Reiseguide til Karibien

Karibien

De mange øyene spredt utover i Karibien er alle vakre reisemål, men øyene er bemerkelsesverdig forskjellige fra hverandre. Med mer en 7000 øyer er Karibien en destinasjon som passer alle turister. Men hvilken øy skal man velge, stor eller liten, urban eller øde? Øyene i Karibien består av de store Antillene i nord og de de små Antillene som grenser mot sør og øst. I tillegg regnes ofte øyene Bahamas, Turks og Caicosøyene og Barmuda som en del av Karibien selv om de ikke ligger  det karibiske hav. Selv om alle øyene er vakre så tilbyr de ikke samme type attraksjoner. Les vår øyguide til Karibien og finn din øy-favoritt.

De Store Antillene:

Caymanøyene

cayman

Et blendende utvalg av luksuriøse badebyer har gjort Caymanøyene til et drømmereisemål for verdens rikeste folk. Men under glansen og glamouren er øy-nasjonen velsignet med førsteklasses dykkesteder, blomstrende dyreliv og fantastiske naturformasjoner. Caymanøyene består av tre øyer – Grand Cayman, Cayman Brac og Little Cayman. Caymanøyene er ikke noe lavbudsjett feriested og her er det samtlige av vakre resort og velge mellom krydret nedover den lengste og vakreste stranden øyen tilbyr. Med krystallklart vann, varme sjøtemperaturer og et utvalg av dype og grunne dykk, er det fornuftig å bruke så mye tid som mulig til å utforske Cayman’s fargerike korallrev. Det er også fantastiske muligheter for å svømme med flokker av stingrays.

Best for: Problemfri ferie med fantastisk tilgang på all slags vannsportaktivitet.

Cuba

karibien

Cuba byr på en opplevelse helt utenom det vanlige. Cuba er Karibiens største øy, og her er det som å ta en tidsreise tilbake til det gamle Karibien. Den øyen tilbyr fantastisk musikk, politiske utfordringer og  urban skjønnhet du ikke får noe annet sted. Havana alene er verdt dager med utforskning, men sett av god tid til Cuba og alle øyas fantastiske områder og kultur.  Les mer om Cuba her.

Best for: De som ønsker en rimelig ferie og en opplevelse du sent vil glemme, eventyrere og oppdagelsesreisende.

Jamaica

Karibien

Jamaica ligger i hjertet av Karibien og er kjent for sin kultur, sitt frodige landskap og reggae musikk. Her får du tempraturer rundt 27 grader hver dag året rundt. Folket i Jamaica er svært vennlige og setter pris på om du tar deg tid til å bli kjent med dem. Jamaica tilbyr noe for de fleste enten du ønsker å bo på et luksusresort eller litt mer lokalt og enkelt, her er det ikke vanskelig og finne et feriested som tilbyr alle fasiliteter du kan ønske deg. Om du drar til Karibien for strendenes skyld så finner du også flere vakre strender her, der den mest populære er 7 mile beach. Den kritthvite sandstranden strekker seg over 11 kilometer i et dramatisk landskap med ruvende klipper.

Best for: De som vil leve det gode liv i vakre omgivelser, med innslag av fantastisk kultur og reggae rytmer med tilgang på nydelig krydret mat.

Haiti

Haiti tilbyr det motsatte av en bekymringsfri ferie. Utfordringer florerer på denne fattige øya som har lidd gjennom naturkatastrofer, men hvis du ønsker å utforske en rik kultur som er regionens mest afrikanske, er Haiti for deg. Rolige strender, fantastiske fossefall og ruvende fjell er noe du kan se i det varierte og slående vakre landskapet. Verdens eneste vellykkede slaveopprør skjedde her, og musikken, kunsten og kulturen som fulgte med, gjorde Haiti helt unikt.

Best for: Folk som reiser for å lære og ønsker en ferie utenfor de store turistmassene.

Den Dominikanske Republikk

karibien

Den Dominikanske Republikk er den nest største øya i Karibien, med en vakker natur omkranset av fjell, blant annet de fire høyeste fjellene i Karibien. Den dominikanske republikk er et perfekt feriested for nesten alle typer reisende, fordi det er en flott øy med behagelig klima, krystallklart vann, spektakulære strender, fantastiske fjell og en spennende historie. Men den Dominikanske republikk vil først og fremst være himmelen for strandelskere. Øya er omringet av 400 kilometer med kystlinje. Her får du det klareste vannet i Karibien på drømmestrender som Playa Boca, Punta Cana og Cayo Levantado. Med sin spanske kultur og spennende kolonitid er også den Dominikanske Repulikk kjent for musikk og dans og det finnes mange muligheter for å ta seg en fest.

