Reiseguide til Gdansk

En storbyreise til Gdansk har blitt mer populært de siste årene. Mange har fått opp øyene for alt byen har å by på samtidig som det er en billig storby hvor du får mye for pengene. Opplev byens flotte gamleby, historie, mange attraksjoner, deilig spa-behandlinger og store utvalg restauranter. En tur til Gdansk kan også kombineres med en tur til de nærliggende byene Sopot og Gdynia. Nedenfor er våre beste tips til storbyen.

Hoteller

Det finnes et godt utvalg hoteller i Gdansk. Prisene er det heller ikke noe å si på, her får du mye for pengene. Dette er våre favoritthotell i storbyen. 

Qubus Hotel Gdansk – Dette firestjerners hotellet ligger sentralt til i Gdansk. Hotellet tilbyr gratis båttur i sommersesongen, treningssenter og velværeavdeling. Det er også restaurant på hotellet som serverer både internasjonale og sesongbaserte, polske retter. Det er kun 5 minutter å gå til byens koselige gamleby.

Puro Hotel Gdansk – Firestjerners hotell i hjertet av Gdansk bysentrum. Hotellet har moderne rom og fasiliteter som restaurant, bar og treningsrom. Her bor du nær blant annet Dlugi Targ Marked, Artus Court og Oliwa Katedral.

Hanza Hotel – Firestjerners hotell sentalt i byen. Her bor du ved siden av Motława elven med attraksjoner som Mariakirken, Dlugi Targ Marked og Gdansk Nasjonalmuseum like ved. På hotellet finner du restaurant, bar, terrasse, treningssenter og spa.

Hilton Gdansk – Dette er et flott femstjerners hotell med sentral beliggenhet. Hotellet har store, klassiske rom og tilbyr fasiliteter som restaurant, bar, terrasse, treningssenter, spa-avdeling og innendørs svømmebasseng. Det finnes mange attraksjoner i gangavstand til hotellet som Gdansk Nasjonalmuseum og Oliwa Katedral.

Spisesteder

Det finnes et stort utvalg restauranter i Gdansk. Prisnivået er lavt så her får du mye for pengene. Tradisjonell polsk mat er basert på svinekjøtt, bacon, pølser, poteter med surkål, og tykke, brune sauser. I tillegg til alt av supper. Du finner også et godt utvalg internasjonale restauranter. Nedenfor ser du våre beste tips.

Frokost/ lunsj:

Fukafe – Dette er et populært vegansk sted. Ta lunsjen her i fargerike og moderne lokaler. PS! Prøv sjokoladekaken til dessert.

Long 52 Street – Er du glad i hamburger bør du ta turen hit. Denne koselige restauranten finner du i gamlebyen nær Puro Hotell.

Mlynek Cafe – En liten og idyllisk café midt i gamlebyen. På menyen finner du forskjellig påsmurt mat og hjemmelaget lemonade. Om det er fint vær kan du sitte ute på den koselige uteserveringen.

Middag: 

Bar Turystyczny – Dette er en renovert melkebar fra 1956. Her får du en autentisk polsk matopplevelse med husmannskost laget fra bunnen av til en rimelig penge. 

Gdanski Bowke – Denne restauranten ligger i havnen og her får du god mat og service. På sommeren er det hyggelig å sitte ute. Tips! Prøv den tradisjonelle polske fiskesuppen.

Piwna 47 – I gamlebyen rett ved Mariakirken finner du denne koselige restautanten. Her har de også en fin vinterhage. På menyen finner du alt fra supper og salater til kjøttretter.

Utforsk byen

Gdansk ble hardt rammet under 2. verdenskrig og er for mange kjent som en industriell havneby. Det er mange flotte bygg som er gjenoppbygd etter krigen, attraksjoner og severdigheter her. Her er våre beste tips til hva du bør oppleve når du besøker storbyen.

Mariakirken

Besøk den vakre 700 år gamle kirken. Her får du oppleve flere hundre år gamle kunstverk og flere titalls kapeller. Kirken er en av verdens største mursteinskirker og har et tårn som er 78 meter høyt. Ta turen opp i tårnet for en fantastisk panoramautsikt over byen.

Oliwa-katedralen

Dette er en gammel kirke med et imponerende utvalg kunst og arkitektoniske stilarter. Om du har mulighet bør du få med deg en orgelkonsert her. Kirken har mye historie og har blitt ødelagt og gjenoppbygd flere ganger gjennom sin 800 år lange historie.

Gdańsk rådhus

Besøk Gdańsk rådhus og bli bedre kjent med byens historie. Rådhuset stemmer fra 1300-tallet da det ble bygd som et palass i gotisk stil Her holdt byrådet til i sin tid og i dag finner du Gdańsk historiske museum her. Opplev kunst, historiske møbler og utstillinger om byens rike handelshistorie. Ta også turen opp i tårnet for en flott utsikt.

Den grønne porten

Denne porten er en av flere flotte porter i gamlebyen. Dette er et enormt bygg som ble bygget på 1560-tallet og var ment som et palass for de polske kongene. I dag er det et utstillingslokale for kunst og fotografi. 

Den gylne porten

Denne porten er en av inngangene til den vakre gamlebyen. Porten er pyntet med søyler og skulpturer. Den stammer fra 1612 og er laget av den anerkjente arkitekten Abraham van den Blocke. Dette er en av hovedattraksjonene langs Kongeveien.

Fontanna Neptuna

Dette monumentet er et av de mest kjente landemerkene i gamlebyen. Fontenen er fra 1633 og ble laget av den anerkjente arkitekten Abraham van den Blocke, som også står bak den gylne porten. Monumentet er tilegnet den romerske sjøguden som har en viktig rolle i lokal folklore.

Ulitsa Mariacka

Ta en spasertur i gaten Ulitsa Mariacka også kaldt Mariagaten. Gaten som i århundrer har tiltrukket seg kunstnere og musikkere er full av gallerier og verksteder å oppleve.

Park Oliwski

Ta en tur i den offentlige parken og nyt de grønne omgivelsene. Parken er delt i ulike hager med forskjellige temaer. Her kan du oppleve interessant kunst og flotte skulpturer, landemerker, magiske grotter og dyr.

Utflukter

Jelitkowo strand

Ta et avbrekk fra byen og besøk Jelitkowo strand. Dette er en tradisjonell badeby som ligger nær Gdansk og er et populært sted blant innbyggerne i Gdansk. Her finner du en fin sandstrand og strandpromonade med restauranter.

Sopot og Gdyna

Byene Gdansk, Sopot og Gdynia kalles for trippelbyene fordi de ligger så nært hverandre. Mens Gdansk er kjent for en historisk gamleby, er Sopot kjent for sin fine strandlinje, og Gdyna kjent som Polens største havneby. Ta turen til en av de nærliggende byene for å oppleve de fine sandstrendene. Du finner også flere mindre strender mellom Sopot og Gdynia. Du kan komme deg mellom byene med tog eller taxi. 

Planlegger du en reise til Gdansk? Vi hjelper deg med fly, hotell, leiebil eller andre aktiviteter. Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her.

Husk å følge landets restriksjoner for covid-19. Enkelte parker og attraksjoner kan ha restriksjoner eller være stengt pågå dette. 

ticketnoinsta