Opplev Oktoberfest i München

Ønsker du å oppleve en av verdens største folkefester denne høsten? Da anbefaler vi en tur til Oktoberfest i München!

Oktoberfest er en stor ølfestival som holdes i slutten av september og først i oktober hvert år i den tyske byen München i Bayern, og regnes for å være en av verdens største festivaler. Festivalen ble arrangert første gang 12. oktober 1810 til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese, da Bayerns kongelige innbød Münchens borgere til hesteløp, øl og andre fornøyelser, og ble raskt gjort til en årlig tradisjon. Festivalen pågår i 16 dager før den første søndagen i oktober på et område som heter Theresienwiese, oppkalt etter prinsesse Therese.

I år arrangeres festivalen fra 17. september til 3. oktober.

oktoberfest

Området huser altså mange store øltelt som rommer 3-10 000 mennesker og som tar inntil to måneder å sette opp, og som i dag minner mer om bygninger enn telt. Selv om de rommer mange mennesker blir de veldig fort fulle, spesielt i helgene,og det er derfor lurt å gjøre en reservasjon god tid i forveien. Man kan selvfølgelig også besøke teltene uten reservasjon, men da lønner det seg å møte opp tidlig. I helgene må man ofte møte opp før kl 10.00 for å få plass. For å reservere må man kontakte de forskjellige teltene direkte, og du finner kontaktinformasjon til de forskjellige teltene på Oktoberfest’s offisielle side http://www.oktoberfest.de/en.

I anledningen festen brygges et eget Oktoberfestøl. Det serveres i en type énliterskanner som kalles «Maß», og er alkoholsterkt og smakrikt. Tradisjonen tro selges det kun øl brygget i München i teltene under Oktoberfest, og du kan smake øl fra bryggeriene Augustiner, Hacker Pschorr, Hofbräu, Löwenbräu, Paulaner og Spaten. Et litersglass med øl koster ca 10 €.

Oktoberfest

Det er også mange karuseller og mye underholdning på festområdet, og man kan kjøpe tradisjonell tysk mat som passer til drikken. Munchen er viden kjent for sin vakre arkitektur og kunst, og er jevnlig kåret til den byen som tyskere helst vil bo i. Her kan man også bruke tid på å gå på fotballkamp, besøke BMW-museet, Olympiaparken og den Engelske parken eller gå på shopping. Mulighetene er mange!

Du kan reise til Oktoberfest med Ticket fra kr 3900,- inkl flybilletter og 2 netter på hotell. Bestill din reise her.

 

ticketnoinsta