Reiseguide til Hamburg

Hamburg er Tysklands nest største by og ligger idyllisk til ved elven Elbe. Opplev byens gotiske arkitektur, tømmerbygninger fra middelalderen, katedraler og grønne parker. Hamburg er også en populær by blant musikkinteresserte. Med kort reisetid passer byen perfekt for en weekendreise. Nedenfor er våre beste tips til storbyen.

Hoteller

Det finnes mange hoteller å velge mellom i Hamburg. Her er det noe for enhver smak og lommebok. Dette er våre favoritthotell i storbyen. 

Atlantic Kempinski Hotel – Flott femstjerners hotell sentralt i byen. Hotellet har store og klassiske rom med utsikt mot innsjøen Alster. På hotellet finner du fasiliteter som spa, innendørs basseng, kino og gourmetrestaurant. Her bor du sentralt nær de fleste attraksjoner og handlegaten Colonnaden.

Radisson Blu Hotel – Firestjerners designhotell med lyse og moderne rom. På hotellet finner du fasiliteter som restaurant, treningsrom, spa og basseng. Fra hotellet er det bare en kort spasertur til promenadegaten Jungfernstieg og innsjøen Alster.

Novotel Hamburg City Alster – Moderne firestjerners hotell sentralt i byen. Hotellet har romslige og lyse rom, og tilbyr fasiliteter som spa, dampbad, treningsrom og restaurant. Hotellet ligger i bydelen Hohenfelde, nær innsjøen Alster.

Mercure Hamburg Mitte – Populært firestjerners hotell. Hotellet har lyse og moderne rom, og tilbyr fasiliteter som bar, restaurant og terrasse. Her bor du like ved Planten un Blomen Park og Schanzenviertel-distriktet. Hamburg messesenter ligger 200 meter fra hotellet.

Spisesteder

Det er et stort utvalg av gode spisesteder i Hamburg. Her finner du noe for enhver smak og her er alle verdens kjøkken representert. Nedenfor ser du våre beste tips.

Frokost/lunsj:

Nord Coast Coffee Roastery – Koselig frokost- og lunsjsted med alt du kan ønske deg på menyen. Her får du ulike bowls, vafler og salater, samt en spennende kaffemeny.

Happnpappn – Vegansk café som ligger i det hippe området Karolinenviertel. På menyen finner du blant annet quiche, club sandwich, salater og bananbrød. Her får du store porsjoner til gode priser.

Café Paris – En populær café med franske aner midt i byen. Café Paris er kjent for å være byens mest imponerende café. På menyen finner du franske retter. Her serveres både lunsj og middag.

Middag:

Hans im Glück – Visste du at det var tyske innvandrere som tok med seg hamburgeren til USA på slutten av 1800-tallet? Hamburg byr på flere gode hamburger restauranter og en av de er burgergrillen Hans im Glück. På menyen finner du flere varianter, også vegetarburgere.

Fischerhaus – Dette er en familiedrevet sjømatsrestaurant med gode priser. På menyen finner du alt fra ål til laks og hummer. Fra restauranten har du en fin utsikt over elven Elben.

Philipps Restaurant – En hyggelig restaurant med god atmosfære. Her får du oppleve det tyske kjøkkenet med flotte kreative retter og hvite duker.

Utforsk byen

Hamburg er mer enn bare en havneby. Her finner du flotte bygg og attraksjoner, samt et rikt kulturliv. Spaser langs byens kanaler ved de to vakre innsjøene eller nyt formiddagen i en av parkene. Her er våre beste tips til hva du bør oppleve når du besøker storbyen.

Havnen

Byens havn er fra 1189 og var i mange århundrer en av Europas viktigste havner. Her finner du flere spisesteder og museumer. Om du ønsker kan du ta en sightseeing-båt og oppleve byen fra vannet.

Rådhusplassen

På rådhusplassen ligger rådhuset hvor delstatsregjeringen holder til. Plassen er veldig fin og her er du midt i sentrumskjernen av byen. Se på folkelivet fra en av de koselige restaurantene og besøk det gode utvalget av butikker som du finner her.

St. Michel-kirken

Dette er en vakker barokk-kirke med en gigantisk klokke. Kirken er kjent for å være er av de flotteste hanseatiske protestantiske barokkirkene i verden. Ta heisen opp i det 132 meter høye tårnet og opplev en fantastisk panoramautsikt over byen.

Bismarck-monumentet

Dette er et av monumentene til den avdøde Otto von Bismarck. Det står i havneområdet i St. Pauli. Dette skal være det høyeste av Otto von Bismarck sine verdenskjente monumenter.

Elbphilharmonie 

Elbphilharmonie er et moderne konserthus som åpnet i 2017. Konserthuset har etablert seg som et landemerke i Hamburg og er et imponerende bygg med flott utsikt. Ta turen hit for å oppleve selve bygget eller bestill billetter og få med deg en konsert når du besøker byen.

Speicherstadt

Dette er en del av byens havneområde som er kjent for lagerbygningene i rød murstein. Lagerbygningene er i dag renovert og her finner du kafeer, museer og luksuriøse loftsleiligheter. Området ble i 1991 utpekt som minnesmerke over byens fortid.

Reeperbahn

Dette området er byens svar på Amsterdams Red Light District. Her finner du flertallet av byens nattklubber og barer, men også bordeller. Gatene i Reeperbahn området er kjent for å være livlige, og du finner også flere gode restauranter her.

Miniatur Wunderland

Det finnes et stort utvalg museum i Hamburg og et av de mest kjente er Miniatur Wunderland. Museumet ligger langs elven Elbe og er den største miniatyr jernbanen i verden. Her finner du også mer enn 1000 tog, 4000 bygg og 260 000 figurer. 

Stadtpark

Byparken Stadtpark er som en stor grønn oase i Hamburg. Dette er den mest populære parken og er perfekt for barnefamilier. Her kan du seile miniatyrbåter i dammen, oppleve rutsjebanene og taubaner. Det er også flere lekeplasser i parken.

Utflukter

Tur på Hamburgs kanaler

Byen er kjent for sine fine kanaler som går igjennom byen. Med en tur på kanalene får du se byen fra et nytt og annerledes perspektiv. Se flotte villaer, hus, parker og elvestrender fra kanalene som fører ut til innsjøen Alster. 

Tierpark Hagenbeck

Besøk dyreparken Tierpark Hagenbeck som er kjent for å være Tysklands beste og vakreste dyrepark. Her finnes det over 2500 dyr av 360 forskjellige arter. Alt i parken er lagt til rette for at dyrene skal føle seg mest mulig hjemme og dyrene lever derfor i åpne områder i så naturlige forhold som mulig. Besøk også akvariet som ligger ved siden av med blant annet haier og krokodiller. 

Planlegger du en reise til Hamburg? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

ticketnoinsta