Salzburg kun en spasertur til den sjarmerende gamlebyen.

Hotel Heffterhof – Populært firestjerners hotell med sentral beliggenhet. Hotellet har lyse og moderne rom, og fasiliteter som bar, restaurant og terrasse med utsikt. Fra hotellet har du attraksjoner som Erhard kirke, Mozart-plassen og Hohensalzburg festning i gangavstand.

Sheraton Grand Salzburg – Flott femstjerners hotell med et stort utvalg fasiliteter. På hotellet har du flere restauranter, bar/lounge, spa, frisør og helsestudio. Her bor du fint til i byen, nær blant annet Mirabell palass og hager, Salzburg barokkmuseum og Mozarteum-universitetet i Salzburg.

Spisesteder

Det er et stort utvalg av gode spisesteder i Salzburg. Det er flere Michelin-restauranter og mange restauranter hvor du får mye for pengene. Så her er det noe for enhver lommebok. Det er også et stort utvalg kafeer i byen, hvor mange har lange tradisjoner. Prøv også de kjente Mozartkulene om du er glad i sjokolade. Du finner mange utsalgssteder av sjokolade rundt i byen. Nedenfor er våre beste tips til spisesteder.

Frokost/lunjs:

The Heart of Joy Cafe – Koselig frokoststed med et godt utvalg. På menyen finner du blant annet omeletter, wraps, salater og diverse sandwicher.

Afro Café – Denne populære kafeen byr på en spennende meny. Her får du alt fra vafler med fersk frukt og afrikansk frokost til et godt utvalg vegetarretter. 

Cafe Bazar – Denne kafeen ligger midt i hjertet av byen og har en fin uteservering. Her serverer de frokost, lunsj og østeriske spesialiteter.

Middag: 

Gasthof Goldgasse – Denne restauranten ligger på hotellet med samme navn, nemlig Hotel Goldgasse. Her får du tradisjonell østerriksk mat basert på lokale råvarer men med en moderne vri.

St Peter Stift Keller – Denne restauranten er med sine 1200 år i drift blandt de eldste i hele Europa. Dette er en populær restaurant med mye historie. Her finner du også et eget julemarked i bakgården.

Pauli Stubm – En populær restaurant som om sommeren har en hyggelig uteservering. På menyen finner du klassiske østerrikske retter.

Utforsk byen   

Salzburg er en vakker by med mye å se og oppleve. Lær om Mozarts historie og besøk huset han bodde i, se en konsert og spaser rundt i den sjarmerende gamlebyen som står på UNESCO sin liste over verdens kulturarv. Her er våre beste tips til hva du bør oppleve når du besøker byen.

Gamlebyen Altstadt

Mellom elven Salzach og Mönchberg ligger gamlebyen. Her finner du mange sjarmerende smågater og torg. Spaser rundt og se alt gamlebyen har å by på av vakre barokkfasader, fontener, parker, butikker og spisesteder. 

Mozarts hus

Du kan ikke besøke byen uten å lære om Wolfgang Amadeus Mozart. Det er spesielt to steder han har sterk tilknytning til. Hagenauer Haus i Getreidegasse nummer 9 der han ble født og huset hvor han bodde som voksen. Hagenauer Haus er i dag et museum hvor du kan se Mozarts første musikkinstrumenter og første verker.

Hohensalzburg Festningen

Dette er en imponerende festning som ligger 119 meter over byen. Ta bergbanen fra gamlebyen og opp til festningen. Der kan du bli med på en guidet rundtur hvor du får innblikk i livet der under middelalderen. Fra festningen har du en fantastisk utsikt. 

Domkirken

Besøk domkirken og domkirkemuseet som ligger i kirkens forhall. Domkirken og de tre plassene rundt var det erkebiskop Wolf Dietrich som stod bak. Domkirken sto ferdig i 1628. I dag kan du se en flott samling kirkekunst i domkirkemuseet.

Schloss Mirabell

I nybyen finner du Schloss Mirabell som er fra 1606. Det ble renovert og bygget om til det palasset det er i dag på 1720-tallet. Få også med deg den vakre barokkhagen som ble anlagt på starten av 1700-tallet. Der finner du vakre blomster, et eget veksthus for palmer og flere ulike monumenter. 

Salzburg Katedral

Katedralen er originalt et bygg fra år 767, men ble truffet av bomber under 2. verdenskrig og har derfor blitt gjenoppbygget. Det er her du finner døpefontenen hvor Mozart ble døpt.

Stiftskirche St. Peter

Dette er et kloster som ble stiftet av St Rupert i år 696. Her finner du i dag en romanesk-arkitektonisk kirke fra 1147 i sen barokkstil. I kapellet finnes levninger etter Johann von Staupitz som var en personlig venn av Martin Luther. Under sommerfestivalen som foregår i august holdes det Mozart-konserter her.

Museet for moderne kunst

Besøk byens museum for moderne kunst. Museumet er fordelt på to lokasjoner og er enormt. Her finner du verk fra blant annet Klimt, Manzu, Munch, Ernst Ludwig, og Fritz Wortuba.

Utflukter

Untersberg 

Det særegne alpelandskapet innbyr til fotturer om sommeren og det nærmeste fjellet for lengre fotturer er Untersberg. Fjellet ligger ca 16 km fra byen med buss. Du kan også ta en kabelbane opp til Geiereck 1300 moh fra St. Leonhard stasjonen i Gartenau.

Salzwelten

Byens navn Salzburg kommer fra saltminene som har vært en viktig inntektskilde for byen. Like utenfor byen finner du flere gruver og det er en populær utflukt å ta turen til Salzwelten ved Bad Dürrnberg. Du kan ta tog fra jernbanestasjonen som tar ca en time og bli med på en guidet omvisning i gruvene.

Planlegger du en reise til Salzburg? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

 

 

 

ticketnoinsta