Reiseguide: Besøk fantastiske Roma

En av de mest populære storbyene i Europa er Italia’s hovedstad Roma. Nesten overalt i Roma står monumenter, ruiner og fortidsminner som en påminnelse om byens glansdager. Naturlig nok er byen blant verdens mest populære reisemål, men selv den store tilstrømningen av turister har ikke ødelagt “magien” til Roma som alltid er et trivelig sted å besøke.Dagens Roma har rundt 3 millioner innbyggere og deles i to av elven Tiber som renner gjennom byen. Det gamle sentrum fra Romertiden ligger øst for elven mens Vatikanet befinner seg på den vestlige siden.

De fleste internasjonale flygninger lander på Fiumicino-flyplassen (den største av de to i Roma) og herfra kan du enkelt ta toget inn til Termini togstasjon sentralt i Roma (koster 14 euro per person og tar ca 30 minutter). Du kan også ta taxi med fastpris 40 euro fra flyplassen, men husk å opplyse taxisjåføren om det når du setter deg inn. Generelt er det lurt å få hotell til å bestille taxi for deg fra et ordentlig taxiselskap om du skal noe sted i Roma, da taxisjåførene dessverre kan være litt sleipe og ikke alltid ha takstameter.

Hotelltips: Marcella Royal

Hotellet Marcella Royal ligger like ved Borghese-parken i et rolig og hyggelig område. I gaten Via Flavia finner du flere restauranter i alle prisklasser i tillegg til noen små matbutikker og cafeer.

Selve hotellet ligger i en eldre, flott bygning, men er oppusset i klassisk italiensk stil. Rommene er store, de fleste av dem nyrenoverte med flotte bad og en liten balkong med utsikt til den koselige gaten nedenfor. Frokosten serveres på hotellets egen «Roof Garden» i 6. etasje med fantastisk utsikt, appelsintrær og hyggelig stemning. Hotellet har veldig hyggelig og hjelpsomt personale som gjerne bestiller taxi for deg, ordner billetter til severdigheter eller tipser deg om gode restauranter.

Beliggenheten til hotellet er helt perfekt for å utforske Roma uten å bo midt i de verste turistområdene. Innenfor 10 minutter gåavstand har du blant annet Piazza Barberini, en hyggelig plass med en vakker fontene og flere kafeer, restauranter og butikker. Her finner du også nærmeste stopp for hop-on/hop-off-bussene. Fra Piazza Barberini er det 5 minutter å gå både til Trevi-fontenen og området rundt shoppinggaten Via del Corso og Spansketrappen. Repubblica metrostasjon er også ca 10 minutter gange fra hotellet.

04

Processed with VSCO with g3 preset

Shopping

Hele veien nedover fra Piazza Barberini til Via del Corso finner du butikker som Zara og Sephora, og i selve handlegaten Via del Corso har du også klassikere som Polo Ralph Lauren, H&M, Mango samt flere italienske kjedebutikker. Beveger du deg oppover i smågatene mot Spansketrappen finner du det mer eksklusive shoppingområdet med butikker som Louis Vuitton, Chanel, Hermes og Cartier.

Trinit dei Monti, Piazza di Spagna, Roma

Sightseeing

Byen har enormt mange severdigheter, og den beste måten å se de på er som i mange andre byer; hopp på en åpen turistbuss med dagspass og hopp av igjen der det passer deg. Hotellet fikser billetten for deg, så det er bare å finne nærmeste holdeplass (ca 10 minutter å traske fra Marcella Royal i vårt tilfelle) og stige på. Alle bussene stopper ved de største severdighetene som Trevi-fontenen, Colosseum, Vatikanstaten, Piazza Venezia og så videre.Bilde 15.04.2017, 13.47.09 (1)

Har du lyst til å ta med deg litt ordentlig italiensk mat hjem bør du ta turen til markedet Mercato Trionfale som ligger rett ved Vatikanstaten. Et innendørs marked med ferske spekeskinker, pølser, oster, nøtter, fisk og alt annet du kan tenke deg til en veldig billig penge! Husk cash og italiensk ordbok, her kommer du ikke så langt med engelsk, men du får med deg mange godsaker.

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with f2 preset

 

Mat

I Roma kryr det av restauranter, og dessverre er det mange turistfeller både med tanke på pris og smak. De aller fleste serverer den klassiske italienske menyen med pasta og pizza. Husk at både restauranter og butikker i Italia ofte stenger noen timer på ettermiddagen mellom lunsj og middag.

Lunsj:

Rett ved siden av hotellet finner du det lille pizzabakeriet Pinsere som alltid har kø utenfor. Fantastiske små pizzaer som du spiser mens du står utenfor. Om du ikke skulle rekke frokosten på hotellet eller ønsker en lett og rimelig lunsj kan Vero  anbefales. Det ligger 5 minutter gange fra hotellet i retning Repubblica, og kan sammenlignes med Pret a Manger; ferske og gode sandwicher og salater, yoghurt, ferskpressede juicer og et godt utvalg av kaffe. Perfekt om man skulle være litt lei av å spise kun italiensk mat!

Trenger du en pause i shoppingen er det mange barer, kafeer og gelateriaer i området og de koselige små gatene rundt Via del Corso og Spansketrappen. Fortauskafeen aquasalata er både hyggelig, har god mat og veldig gode drinker i tillegg til nydelig utsikt over en klassisk liten gate, akkurat som du forventer i Roma.

Processed with VSCO with c1 preset

Middag:

Et godt restauranttips er faktisk restauranten som ligger rett over veien for hotellet i Via Flavia; Fuocolento. Her får du utrolig god mat og vin(test sjømatpastaen!) til en grei pris. Veldig hyggelig eier og servitører!

Et annet tips er området Trastevere og restauranten Osteria Otello ved Piazza Santa Maria. Trastevere er kjent for å være et av de livligste og mest genuine områdene i Roma hvor du også finner de beste autentiske restaurantene. På Osteria Otello er det masse liv og lyd, nydelig mat og fantastisk service til en veldig god pris. Det er omtrent umulig å booke bord og alltid kø utenfor, men du registrerer bare navnet ditt hos den hyggelige fyren som står utenfor og får et glass vin på huset mens du venter 10-15 minutter.

På kveldstid:

Spiser du middag i Trastevere er det utallige barer i området hvor man kan hygge seg etter middag. Har du derimot lyst på en litt annen opplevelse kan du sjekke ut «speakeasy»-baren Jerry Thomas som ligger rett på andre siden av elven. En bitteliten privat bar gjemt i et boligområde, med noen av Europa’s beste drinker på menyen. Her kan du booke bord på forhånd (det lønner seg), men husk også å finne det gjemte passordet på hjemmesiden deres før du finner riktig adresse og ringer på hos «Prof. Jerry Thomas». En opplevelse!

Reisen din til Roma bestiller du HER. Turen til Roma kan gjerne kombineres med reise til flere andre byer i Italia, kontakt oss for hjelp til å sette sammen hele reisen 🙂

 

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *