Reiseguide: Madrid

Madrid er en av Spanias mest populære reisemål. Med en reisetid  på ca 3 timer fra Barcelona ligger Madrid i midten av Spania med nydelige fjelltopper i horisonten. Madrid er også byen som Ernest Hemingway kalte for “den spanskeste av alle spanske steder”. En storbyferie i Madrid gir deg det beste av Spania. Kunst og kultur, sanseløs shopping, himmelsk tapas og nydelige Rioja-viner. Og et natteliv som varer helt til frokost!

Det er ikke lett å sette ord på hva du bør se når du er i Spanias hovedstad – det er nemlig så mye. Men det aller viktigste er å ta deg tid til å rusle gatelangs og betrakte folkelivet fra noen av de mange fortauskaféene. I tillegg kan du for eksempel ta deg en tur innom Pradomuseet, som har Spanias største malerisamling med noen av verdens mest berømte kunstnere.

 

Puerta del Sol – Hjertet av Madrid. Sol er bokstavelig talt i sentrum av Madrid og et perfekt område å ta utgangspunkt i for å utforske byen. Der er det shopping, mye god tapas og gateundeholdning. Det er også her Madrids nyttårsfeiring foregår! Plassen var opprinnelig en av portene i bymuren, og rett nord for Sol og Gran Via finner du gaten Chueca, som er et av Madrids mest trendy områder.

The Royal Palace (The Palacio Real de Madrid) –  Palacio Real, det pompøse kongelige slottet en liten gåtur fra Sol, er en severdighet i seg selv. Kongen bor ikke her, men bruker det ved ulike anledninger

San Miguel Market – Et veldig kult marked med både turister og lokale. Dog kan det være litt overpriser sånn som mange andre turistdestinasjoner. Dette er ikke et tradisjonelt matmarked, men mer et gorumetmarked for tapas og delikatesser. Det er ca 30 forskjellige boder som selger en mengde forskjellige varianter av tapas, skinker, oliven, bakevarer og annen mat. Det er også et godt utvalg av øl og vin!

Buen Retiro Park –Den vakre parken Buen Retiro ligger rett ved siden av Pradomuseet og er et nydelig sted å slappe av. Det er byens største park og brer seg utover et større areal med vekster, bygninger og dammer. Her drar byborgerne for å slappe av under trærne, sitte på en benk, spise på en kafé, eller kanskje ta seg en liten rotur på sjøen med en av båtene som er til leie.

Mat og drikke i Madrid

Cava Baja området, nær Puerta del Sol, er kjent for sine restauranter som spesialiserer seg på lokale og tradisjonelle retter fra Madrid. Den mest kjente restauranten er Casa Lucio. Den og Casa Botin som ligger på Calle Cuchilleros 17 har lam og spegris som spesialiteter. La Chueca området ved Gran Via er mest kjent for sine moderne restauranter.

Andre forslag til restauranter og barer;

  • La Fisna, Calle Amparo, 91 Lavapies
  • Bodegas Rosell, Calle del General Lacy, 14 Atocha
  • De Vinos, Calle de la Palma, 76 Conde Duque
  • Casa Gonzalez, Calle de León, 12 Huertas
  • Vinoteca Vides, Calle Hortaleza, 11 Gran Via

Frister det med en tur til Madrid? HER kan du bestille fly og hotell 🙂

ticketnoinsta