Reisefavoritter – Hellas’ beste øyer

Sunset view of the blue dome churches of Santorini, Greece, Europe.

Det norske folk har i mange år hatt en spesiell forkjærlighet for den greske øyverdenen, med velkjente Kreta, Rhodos og Kos i spissen. Foran denne sommerens ferie topper Kreta listen over de mest bestilte greske reisemålene, etterfulgt av Rhodos og Athen, i følge Tickets bookingstatistikk.

Hellas er en skikkelig sommerklassiker, og stadig flere oppdager øyer litt bortenfor de mest velkjente. Skiathos og Skopelos er et par favoritter, Parga på fastlandet er utrolig koselig, men også mindre kjente Paros og naboen Antiparos er vakre destinasjoner.


Frodige Korfu

Den greske øyverdenen består av nærmere 1500 øyer, og har over lang tid vært blant nordmenns favorittreisemål. De største, og mest kjente øyene, for eksempel Kreta og Rhodos, har helt siden charterens inntog vært med på toppen over de mest populære feriereisemål, men de siste årene har trenden gått mot ønsket om å oppdage mindre besøkte steder. Korfu som ligger lengst nord på Hellas’ vestre side mot grensen til Montenegro og Albania, er kjent som den grønne øyen. Koselige Skopelos ble satt på kartet da øyen utgjorde bakteppet for filmen Mamma Mia, og klassiske Santorini er virkelig postkortvakker.

Det finnes så mange greske øyer å velge mellom uansett om man reiser med eller uten barn, om det er en avslappet atmosfære, eventyr eller natteliv som står i sentrum for reisen. Flere enn tidligere velger også å kombinere et par øyer på samme reise for virkelig å få det meste ute av ferien


Vakre Santorini, en av Hellas mest pittoreske øyer.

Parga, den koselige lille byen på det nordlige Hellas fastlandet, er på vei mot den minkende bookingtendensen, og i stedet øker antall reisebestillinger med litt over 10 prosent for sommerens utenlandsreiser. Byen passer til alle reiseselskapene, og det er lett å slappe av stille dager ved sjøen med spennende utflukter.


Kalymnos et reisemålet for de eventyrlystne.

(Noen av) Tickets favoritter

Korfu: en uslåelig kombinasjon av fine strender og vakre turstier i fantastisk fjellandskap.
Antiparos: blomstrende gresk kultur, fantastisk mat og rolig strandferie.
Kefalonia: vennlig atmosfære, mye musikk og en spesiell matkultur der det greske kjøkkenet møter italiensk inspriasjon.
Naxos: fantastiske, barnevennlig strender – et skikkelig badeparadis for ferierende familier.
Kalymnos: vakre, fjellrike landskap, kjent for sine mange klatrestier, perfekt for den eventyrlystne reisende.
Thassos: Få utenlandske turister. Her ferierer greske familier, og prisnivået er lavere enn på mange andre greske øyer. Her får du et innblikk i det ekte Hellas.
Ios: kjent for sitt intense natteliv.
Mykonos: for jet-sett-reisende som liker å nyte en mer luksuriøs atmosfære.
Paxos: varierende naturskjønt landskap dit mange par reiser for en romantisk ferie.
Samos: varierende naturskjønt landskap dit mange par reiser for en romantisk ferie


Thassos, relativt fri fra utenlandske turister.

Kefalonia, med sin vennlige atmosfære

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *