Reiseguide til California

California

California er et reisemål de fleste drømmer om å oppleve. Her har du storbyer som L.A og San Fransico, vakker natur i nasjonalparker, uberørte strender, hippe strandbyer og muligheten til å kjøre verdens mest kjente roadtrip langs Highway 1. Ønsker du og oppleve “The Golden State” men vet ikke helt hvor du skal begynne?  Vi gir deg våre beste tips til hvor hva du burde se og gjøre i vår guide til California!

Los Angeles

L.A er den største byen i delstaten California, derfor er dette et naturlig sted og tilbringe en del av din reise. Kjent som “City of Angels” ligger det en dose gammel glamour over byen, og det er jo ikke så rart når L.A er filmindustriens sentrum. Så ikke se bort i fra at du ser noen kjente steder eller mennesker. Siden Los Angeles er så stort så er det lurt og bo i flere steder i byen for å oppleve mest mulig. Det er enkelt og komme seg til L.A med flyvinger fra Norge med både Air Canada og United. Dette er våre favorittsteder i L.A:

Berverly Hills og Hollywood

Beverly Hills er et shoppingmekka og her kan du bruke dagene til til å vandre langs gater som Melrose Avenue eller Rodeo Drive, mens du skikker inn i alle de glamorøse desginerbutikkene. Gå ned Sunset Boulvard mens du nyter synet av de ikoniske palmetrærne, og spis lunsj på en av de trendy resturantene Butchers ´Daughter, Catch eller The Nice Guy. Berverly Hills huser også noen svært kjente hotell som The Berverly Hills Hotel og Roosevelt Hotell. Om du er glad i shopping må du besøke The Grove. The Grove er et utendørs shoppingsenter som har alle butikker du trenger, i tillegg har shoppingsenteret veldig fine uteområder og koselige cafeer og resturanter. Hollywood byr på mange forskjellige ting å gjøre, se den ikoniske Walk of Fame eller ta en “hike” opp til Hollywood skiltet. Besøk the Griffith Observatory, der du får den beste utsikten ut over hele Los Angeles, det må oppleves! Prøv en av de kjente burgerne fra In N Out og se en film i den legendariske kinosalen på TCL Chenese Theatre.

CaliforniaRodeo Drive, Los Angeles

Strandbyene – Santa Monica, Venice Beach og Marina del Rey

Om du først er i L.A er det verdt og ta turen til kysten. Her finner du den søte havnebyen Marina del Rey med vakre havnepromenader. Besøk Venice Beach og gå langs de fargerike gatene, her finnes det mye rart å se på. Venice har massevis av scateramper og graffiti men også små butikker og restauranter der du kan sette deg ned. Her kan du leie sparkesykler, skateboard og rollerblades som du kan bruke langs den lage strandpromenaden som går hele veien til Marina del Rey på den ene siden, og Santa Monica på den andre. Besøk også Santa Monica og dra ut på Santa Monica Pier for å se på tivoliet. Santa Monica har også veldig bra shopping, men med en litt mindre eksklusiv atmosfære en Beverly Hills. Spis på en av de trendy resturantene som Laurel Hardware, Cafe Gratitude eller Gjelina.

CaliforniaSanta Monica Pier, Los Angeles

 

San Fransisco

San Fransisco er en urban og livlig by. Byen er full av turistatraksjoner og har i gjennomsnittet besøk av rundt 18 millioner besøkende i året! Byen er kjent for sin sjarm og mange bratte bakker der det går kabelvogner, kjent fra mange amerikanske filmer. Samt kjennemerker som Golden Gate Bridge, fengselsøya Alcatraz og det hyggelige bryggeområdet Fisherman´s Wharf og Pier 39. De fleste atrkasjonene ligger relativt nærme hverandre i og med at San Fransico ikke er en by av samme størrelse som Los Angeles. Det er ikke noe problem og leie en sykkel og enkelt komme seg rundt, da får du jo også muligheten til å sykle over Golden Gate Bridge. Ta turen opp til Telegraph Hill og få en fantastisk utsikt over byen, eller ta med noe mat og nyt en piknik i den koselige parken Presidio. San Fransisko er en fantastisk matby. Både Chinatown og Little Italy er verdt et besøk. Byen huser også 5 resturanter med tre stjerner i Michelin Guiden, og om lommeboken er i godt humør kan det absolutt være en ideer og sjekke ut en av disse. San Fransisco er også kjent for sitt uteliv, så her er det gode muligheter for å ha en bra kveld på byen.