Best for. Strand-elsker og eventyrere.

Puerto Rico

Puerto Rico

Puerto Rico har noe for de fleste med sin rike historie og flotte arkitekturelle skatter i form av koloniale fort og borger. Her kan du tråkke i fotsporene til Christopher Columbus og pirater mens du nyter den rike kulturen som er formet av spansk og amerikansk kultur. Hovedstaden San Juan, som er på UNESCO´s verdensarvliste, oversvømmes av kulturelle skatter som El Castillo-fortet, barokkirker og de glitrende strendene i Condado. Men øya har også steder for deg som liker deg utenfor folkemengden som for eksempel El Yunque eller Ponce. Dette er øya for deg som vil oppleve kultur. Puerto Rico har absolutt en festlig side av seg selv også, her finner du de villeste susrfestedene i hele Karibien og der det finnes surf flokker det til med unge mennesker som skal surfe og leve det gode liv.

Best for: Surfere, oppdagelsesreisende, kulturinteresserte

De Amerikanske Jomfruøyene

karibien

De Amerikanske Jomfruøyene (USVI)  er et territorium i USA som ligger i Karibien. St. Thomas, St. John og St. Croix er de tre mest populære øyene i USVI. Hver av disse øyene har tydelig karakter og attraksjoner. Men uberørte strender er en ting som alle disse tre øyene har til felles. Heldigvis er alle strendene på de forskjellige øyene åpne for publikum. Den hvite sanden og krystallklare vannet på disse strendene vil ta fra deg pusten. Snorkling i verdensklasse, dykking, spektakulære solnedganger og fiske er de andre tingene du venter på strendene på USVI. Øyenes nasjonalpark er hovedattraksjonen i St. John Island. Det okkuperer 60 prosent av øya og er omgitt av korallrev og hav, dette er stedet for deg som vil nyte vakker natur.

Best for: De som foretrekker og bo på store resort, og naturelskere.

De Britiske Jomfruøyene

Karibien

De Britiske Jomfruøyene er både mer luksuriøse, men mindre utviklet feriedestinasjon en de amerikanske Jomfruøyene. Her finner yatchbåt-eiere og dykkere sitt mekka blant de 40 små øyene. De britiske jomfruøyene (BVI) er et territorium under Storbritania. De fleste som kommer hit kommer for å seile,  med jevn vind, rolige strømmer, beskyttede bukter og pirat-skip barer, er dette en av verdens seiling-hot spots.

Best for: Seilere, solnedgangscocktailpartier, folk som foretrekker å bo på en båt.

Anguilla

Karibien

I et hav av strender som setter standarden for paradisstrender, er strendene på denne lille øya på et annet nivå. Hjemmet til noe av Karibiens mest spektakulære korallrev er dette et sted dykkere flokker til. Her finner du pudderhvite nærmest urørte strender, der du på de mest populære har tilgangen til flere fantastiske strandbarer. Øya er liten, med en elskverdig lokal kultur og luksuriøse villaer spredt om. Med sitt rykte som et skatteparadis og overveiende luksushoteller, er Anguilla ikke et av Karibias billigste destinasjoner.

Best for: De som ønsker en luksuriøs ferie i avslappede omgivelser med lite folkemengder.

St. Martin

st martin

St.Martin er et øyparadis i det nordøstlige Karibien delt i en fransk og en Nederlandsk side og er med det den minst bebodde øya som er delt i to nasjoner. Begge sider av denne livlige øya har noen av Karribiens beste strender, da øya ligger mellom Atlanterhavet og det Karibiske hav. Den franske siden av øya er kjent for sine resturanter og butikker i verdensklasse. Tollfrie butikker er nemlig en annen flott attraksjon i St.Martin. På den andre siden av øya, Sint Maarten, den nederlandske delen finner du noen av de beste utestedene og kasinoene i Karibien. På den måten tilbyr begge sidene av øya attraksjoner som kan passe de fleste. Drar du til St.Martin kan du ta dagsturer til både Nederland og Frankrike og oppleve hjertet av kreolsk kultur. Dette er ikke en luksus øy og du vil finne hoteller i de fleste prisklasser.

Best for: Deg som reiser på budsjett, dagsturer utenfor hotellet, kultur og natteliv.

