Populære Filippinene – vårt nye ferieland i Asia?

Filippinene er hjemmet til noen av verdens vakreste strender og har et av verdens største biologiske mangfold, noe som resulterer i fantastiske korallrev og dykkemuligheter. I tillegg har landet et bredt spekter av ulike kulturer og etnisiteter. Grunnen til det er at landet har blitt kolonisert en rekke ganger, og ved det fått innflytelse fra flere land som Frankrike, USA og Japan. Alt dette gjør Filippinene til en spennende, annerledes og utrolig destinasjon å utforske! 

Filippinene er en av vinterens reiseraketter og antall bestillinger øker med 71 prosent foran vinterens reiser. Stadig flere fristes av nye opplevelser og kulturer, og i takt med at mange har besøkt både Thailand og Vietnam så velger mange nå å reise til Filippinenes vakre øyer.

Filippinene er et magisk reisemål med et tusentalls paradisøyer. Dra på øyhoppeeventyr til flere av de ukjente øyene eller ta turen til en av de veletablerte turistøyer der alt er tilrettelagt for en behagelig ferie. Filippinene er også en svært prisgunstig destinasjon, og du kan bo bra til en billig penge uten at det går utover komforten. Flere og flere ønsker seg til nye mindre og uoppdagede reisemål og alt dette får du i Filippinene. 

Destinasjoner

Med sine 7 641 øyer er det ikke lett å velge bare en destinasjon å besøke, les om noen av de mest kjente øyene Filippinene har å by her: 

Manila

Makati, businessdistriket i Manila, Filippinene

Manila er hovedstaden i Filippinene og et naturlig stoppested etter den lange flyreisen. Men som mange andre storbyer i Asia er også Manila støyende, uren og en rotete opplevelse, noe likt Bangkok. Men byen yrer også av spennende kultur og har noen attraksjoner du kan utforske som havnepromenaden før du reiser videre til en av landets paradisøyer. 

Cebu

Kawasan fossefallene I Cebu, Filippinene.

Cebu er et dykkeparadis i Fillipinene, og har flere vakre strender men også en liten storby kalt Oslob der den som vil kan ta del i det yrende utelivet. Fr den som ønsker fred, ro og å være i nærheten av attraksjonene i sør er den koselige byen Moalboal perfekt. I områdene rundt Moalboal er det mulighet for å dra på flere snorkel- og dykkeekskursjoner. På de er det store sjanser for å se både delfiner og skilpadder, og for dem som ønsker, dykke med den fantastiske hvalhaien. Cebu er også kjent for sine utrolige fossefall og vakre fotturer i jungelen. Pass på å få med deg en tur til Kawasan fossefallene og gå turen til Osmena toppen. 

Coron

Tvilling lagunene i Coron, Palawan, Phillipinene

Om du er ute etter krystallklart vann, fantastisk undervannsliv blandet med å bo i en bungalow på stranden er Coron for deg. Coron er en del av øygruppen Palwan og er kjent for å være Filippinenes mest romantiske destinasjon. Det er ikke en hel del å gjøre i Coron bortsett fra å slappe av og nyte dager på de vakre strendene. En av de mest populære tingene å gjøre i Coron er å dra på “Den ultimate Coron turen” som er en båttur der du får med deg alle de mest kjente stedene i Coron. På turen får du blant annet se den dype og krystallklare innsjøen Kayangan Lake, Siete Pecados Marinepark og Corons mest kjente attraksjon, Tvilling lagunene. Andre ting å gjøre i Coron er å ta en båttur ut til de mange bortgjemte strendene, snorkle eller kanskje du vil ta dykkelappen i dette kroallparadiset? 

El Nido

El Nido, Palawan, Philippines

El Nido ligger også i Palawan, og er som Coron, kjent for sine vakre strender og krystallklare vann. Men i motsetning til Coron er El Nido en mer livlig destinasjon. El Nido er spesielt kjent for sine øyhoppeturer som kalles tur A, tur B, tur C og tur D. Disse turene tilbys av en rekke arrangører og er de samme overalt men du kan velge om du vil  ta en privat eller felles båttur. Tur A er den mest populære, men det kan være verdt å dra på flere da de inneholder forskjellige attraksjoner. Andre ting å gjøre i El Nido er for eksempel å gå turen opp til Taraw Peak eller besøke den autentiske og utrolig vakre stranden Nacpan Beach som er en uberørt skatt, her finner du ingenting annet en hvit strand og krystallklart vann. El Nido har også et lite bysentrum der du kan titte i butikker, spise på mange forskjellige restauranter, dra på karaokebar eller på en av strandklubbene. Eller ta turen til den vakre bystranden Las Cabanas der det er muligheter for zipline, paddelboarding og ta å en drink på en av strandbarene. 

