Reis til eksotiske Tobago i vinter

På den lille øya Tobago venter en genuin karibisk atmosfære og et bredt utvalg av aktiviteter og dykking i verdensklasse. Her har vi samlet noen gode reisetips for deg som vil til Tobago;

Dersom man kan beskrive et land som et paradis, er det Trinidad og Tobago. De lange kritthvite strendene omkranses av et turkisblått hav og befolkningen er vennlig og imøtekommende. Trinidad og Tobago er de sørligste av de vestindiske øyene; de ligger bare 30 kilometer fra kysten av Venezuela. Øyene var tidligere britisk koloni, men ble selvstendige i 1962. Landet er kjent for sin fantastiske natur og sitt rike dyreliv. Frodig regnskog, paradisstrender, storbypuls og problemfrie dager i solen – her kan du virkelig oppleve alt!

Pigeon Point

Pigeon Point er Tobago’s mest berømte strand og du finner den ved en gammel kokosplantasje akkurat der Atlanterhavet møter Det karibiske hav. Stranden er akkurat slik man forestiller seg at en karibisk strand skal være, vakker med kritthvite strender og palmer som henger utover det turkisblå vannet. Pigeon Point er en del av et naturreservat og man betaler derfor en liten sum for entré, men da har du også tilgang til dusj, toaletter, omkledningsrom samt barene og restaurantene i området.

Golf

Tobago har to fine golfbaner, en ved Mt. Irvin og en ved Tobago Plantations. Sistnevnte er PGA-bane (par 72). Her spiller du i vakre omgivelser med sandstrender, mangrovekratt og kunstige innsjøer.

Surfing

Det er gode forhold for surfing i Tobago, særlig mellom desember og mars. Den vakre stranden ved Pigeon Point er fin både for brettseiling og kitesurfing med jevn og fin bris. Utstyr kan leies på stedet.

Snorkling og dykking

Tobago er kjent for å ha de beste dykkeforholdene i denne delen av Det karibiske hav. Speyside, Charlotteville, Buccoo og Crown Point er de mest spektakulære stedene og her finner du papegøyefisk, sommerfuglfisk, hummer, piggfinnefisk og barracuda samt nærmere 300 andre arter som holder til blant korallene og de mange gamle vrakene.

Spa

Øyas største spa ligger på hotellet Le Grand Courlan Spa Resort ved Black Rock. I tillegg til massasje og spabehandlinger  er det flere basseng, badstuer og trimrom.

Utflukter:skjermbilde-2016-10-27-kl-14-07-37

Apollo arrangerer utflukter, blant annet flere utflukter med katamaran for
snorkling og dykking og til en av Tobagos mest omtalte serverdigheter – Buccoo Reef og Nylon Pool.

Tobago kan også oppleves fra hesteryggen, og du kan trave langs de vakre strendene, ri i vannkanten og gjennom jungelen og gamle plantasjer. Både nybegynnere og viderekomne kan dra på utflukt!

Andre steder som er verdt å besøk;

Charlotteville – En av Tobago’s største og eldste byer. Vakker og trivelig.

Speyside – Avslappet fiskerby som er et godt utgangspunkt for utflukter til jungelen.

Englishman’s Bay – ubeskrivelig vakker strand, som tatt ut av Pirates of the Caribbean. Anbefales ikke å dra hit alene, og det finnes heller ingen badevakter, men en koselig liten restaurant.

Buccoo-stranden – ikke å anbefale for tradisjonelt strandliv, men perfekt for snorkling med Tobago’s største korallrev rett utenfor.

Havskilpadder – kommer lange veier for å legge egg på strendene her. Sjansen for å se skilpaddene er størst på hotellene Magdalena. og Turtle Beach. Du kan lese om prosjektet som er satt igang for å redde skilpaddene her.

Argyle Falls – er Tobago’s høyeste foss med sine 54 meter.

Fort King George – den best bevarte festningen på Tobago. Den ligger like utenfor Scarborough med enestående utsikt over Atlanterhavet.

Shopping;

Markedet i Scarborough – her selges frukt, kjøtt og fisk og lokale håndverksprodukter. De beste dagene å dra hit er fredag og lørdag.

Port of Spain – landets hovedstad og kulturelle og kommersielle sentrum.

Gulf City Mall – moderne kjøpesenter i Lowlands. Her finner du både nasjonale og internasjonale butikker samt banker og hurtigmatkjeder. Her finner du også kino om du skulle få lyst til å gå på det!

Din reise til Tobago bestiller du her.

ticketnoinsta