CaliforniaGolden Gate Bridge

San Diego

San Diego er Californias nest største by, og den 8.største i hele USA. San Diego ligger ca en 2-timers kjøretur sør for Los Angeles helt på grensen til Mexico. Her er det et helt fantastisk klima, med rundt 20 grader året rundt. Om du er i California for å nyte glade dager på stranden eller i bølgene på et surfebrett har du kommer til riktig sted. San Diego har nemlig noen av Californias beste strender. Her finner du kilometer på kilometer med hvit sand og perfekte forhold for en dag på stranden. USA´s vakreste strand Coronado Beach ligger like utenfor San Diego, hit er det verdt å ta turen. Om du er glad i å snorkle, ta turen til La Jolla Cove, her finner du et fantastisk undervannsliv! San Diego har en kjenerelt rolig og avslappende atmosfære, derfor er det perfekt og ta turen til parken Balboa, dette er et stort parkområde med massevis av attraksjoner som botaniske hager og historiske bygninger. Fra San Diego kan du også dra på dagsutflukt til Mexico, blant annet det kjente området Tijuana. Her kan du bevitne store kontraster og smake autentisk mexicansk mat. Området Old Town i San Diego er også en fantastisk attraksjon, her finner du mengder med koselige cafeér, resturanter og de beste shoppingmulighetene byen byr på. Forrøvrig kan du nyte noen fantastiske matopplevelser i San Diego også, spis mexicansk på Casa de Reyes. Nyt en margeritt på Baja Beach Cafe eller nyt en fantastisk italiensk pizza på Pizza Bella Italian Bistro.

California

Highway 1

Highway 1 er kanskje verdens mest ikoniske og omtalte kjøretur. Når sant skal sies, så sier Google Maps at turen kun tar 9 timer, men tro oss når vi sier at du vil ønske og bruke 3-4 dager på å få med deg alle de fantastiske stedene du kan stoppe. Våre favoritt-stoppesteder er følgende:
1 . Santa Barbera er en sjarmerende liten strandby kun 2 timer ut av L.A sitt storbykaos. Santa Barbera omtales ofte som den amerikanske riviera på grunn av de store fine strendene og at de har over 300 solskinnsdager i året. Her finner du en rolig sjø i behagelig temperatur, perfekt for alle som liker å å ta seg en dukkert. Leadbetter Beach og Arroyo Burro Beach er de mest populære strendene, men du kan også finne din egen strandperle på en mye en mye mindre befolket strand. Strandpromenaden i den lille byen er også svært koselig og verdt et besøk.

2. Big Sur-regionen – California har en spektakulær kystlinje, og det vakreste området er uten tvil Big Sur-regionen. Dette er det ideelle stedet for en road-trip. Bruk tiden din til å vandre langs voldsomme klipper og oppdag skjulte bukter i i den storslåtte naturen. Big Sur har mange fine kystsamfunn der du kan nyte et måltid på en av de mange resturantene. Ellers er hele Big Sur-regionen også et ideelt sted for surfere. Ikke gå glipp av å stoppe ved Julia Pfeiffer Burns Park for å skue ut over et fantastisk fossefall. Her finnes også det fantastiske resortet Esalen. Esalen har en helt fantastisk utsikt i smakfulle omgivelser.

CaliforniaBig Sur

3. Monterey og Carmel – Når du nærmer deg San Fransisco vil du kjøre forbi de vakre badebyene Monterey og Carmel, her er det verdt og ha en overnatting eller to. Monterey er en populær feriedestinasjon grunnet de vakre strendene og koselige gatene. Cannery Row er Montereys mest berømte gate hvor man finner gallerier, butikker, cafeer og restauranter. Monterey huser også et av Nord Amerikas største akvarium, Monterey Bay Aquarium. Carmel by the Sea er en liten, men veldig koselig by, uten noen trafikklys, eller store reklameskilt som preger resten av California. Her har mange kunstnere i sin tid funnet inpirasjon og byen preges av kunstgallerier, koselige cafeer og butikker. Dette er også et veldig bra stedet for å dra på vinsmaking og det finnes mange svært gode spa hotell og veldig vakre strender i den lille byen.

4. Santa Cruz er en koselig liten kystby der du må få med deg den kjente havnepromenaden The Boardwalk og verdens største trær i Henry Cowell Redwood parken. Santa Cruz er en tilbakelent, bohemsk og ungdommelig by med en avslappet livsstil. Det handler mest om surfing, og hvis du vil, kan du melde deg på kurs. For de som ikke er like opptatt av det,  er det gode shoppingmuligheter og tilgang til mange flotte fotturer og andre aktiviter som sykling, golf, hvalsafari blant annet.

CaliforniaBixy Creek Bridge, Monterey

Yosemite National Park

Sist men ikke minst, ikke gå glipp av en tur til Yosemite. Kun tre timer i bil fra San Fransisco har du muligheten til å se noe av det vakreste USA har å by på. Her finnes det utallige stier og turer,  i natur som er så vill og vakker som du bare kan forstille deg. Gå langs stier og se Sequoia-trær, fosser dalende ned granittklipper eller dra på kajakktur langs Merced River som renner gjennom Yosemite Valley. Om du er et virkelig friluftsmenneske så finnes det også en rekke stier du kan gå der du kommer langt vek fra alferdtsvei.

Yosemite National Park

Ønsker du å reise til California? Bestill drømmereisen her.

 

// Innlegget er skrevet i samarbeid med Lufthansa

 

ticketnoinsta