Boracay

White Beach at Boracay, Filippinene

Boracay var før kjent som den mest populære turistdestinasjonen i Filippinene med den 4 kilometer lange paradisstranden White Beach, store resorts og ville fester som varte natten lang. Pågå dette ble det et stort trykk på økosystemet, stranden ble forurenset og infrastrukturen klarte ikke det store turisttrykket. Derfor så myndighetene Boracay  seg nødt til å stenge øya i 6 måneder fra April til Oktober i 2018. Etter dette har Boracay nå prøvd seg på en annen turistprofil som tar vare på den sårbare naturen. Dette har resultert i at strandfester nå er ulovlig, plastikk er ulovlig og på stranden er alkohol, røyking, strandstoler og motoriserte vannaktiviteter stengt forbudt. Om du er interessert i en avslappende ferie på et økovennlige resort mens du slapper av på den vakre stranden som nå er søppelfri og drar på øyhopping i rene og pene omgivelser er Boracay for deg. Boracay er en liten øy med et lite sentrum med en del butikker, restauranter og et supermarked. Alle hotellene ligger langs stranden og er delt inn i Stasjon 1, 2 eller 3, alle med sine egne kjennetegn. Stasjon 1 er for deg som er ute etter den ultimate luksusopplevelsen med 5 stjerners spa-resort og dyre restauranter. Stasjon 2 var den tidligere partystasjonen på øya og er fortsatt den mest livlige med varemerker som Starbucks, KFC og diverse tivolier langs strandpromenaden. Men om du velger å bo her har du kort vei til alt. Stasjon 3 er den roligste delen av stranden med middels- til lavbudsjetthoteller å velge imellom. 

Siargao

Siargao, Filippinene

Siargao er en øygruppe som i det siste har blitt det mest populære stedet for backpackere og er et tropisk surfeparadis. Øya er mest kjent for sine utrolige bølger men også for sin avslappede atmosfære, små strandbarer og ting å utforske på øya. Dra til det kjente stedet Magpupungko med sitt naturlige steinbasseng, se kokosnøttutsiktspunktet eller ta turen til Sugba lagunen. Cloud 9 er det mest kjente stedet for surfing på øya, her kan du også ta en båt 1 time til et sted hvor du kan surfe midt i havet. For nybegynnere er Jacking Horse det beste stedet. 

Bohol

Sjokoladetoppene, Bohol, Filippinene

Bohol er den 10. største øyen i Filippinene og har et stort mangfold av aktiviteter og ting å gjøre. På en reise til Bohol bør du få med deg flere av øyas perler, en av de er Panglao øya. Panglao er en liten øy rett utenfor kysten av Bohol, her finner du Bohols vakreste stender og kan nyte noen avslappende dager mens du utforsker de foskjellige strendene og drar på båtturer til de nærliggende øyene. Det andre du burde få med deg er de kjente sjokoladetoppene eller “Chocolate Hills” som de er kjent for. Disse finnes i nærheten av Bohols hovedstad Tagbilaran. Disse toppene består av kalkstein og ble til i istiden. Når landet har sin tørre periode blir disse toppene brune og ser ut som sjokolade og er en av Fillipinenes naturlige underverk. I Bohol er det også vakker natur og mange fossefall. Lei en scooter og utforsk alt øya har å by på fra vakre mahogny skoger, naturlige  underjordiske sjøer. Spis også middag på en av Bohols flytende restauranter og let etter gjemte turkise fossefall som skjuler seg rundt på hele øya. 

Drømmer du om en paradisferie i Filippinene? Bestil reisen din her, ring 21 49 39 00 eller besøk din nærmeste Ticketbutikk. 

Ditaytayan, Palawan, Filippinene
ticketnoinsta