Reiseguide til Barcelona

Planlegger du å reise til storbyfavoritten Barcelona i sommer? Med fantastisk arkitektur, shopping, mat, parker og uteliv er byen nordmenns storbyfavoritt. Kombinasjonen av storby og strand gjør byen spesielt attraktiv for deg som vil ha alt, enten du planlegger en helgtur eller et lengere opphold. Her får du tipsene til reisen!

ThinkstockPhotos-158308055 (1)

Det er ikke uten grunn at Barcelona er den storbyen flest reiser til. Her finnes det noe for alle og byen passer godt enten du reiser med familie, venner eller på kjærestetur. Barcelona passer også perfekt om du skal på helgtur, siden byen kun er en kort flytur unna. Barcelona er en forhåndvis liten storby hvor det er lett å ta seg rundt, noe som gjør det lett å få med de forskjellige bydelene og mangfoldet byen har å by på. Planlegg hva du vil oppleve når du besøker byen, så får du mest ut av oppholdet!

Attraksjoner i Barcelona

Det er mange attraksjoner og severdigheter i Barcelona. Se Gaudis fantastiske arkitektur, besøk et eller flere av byens museer, slapp av i en av de flotte parkene, og nyt solen på stranden Barceloneta. Reiser du med barn kan et besøk i dyrehagen eller byens akvarium være populært. Her har vi plukket ut noen av storbyens mest populære attraksjoner du bør få med deg når du besøker storbyen.

1. La Sagrada Familia La Sagrada Familia er en av Barcelonas største attraksjoner, og er som et symbol på byen. Basilikaen ble tegnet av den verdenskjente arkitekten Gaudi, og ble påbygnt i 1883. Den er fremdeles ikke ferdigbygd og det sies at det vil ta 50 år før den er ferdig. (Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona)

2. Park Güell – Park Güell er en park med arkitektoniske elementer tegnet av Gaudi. Planen var opprinnelig å bygge en eksklusiv landsby, men på grunn av økonomiske problemer ble kun noen få hus bygget. Parken ligger på en høyde i El Carmel i distriktet Gràcia, og har en fantastisk utsikt over Barcelona. Gaudi selv bodde her i flere år, og parken er i dag en av Barcelonas fremste tusist attraksjoner. (Carrer d’Olot, s/n, 08024 Barcelona)

3. Montjuic Montjuic er en høyde i Barcelona som gjerne assosieres med idrett og kultur, og det finnes også flere attraksjoner her. Her finner du blant annet teletårnet, det Katalanske Nasjonale Kunstmuseet og en rekke andre museer, og botanisk hage. På sommeren holdes det flere ganger i uken et kjent lys- og lydshow med fontene som kalles Font Màgica. (Plaça de Carles Buïgas, s/n, 08038 Montjuic)

4. La Boqueria – La Boqueria er Barcelonas største matmarked, og et av de største matmarkedene i Europa. Markedet er en opplevelse i seg selv, med alt du kan tenke deg av ferske råvarer, nypressede juicer og ferdigretter. Her kan du spise lunsj eller handle med deg matvarer. (La Rambla, 91, 08001 Barcelona)

5. Museu Picasso – I picassomuseet utstilles en stor samling av Pablo Picassos viktigste malerier Museet er et av de mest besøkede museene i Barcelona. (Carrer Montcada, 15-23, 08003 Barcelona)

ThinkstockPhotos-163736925

La Sagrada Familia

Andre attraksjoner som kan være spennende å få med seg når du besøker Barcelona er Palau Guell, Parc de la Ciutadella, L’Aquarium de Barcelona, La Pedrera, Santa Maria del Mar, Catedral de la Seu, og Placa de Catalunya.

Spise i Barcelona

Det er mange spisesteder å velge i, og mye god mat å få i Barcelona. Spesielt kjent er de for nasjonalretten Paella og tapas. Det er flere gode resturanter i området nede ved havnen La Ribera, langs strandpromonaden og Barri Gotic-området. Her har vi plukket ut tra gode restauranter.

