Reiseguide: Amalfikysten

Amalfikysten, en av verdens desidert vakreste kyststrekninger med uslåelig utsikt. Her ligger små romantiske byer som Positano og Amalfi som perler på en snor – alle med sitt eget spesielle preg. På den andre siden av Sorrento-halvøya ligger Sorrento, et klassisk feriested med utsikt over den postkortvakre Napolibukten. Rett utenfor kysten ligger også den eksklusive paradisøya Capri, som det er enkelt å komme til med ferge.

Italia har mange fine bilturer å by på, men ingen er nok vakrere enn dette. På grunn av flymuligheter fra Norge kan det enkleste være å starte i Roma (ikke at det nødvendigvis trekker ned).

På Amalfikysten kan du nyte nydelig mat, svært gode bademuligheter og naturopplevelser av en annen verden. En båttur til øya Capri kan, og bør, selvfølgelig legges inn. Hit er det enkelt å komme seg med ferge fra Sorrento eller Positano.

Om du velger å leie bil eller benytte offentlig transport er et spørsmål om temperament og smak. Velger du å leie bil har du frihet til å kjøre akkurat dit du vil og på akkurat det tidspunktet som passer for deg. Til gjengjeld må du være innstilt på at veiene på Amalfikysten er smale og at det er veldig mange krappe svinger. Trafikken kan være svært intens i sommermånedene, så du risikerer å stå en del i kø, i tillegg til at det kan være vanskelig å finne parkering. Så velger du å leie bil anbefaler vi at du velger den minste modellen og søker etter et overnattingssted som tilbyr parkering. Hoteller tar ca 20 euro pr natt for parkering av bil. Det går mange busser mellom de forskjellige byene, så om du er litt fleksibel kan det være en mye enklere og rimeligere løsning, spesielt om du ikke planlegger å besøke mange byer.

Napoli

Byen Napoli ligger vakkert ved Napolibukten med fjellet Vesuvius i bakgrunnen. Det er en av Europas tettest befolkede byer, og de smale gatene er fylt med mennesker. Napoli har mye historie og kultur som bør oppdages. Nede ved havnen i sentrum, finner du Castel Nuovo, den nye festningen. Her er det en havnepromenade med mange restauranter og barer. Rett ved siden av finner du også en flott liten park ved, og hele dette området kalles Chiaia-rivieraen. Det er ansett for å være et “fineste” og tryggeste området i Napoli. Det er dessverre høy kriminalitetsrate i Napoli, og man bør derfor ikke gå med synlige verdier på seg, eller ferdes ute alene sent om kvelden.

Napoli er også et godt utgangspunkt for å besøke Pompeii og vulkanen Vesuv.

Det anbefales også en tur til «Da Michele» i Napoli, som er kåret til verdens beste pizza hvert år!

Hotelltips: The Royals Experience B&B

Et lite B&B med 4 rom som ligger rett ved parken i Chiaia. Helt nyoppusset, fresht og moderne med utrolig hjelpsomme eiere som ligger De parkerer gjerne bilen din for deg, bærer bagasjen din og gir deg deres private telefonnummer om det skulle være noe. Frokosten med ferskt brød, fersk frukt, croissanter og kaffe/juice serveres i den lille “lobbyen”.

 

Positano

Den vakreste byen langs Amalfi-kysten!

Positano er i en klasse for seg. Her klamrer husene seg fast lags de bratte klippeveggene og utsikten over byen og det blå Middelhavet er fantastisk. Fra Napoli er det ca 40 minutter å kjøre til Positano, og det er en spektakulær utsikt på svingete veier. Om sommeren fylles den lille byen opp, og køen med biler står gjerne langt ut av byen, så hit kan det lønne seg å dra litt utenfor sesong eller ta kolletivtransport.

I Positano ligger stranden midt i sentrum og det er fantastisk utsikt fra mange av av byens kvartaler, som klatrer oppover bratte klippevegger hvor de små butikkene og restaurantene og gelateriaene ligger tett i de trange gatene.

 

Hotelltips: Villa Rosa

Villa Rosa er et lite og veldig hyggelig hotell som ligger med fantastisk utsikt over havet på en liten høyde. Det er i perfekt gåavstand fra sentrum og tilbyr parkering rett nedi gata. Rommene er store og gammeldagse, men rene og luksuriøse.

Frokosten på Villa Rosa serveres på rommets egen balkong så du kan nyte utsikten samtidig.

I Positano ligger det flere restauranter med Michelin-stjerne, og en av dem ligger rett over veien for Villa Rosa. La Sponda hører til hotellet La Sirenuse og har en helt fantastisk utsikt. I restauranten tennes det hver kveld 400 levende lys som gir en helt spesiell atmosfære, og både service og mat er eksepsjonell. Prisen er heller ikke så aller verst, så et besøk hit anbefales!

Sorrento

Sorrento er en både klassisk og godt likt ferieby. En sør-italiensk perle nær noen av Italias mest berømte severdigheter.

Sorrento har lenge vært et høyt elsket feriested, både av italienere og andre europeere. Denne sjarmerende byen byr på sør-italiensk atmosfære med vakre bygninger, blomsterprydete piazzaer og koselige, trange smug. Utsikten over Golfo di Napoli er fantastisk. Vil du sole deg og nyte det klare blå Middelhavet kan du besøke en av byens badeterrasser.

Sorrento er også et perfekt utgangspunkt for å ta båten over til øya Capri, eller besøke Salerno.

Hotelltips: Hotel Plaza

Hotell Plaza ligger perfekt plassert rett ovenfor hovedtorget i Sorrento med gåavstand til det meste. Hotellet er veldig nytt og moderne med flotte rom, men det kanskje beste med hotellet er takterrassen med basseng, solsenger, bar og fantastisk utsikt.

Ved siden av ligger også hotellet Antiche Mura som kan anbefales.

Alle byene nedover Amalfikysten er perfekte å kombinere med en tur til Roma. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å sette sammen din reise 🙂

ticketnoinsta