Reis til spennende Nederland

Fly me to Holland

Nederland er et lite land med mye å tilby, fra kultur og shopping til typisk nederlandsk mat og mye annet. Det finnes noe i Nederland som kan interesse hver eneste besøkende! Sesongens kaldere vær muliggjør mange aktiviteter, som juleshopping, å besøke et av de mange museene som finnes i Nederland eller å prøvesmake for eksempel den nederlandske ertesuppen «snert». Landet nåes lett med fly til Amsterda Schiphol Airport, og å ta seg mellom byene er veldig enkelt, så du kan oppleve det mangfoldet Nederland har å by på!

Arkitekturbyen Rotterdam

Nederlands nest største by, Rotterdam, passer utmerket for en weekendreise. Byen ble bombet under 2. verdenskrig, men Nederlenderne har bygget den opp igjen. De drives av innovasjon, og det merkes spesielt godt på den enestående arkitekturen og den herlige stemningen i byen! Det er også mye å gjøre her, fra shopping til museumsbesøk til severdigheter – som Erasmusbroen – til det pulserende utelivet.

I perioden 29 november – 3 desember 2017 settes Vintermarkedet opp, med mange markedsboder, moteoppvisninger, workshops, opptredener, fotografer og mye annet. Og fra 25. januar – 5. februar 2018 er det tid for Rotterdams internasjonale filmfestival. Det er Nederlands største filmarrangement og fokuserer mest på nye, uoppdagede talenter.

Haag, den kongelige byen ved havet

Haag, den kongelige byen ved haver, har sin egen karakter og historie. Byen ligger rett ved Nordsjøkysten, og i løpet av de kalde månedene er det fantastisk å vandre langs stranden ut til piren i Scheveningen. Det er ikke bare politikkens by med det nederlandske parlamentet, men her finner du også mange kulturminnesmerkede bygninger og historiske bydeler. Haag’s bykjerne er en av de beste i Nederland, så vil du juleshoppe kan du gjøre det her. Første nyttårsdag er det tid for årets nyttårsdupp – en tradisjon der nederlenderne innvier det nye året med en svømmetur i Nordsjøen.

Utrecht – det bankende hjertet

Den gamle, men fortsatt veldig levende byen Utrecht burde finnes på listen over steder du skal besøke. Byen kalles ikke for «Nederlands bankende hjerte» for ingenting, og er et perfekt reisemål for en weekendreise. Byen er akkurat liten nok til at man kan utforske den til fots, men stor nok til at man aldri skal kjede seg! Domkirketårnet kan tydelig sees fra hele byen, så det er umulig å gå seg bort. Sug til deg den unike stemningen når du vandrer lang kanalene med sine kaier og kafeér ved vannet. Helgen 16-17 desember 2017 er det tid for festivalen Knus, som fører med seg varme til byen i vintermånedene. Byen pyntes til fest og det er mange aktiviteter for alle aldre – julemarked. skøytebane og boder der du kan drikke en kopp med gløgg eller varm sjokolade!

Designbyen Eindhoven

Nederlands femte største by heter Eindhoven og er kjent for å være nyskapende innen både teknikk og design. Denne kreative byen byr på både musikk, teater og mote i tillegg til andre kunstformer. Du tar deg enkelt hit takket være Eindhoven Airport.

I 2017 feires kunst-og arkitektbevegelsen ”De Stijl”. Frem til slutten av 2017 kan du se nederlandsk design i hele byen. I perioden 11-18 november arrangeres lyskunstfestivalen Glow i Eindhoven, der ulike kunstnere har skapt lysinstallasjoner i det offentlige rom – se dem alle på en gåtur gjennom byen!

Vil du vite mer om Nederland og alt de har å by på kan du besøke http://www.holland.com, og HER finner du alltid gode tilbud på reiser til det fantastiske landet 🙂

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *