Reis på skiferie til de Østerriske alpene i vinter

alpene

Drømmer du ikke om sol og bad i vinter, men storslått natur, puddersnø og skikjøring i verdensklasse? På en skiferie i Alpene er det dette du får, og vi har plukket ut tre favoritter fra Østerrike. I alpebyene Bad Gastein, Wagrain og Saalbach er det god stemning, fantastisk skikjøring og topp atmosfære som står i fokus!

Saalbach – Afterskiens fødested

alpeneMange skientusiaster mener at Saalbach er en av Alpenes mest komplette skidestinasjoner. Du blir møtt av en koselig alpeby som tilbyr morsom og variert skikjøring og uslåelig afterski.

Menneskene i den gamle gruve- og jordbrukslandsbyen har det siste århundret satset helhjertet på snø og skikjøring. Et topp moderne skisystem har vokst frem, og vinteren 2015/2016 ble det knyttet sammen med skiområdet i nabobyen Fieberbrunn via en ny heis. Dette gjør at du nå kan utforske hele 240 km med sammenhengende bakker.

Samtidig har lokalbefolkningen vært veldig flinke til å bevare stedets sjarm og tradisjoner. Hovedheisene går direkte fra sentrum og du kan stå på ski hele veien ned til torget. Dette sørger for at skikjøringen alltid føles nær i Saalbach.

For den som vil ha en myk start på skiuken anbefaler vi å begynne med de blå bakkene i Vorderglemm. Neste steg er nabobyene Leogang, Kohlmaiskopf og Bernkogel med mange fine røde bakker. Den som vil ha et helaftens skiminne bør komme seg til Schattberg Ost og oppleve et av skisirkusets beste nummer – en 7 km lang blå bakke med en fallhøyde på 1100 meter!

alpene

Bad Gastein

alpeneBad Gastein fortsetter å være en av de mest populære skidestinasjonene i Østerrike, år etter år, og her opplever du både den internasjonale pulsen og den østerrikske gjestfriheten.

Byen er som hentet fra en film og er en gammel, eksklusiv spadestinasjon med vakker beliggenhet, høye hus og svingete småveier som byr på afterski, shopping og et pulserende natteliv – alt på ett sted. Det spiller ingen rolle hvilken kveld du velger å gå på byen, det er alltid mye folk og god stemning.

Byen kryr av skandinaver, men det er også mange nederlendere og øst-europeere som drar på skiferie til Bad Gastein. Stort sett hele februar er det så mange skandinaver i byen at man kommer langt med bare å kunne svensk. Ønsker man å reise på en tid der det er færre turister, men fremdeles gode forhold bør man ta turen i januar eller mars.

Her er mye snø og 203 km med bakker som holder skientusiastene i gang fra morgen til kveld. I Bad Gasteins skiområde finner du alt fra carvingbakker til svarte stup og upreparerte fjellsider. Uansett værforhold har du alltid bra skikjøring. Moderne gondoler og et velfungerende skibussnettverk tar deg enkelt till de forskjellige systemene: Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sportgastein og Graukogel. Sportgastein ligger høyest til og har en fantastisk utsikt du kan nyte mens du suser nedover bakkene i 2600 meters høyde. I Dorfgastein finner du skogsløyper og lange, brede bakker på begge sider av fjellet. Ettersom du kjører på begge sider, kan du kjøre i sola nesten hele dagen. I Sportgastein og Angertal finner du også flotte langrennsløyper.

Bra skikjøring og afterski er en selvfølge, men samtidig utmerker Bad Gastein seg som en av Europas få genuine spadestinasjoner, med varme kilder og deilige termalbad. Et besøk på Fensen Therme er noe man bare må oppleve på sin skiferie i Bad Gastein, før du tar turen ut på kvelden. Gå ikke glipp av utestedene Silverbullet eller Hæggbloms Bar på din neste alpereise til Bad Gastein.  Et av de gamle hotellene har blitt ombygd til kasino og vil man prøve seg med sjetonger og roulette bør man skifte ut dongeribuksen med noe mer stilfullt.

Bad Gastein er også en populær sommerdestinasjon, med fokus på mountainbike, løping i terreng, wellness og vandring.

alpene

 

Wagrain – Barnefamilienes favorittalpene

Wagrain er det perfekte reisemålet for familier som reiser til Alpene for første gang. Her finner man både den Østeriske sjarmen og et stort skiområde, akkurat som man forventer på sin alpeferie. Her kan du kjøre med herlige carvingski i velpreparerte bakker, mens barna kjører med en skandinavisk skilærer. Spis lunsj sammen i en koselig liten alpehytte og ha det gøy i bakken resten av dagen. I Wagrain er det god plass til skikjørere i alle aldre. Skiområdet er stort og variert, samtidig som det er lett å ta seg rundt i de forskjellige delene. Kjør sammen i brede bakker, eller velg to forskjellige bakker og møt hverandre i bunnen. Denne skireisen kan bli startskuddet for mange gode opplevelser på ski i Alpene sammen med familien.

Skiferie med barna i fokus

Det er viktig at barns første skiopplevelser blir positive. I bakken er det et stort lekeland som passer for både store og små. Her er det mange morsomme aktiviteter og en varmestue for små kalde tær, og på skiskolen kan barna kjøre med skandinaviske skilærere. I Wagrain finner man også skikjøring for proffene med herlige røde, brede og lange bakker som oppfordrer til lange svinger. Nærmest byen er det enklere bakker, men et steinkast ut i systemet finner man mer utfordrende bakker. Test stålkantene i verdenscupbakkene i Zauchensee og Flachau, eller opplev pudderkjøring i Griessenkar. Anlegget tilbyr barnepass, så du rekker noen deilige turer ned fjellet.

alpene

Finn din reise til Alpene i vinter her.

 

ticketnoinsta