Antigua og Barbuda

Antigua

Antiguas fantastiske kystlinje har lokket seilere til Antigua sitt farvann i århundrer. Her går det knapt en uke forbi uten at en seilregatta finner sted. Antigua kan også skryte av 365 myke, hvite sandstrender med duvende palmetrær. Strendene her har noe for enhver, enten du liker rolig krystallklart badevann, om du ønsker å snorkle i korallrev eller om du vil surfe så er det perfekte områder på øya. Å besøke Antigua søster øy, Barbuda, er en mer avslappet opplevelse. Livet her er sakte og enkelt – med vennlige lokalbefolkningen og få asfalterte veier. Det er en av de få øyer i regionen med rikelig dyreliv, inkludert den største kolonien av fregatfugler i verden

Best for: De som ønsker å tilbringe dagene utenfor hotellområdet, seilere og fulgeentusiaster.

St Kittis

Karibien

St Kitti er en vakker øy i det sørlige Karibien. Øyen er mest kjent for vakre fjell, strender, vulkaner og historiske ruiner. Øyen har flere store hoteller og leilighetskomplekser i utvikling. St.Kittis har både vært en fransk og engelsk koloni og har en rik historie. Hvis du liker å gjøre andre ting utenfor stranden og havet har St.Kittis en menge aktiviteter å tilby, du kan også utforske plantasjer, dra over til den lille nabo øyen Nevis, hike i regnskogen eller besøke Brimstone Hill Fortres fra øyas pirattid.

Best for: Deg som ønsker en komfortabel ferie og bruke dagene på aktiviter.

Dominica

Dominica

Dominica mangler de mange strendene som finnes andre steder i Karibien, men er regionens uberørte perle med topper og daler som skråner ned i regnskoger og fantastiske fossefall. Her får du virkelig vandret utenfor de store turistmassene som mange av de andre øyene tiltrekker seg. Om du er glad i vakker natur kan dette være øya for deg.

Best for: Klatrere og trekkere, naturelskere, folk som ønsker noe annet en karibiske klichéer

De små Antillene:

St Lucia

St Lucia er det ultimate stereotypbilde på den perfekte karibiske feriedestinasjonen, med en fantastisk blanding av gylne sandstrender,  beskyttede korallrev og frodige jungler. Dette lille paradiset er ikke så utviklet som noen av sine karibiske naboer og har en avslappende, uformell og vennlig atmosfære. Her kan du besøke lokale markeder  i autentiske landsbyer, og hver helg fester lokalbefolkningen på gatene som det ikke kommer en morgen etter. Slapp av i en hengekøye med utsikt over det turkis vannet, dra opp i fjellet (turen opp i Pitons er en av regionens beste) eller dykk inn i jungelen på jakt etter den beskyttede St. Lucian papegøyen.

Best for: Dykkere, snorklere, trekkere, kitesurfere, backpacker og de som ønsker en avslappet ferie.

St Vincent og Grenadinene

st vincent

Dette er stedet for deg som liker en oppdagelsesferd. Her får du en øykjede i hjertet av de Karibiske hav, ryddet for turistmassene, med hvite sandstrender på øde øyer, himmelblått vann  og knapt en sjel rundt. Mens det kan høres ut som en lekeplass for de rike og berømte, trenger du ikke din egen yacht for å nyte SVG. Å sitte på med lokale fiskebåter fra den ene paradisøya til den neste er den klassiske Grenadin opplevelsen. Eller du kan leie din egen båt for dagen for det ultimate eksotiske og idylliske oppdagelsesferden. Og mens SVG er kjent for sine øyer og strender, tilbyr landet mer enn bare å slappe av i en hengekøye. Her er det vulkaner og forfriskende fosser å utforske og mange andre flotte fotturer på hele øygruppa.

Best for: båtfolk, oppdagelsesreisende og backpackere.

Barbados

karibien

Barbados er et perfekt reisemål for de som søker fullstendig avslapning i en tropisk setting. Denne koralløya, som ligger i det østlige Karibiske hav, tilbyr nesten alt det turistene forventer – fantastisk klima, nydelige strender, spektakulært natteliv, hyggelige lokalbefolkningen og ypperlige restauranter. Øya er bygget på et kalksteinfundament og har dermed mange unike egenskaper. Den kontinuerlige virkningen av bølger og regnvann resulterer  i dannelse av huler og undervannssjøer i kalksteinen, dette har resultert i at det har blitt til en menge vakre fossefall og bassenger i disse hulene.Barbados er også hjemsted for mange spektakulære strender. Flertallet av strendene er godt vedlikeholdt og rene. Vestkysten av Barbados er kjent for klare, rolige farvann og gyldne strender. Det er det beste stedet på øya for avslapning og andre aktiviteter som katamaran cruise, kajakkpadling, svømming og snorkling.

Best for: Alle slags budsjett, aktiviteter og for de som er glad i å kle seg fint til middag.

Aruba

Karibien

Aruba er en svært billedvennlig øy som ligger i det varme vannet i det sørlige karibiske hav. I motsetning til andre karibiske øyer har Aruba utrolig varmt vann og mye solskinn. Dermed besøker turister fra hele verden Aruba igjen og igjen. I tillegg til sitt perfekte vær har Aruba vakre, hvite sandstrender og meget vennlige mennesker. Aruba er et konstitusjonelt land under Nederland. Å feriere billig er svært enkelt i Aruba da det er svært mange overnattingsmuligheter der.

Best for: De som ønsker å ikke tenke i det hele tatt, her er alt tilrettelagt.

Curacao

curacao

Øyen Curacao som ligger i det sørvestlige Karibia, er den største av de nederlandske Antillene. Den er fantastiske  plasseringen av denne øya, like under orkanbeltet,  er hovedårsaken til det gode været. De vakre, buede strender, den fantastisk arkitekturen, kunsten og den deilig maten på Curacao gjør det til et av de fineste reisemålene i Karibia. Curacao er globalt kjent for sin koloniale arkitektur og rene, smale gater. Arkitekturen her er av spansk, nederlandsk og portugisisk opprinnelse. Bortsett fra de pulserende bygningene og den fantastiske kunsten er det også 38 spektakulære buede strender på Curacao. Flertallet av strendene på Curacao ligger i den sørlige kysten av øya. Disse strendene er rolige og vakre

Best for: De som ønsker å reise utenfor de mest populære turistområdene

Trinidad og Tobago

tobago

Trinidad og Tobago er en dobbel øy utenfor Sør Amerika med to svært foskjellige identiteter. Livlige Trinidad er en stor, pulserende karibisk øy som feirer i kreolsk kultur og skryter av en festscene som topper seg i løpet av en av verdens største karnevalfeiringer, som tar plass nettopp i Trinidad.

Best for: Festløver og de som ønsker en ferie uten bekymringer og luksus.

Den mindre øya Tobago kan skryte av alt den større øyen mangler: uberørt natur, resorts i verdensklasse som er verdt turen alene og aktiviteter på land og i vann. Mens begge øyene tilbyr noe for enhver smak, tilbyr begge den karibiske opplevelsen – felt av sukkerrør, fosser og fantastiske fotturer, romcocktails, musikk og fantastiske strender.

Best for: De som ønsker en rolig strandferie, dykking, fugletitting.

Øyer som ikke er en del av Antillene:

Bahamas

Bahamas

De 700 øyene i Bahamas er et ypperlige valg i Karibien, i direkte nærhet til USA er det mange som velger å kombinere disse reisemålene sammen. Enten du snorkler i det klare vannet eller oppdager glimt av øyas piratiske fortid i øde grotter, er dette det ultimate reisemål. Yachter og speedbåter er en livsstil her, og Bahamas er blitt et viktig stopp for cruiseskipene, men det trenger ikke påvirke deg som ferier på øya. Sett deg inn i en lokal bar mens du slapper av til rake ‘n’ scrape musikk, øyas signatur sjanger, og nyt et glass eller to lokale rom. Med sin avslappede holdning og tropiske strender rundt hvert hjørne, er Bahamas det ideelle stedet å senke skuldrene og nyte strandlivet.

Best for: De som ønsker å dra på øyhopping, dykkere og de som er glad i en fest.

Turks and Caicos

turcs and caicos

Turks og Caicos består av små øyer med perfekte strender og krystallklart turkis vann. Om det er strendene du drar til Karibien for, er dette stedet for deg, da Turcs and Caicos kanskje har de vakreste i Karibien. Her er det rolige dager under palmetrærne som gjelder, om du ønsker å slappe av utenfor de store folkemengdene på strendene er dette også det rette stedet. Her kan du bo så flott du vil eller i en mer enklere standar.
Best for: De som liker late dager på stranden, båtfolk, snorklere og dykkere.

Bermuda

karibien

Bermuda ligger i det rolige turkise vannet i Saragassohavet og består av en rekke øyer omringet av et voldsomt rev som gjør det til et av verdens beste dykkesteder. Her kan du vandre i gater av små pastellfargede hus og staselige herskapshus omringet av øyas frodige og grønne landskap. Bermuda har et svært kulturelle mangfold og det kommer frem i alle av Bermudas kunstgallerier og museer som gjør at øya fremstår som både sofistikert og urban. Arkitekturen er også flott og tiltrekker seg mange turister som er arkitekturinteresserte. Her har du tilgang på all salgs vannaktiviteter eller bare total avslapping i en hengekøye mens du nyter utsikten på en av øyas perfekte rosa sandstrender.

Passer for: De som ønsker en rolig strandferie i fredelige omgivelser, dykkere.

 Frister det med en tur til Karibien? Bestill reise til din drømmeøy her.

ticketnoinsta