1. Restaurante La Palmera – Rett ved La Rambla finner du resturanten La Palmera som er liten og koselig. Her får du en av byens beste paellaer. (Carrer Enric Granados, 57, 08008 Barcelona)

2. Can Majo – En av byens beste fiskeresturanter. Resturanten er perfekt om sommeren, med beliggenhet ved stranden og uteservering. (Almirante Aixada, 23, 08003 La Barceloneta)

3. La Dama – Den kanskje beste restauranten i Barcelona er La Dama, og resturanten har en velfortjent Michelin stjerne. Perfekt for en romantisk middag. (Av. Diagonal, 423, 08008 Barcelona)

Tapas Barcelona

Tapas Barcelona

Shopping i Barcelona

Barcelona er kjent for gode shopping muligheter, enten du er ute etter designerbutikker eller kjedebutikkene. Et av de mest kjente shoppingområdene er La Rambla, og øverst i La Rambla finner du byens største El Corte Ingles shoppingsenter. Det finnes flere El Corte Ingles kjøpesentre rundt i sentrum av byen. I La Rambla finner du både designer- og kjedebutikker. Et annet område med flere designerbutikker er Passeig de Gracia.

I shoppinggaten Porta d’Angel finner du det meste av butikker, og gaten leder veidere til Barrio Gótico i gamlebyen hvor shoppingen fortsetter. En annen shoppinggate med mindre turisme og hvor de lokale gjerne shopper er Avenida Diagonal. Er du på utkikk etter vintage finner du flere butikker i El born området som er verdt et besøk, disse ligger litt spredt i området. Både El born og Barrio Gótico har flere koselige resturanter og barer.

Shop to you drop

Shop to you drop

Hotell i Barcelona

I Barcelona har du mange hoteller og i alle prisklasser. Her har vi plukket ut tre hotell vi anbefaler. På ticket.no har vi en utvidet liste hvor vi har plukket ut et utvalg bra hotell i ulike priskategorier, som alle kjennetegnes ved at de er sentrale og har det lille ekstra. Se den utvidede listen her. Alle hotell i Barcelona finner du her.

1. Hotel Sixtytwo – Hotel Sixtytwo er et fantastisk boutiquehotell som ligger på Passeig de Gracia, Barcelonas mest prestisjetunge Central Avenue, et shoppingparadis og et steinkast fra Gaudís Casa Batll og La Pedrera. (Passeig de Gràcia, 62, 08007 Barcelona)

2. W Hotel Barcelona – W Hotel har en fantastisk beliggenhet ved stranden, og med utsikt over kysten av Barcelona. Hotellet er designet av den verdensberømte arkitekten Ricardo Bofill, og stiger opp fra den spektakulære stranden. Fra svømmebassenget ser du rett ut på stranden, og du kan gå rett ut fra hotellet og ned på strandpromonaden med flere resturanter og uteliv. (Placa de la Rosa dels Vents 1, 08039 Barcelona, Spain)

3. Grand Hotel CentralGrand Hotel Central ligger midt i byen i området Ciutat Vella. Dette sjarmerende hotellet har en av byens beste takterasser. På takterassen har de bar og svømmebasseng, og en fantastisk utsikt over byen. (Via Laietana 30, 08003 Barcelona)

View of the beach from the W hotel

View of the beach from the W hotel

Uteliv i Barcelona

Er du ute etter fest og morro på kvelden har Barcelona mange utesteder å velge mellom. På strandpromonaden er det mye liv på kveldstid og her kan du velge mellom steder som Opium, Karpe Diem, og Patcha. Her kan du kan starte kvelden med middag, før det går over til fest rundt midnatt. På enden av stranden ligger W Hotel og fra baren i topp etasjen på hotellet har du en fantastisk utsikt over Barcelona og stranden.

Andre utesteder verdt å sjekke ut om du vil oppleve Barcelonas uteliv er Sutton, Eclipse og Bling Bling. Dersom  du ønsker en litt roligere kveld er El Born området fult av gode barer, som for eksempel Lime House og Coppelia.

night view of Placa Reial

night view of Placa Reial

Har du noen reisetips til Barcelona? Del de gjerne i kommentarfeltet.

Reisen til Barcelona bestiller du her.

ticketnoinsta