Reisefilmer mens vi venter

Nå når vi ikke kan reise blir lengselen etter eventyr ekstra stor. For å lette litt på abstinensene gir vi deg noen tips på reisefilmer som gjør at du kan reise ut i verden på en trygg måte – fra din egen sofa!

The Beach – Thailand

Richard reiser til Thailand der han treffer Daffy, en forvirret, narkoman skotte. Daffy gir Richard et kart til en påstått paradisøy og forteller om et liv bortenfor den vanlige sivilisasjonen. Richard og et fransk par reiser avgårde for å finne denne øya – noe de også gjør. Her bor den en koloni av unge mennesker som mener de har funnet paradiset og Richard og de nye vennene hans blir tatt opp i kollektivet. På øya opplever de euforien i isolasjonen fra omverdenen og det enkle livet de lever her. Men det finnes mørke krefter på øya som raskt blir en trussel mot paradiset deres.

Sju år i Tibet – Tibet

Filmen er basert på en virkelig hendelse. Den østerrikske fjellklatreren Heinrich Harrer blir tatt til fange under andre verdenskrig, når han bestiger Himalaya, men kan klarer å rømme. Etter en lang flukt i Tibet treffer Harrer den fjortende Dalai Lama, et bekjentskap som kommer til å forandre livet hans for alltid. 

Mamma Mia – Hellas

Filmen handler om 20-år gamle Sophie og mammaen hennes Donna, som driver et hotell på en liten gresk øy. Sophie skal gifte seg og vil at hennes pappa skal føre henne oppover kirkegulvet. I følge mammas dagbok, som Sophie tyvleser, så er det tre mulige pappaser. Dermed inviterer Sophie i hemlighet alle tre til bryllupet – i sin mammas navn.  

Australia – Australia

Australia i begynnelsen av andre verdenskrig: En engelsk aritokratkvinne arver en ranch i nordlige Australia. For å redde dyrene ansetter hun en buskapsdriver og sammen driver de buskapen gjennom lander. Fremme i Darwin blir de møtt av japanernes bombinger av byen. 

Slumdog Millionaire – India

Jamal Malik, en 18-år gammel foreldreløs gutt fra Bombays slumområder, er bare ett spørsmål unna å vinne “Hvem vil bli millionær?”. Men i en pause i programmet blir han arrestert, mistenkt for juks. Ingen tror at han, en gutt fra slummen kan vite de rette svarene. Desperatforsøker Jamal å bevise sin uskyld og går gjennom spørsmål for spørsmål for å forklare hvordan han kunne alle svarene. Vi får blant annet høre historien om Latika, jenta han elsket og mistet. 

Under the Tuscan Sun – Italia

Frances er en 35-år gammel forfatter fra San Francisco. Hennes perfekte liv tar en uventet vending da hun etter en krevende skilsmisse blir veldig deprimert og får skrivesperre. Hun bestemmer seg for å ta en pause fra elt og reise til Toscana for å finne tilbake til seg selv og livet.  

Cast Away – Fiji

Chuck Noland er vant til å løse problemer. Som ansatt på FedEx reiser har til firmaets kontorer over hele verden med sine effektive løsninger og smarte omorganiseringen. Han er stadig i kamp med klokken og hjemme i Memphis har hans kjæreste Kelly blitt vant til aldri å vite hvor på jorden han befinner seg til enhver tid. Nå står Chuck ovenfor den ultimate utfordringen når han, etter en flyulykke, mirakuløst overlever og flyter i land på en øy i Stillehavet. 

Crazy Rich Asians – Singapore

Rachel Chu følger med kjæresten Nick til hans beste venns bryllup i Singapore. Under besøket får hun vite at Nicks familie er veldig rike og har nesten kongelig status i Singapore. På grunn av dette oppstår en spenning i forholdet da Rachel kjenner seg bedratt og utsatt fordi hun ikke vet hvordan hun skal oppføre seg i slike kretser. Og som om ikke det var nok, så blir hun heller ikke akseptert av Nicks mor som forsøker å bryte opp forholdet. 

Eat pray Love – Italia, India, New York, Bali

Liz er en fremgangsrik forfatter som lever i New York sammen med sin mann. Hun følger at livet hennes ikke gjør henne lykkelig, og hun bestemmer seg for å skille seg fra mannen og begi seg ut på en reise for å finne selg selv og meningen med livet. Hennes søken fører henne til Roma, India og Bali der nye venner hjelper Liz til å få innsikt i hva som er viktig for henne. 

Amélie – Paris

Etter den sjokkerende nyheten om at prinsesse Diana har omkommet mister Amelie en flaske i gulvet. Mens hun leter etter den finner hun et skrin fyllt med barndomsminner som hun bestemmer seg for å finne eieren til. I all hemmelighet leverer hun tilbake skrinet og ser hvordan det oppmuntrer den nå middelaldrende mannen . Opplivet av dette bestemmer Amelie seg for å forbedre også sine naboers liv. 

ticketnoinsta