Opplev Norge med Hurtigruten!

Den norske kysten er en av de mest spennende og varierte destinasjonene i verden. En reise med Hurtigruten lar deg utforske høydepunkter langs den episke kysten, og tar deg nær kulturen og hverdagslivet til folk som bor her. Spis frokost på Nordkapp, gå fjelltur i Hammerfest eller i Lofoten, utforsk villmarken på snøscooter eller på hundespann, bli med på RIB-safari eller se kulturelle høydepunkter.

Fra nydelige nord til vakre vest

Den nordlige kysten av Norge tilbyr spektakulær natur, fra Finnmark og Nordkapp til Vesterålen og Lofoten. I det du krysser Polarsirkelen, endrer klima og landskap seg. Det blir mildere, men ikke desto mindre imponerende. På reisen sørover er vi innom både Harstad, Lofoten og Trollfjorden på dagtid. Deretter går ferden ned mot Helgelandskysten og vi passerer fjellformasjonene De Syv Søstre. Reisen vil fortsette å imponere deg når vi seiler langs den uberørte og overveldende vestlandskysten.

Unike Norge

Å besøke 34 havner langs ruten er en flott måte å oppleve ekte Norge på. Se alt fra små bosetninger med mindre enn 200 innbyggere til de store byenes yrende liv. Når du ankommer Bergen, den siste anløpshavnen, har du fullført en reise som har funnet sted langs den norske kysten hver dag i de siste 120 årene. Er ikke det unikt?

Opplev norskekysten i midnattssolen

Sommeren er perfekt når du skal utforske norskekysten. Midnattssolen skinner hele døgnet nord for Polarsirkelen, og så langt sør som i Bergen er det også 19 timer med dagslys. Dette gir deg masse energi og mer tid til å utnytte dagene. Mange av utfluktene våre og aktivitetene på dekk foregår om kvelden, natten eller tidlig om morgenen: Overnatt på dekk, bli med på en midnattskonsert i Ishavskatedralen eller bli med på actionfylte utflukter som hvalsafari og kajakkpadling.

Norway’s Coastal Kitchen – En reise i verdens beste matfat

En reise langs norskekysten er ikke bare en reise gjennom fantastisk natur. Du legger også ut på en kulinarisk reise – og det på den mest miljøvennlige måten.

Satsingen på lokalmat gjennomsyrer hele flåten vår. Vi samarbeider med lokale leverandører langs hele kysten slik at du skal få servert så kortreist og smakfull mat som mulig.

Bak alle de lokale produktene vi serverer ligger det historier om livet langs norskekysten. Ikke bare er de lokale leverandørene lidenskapelig opptatt av å levere de beste råvarene, de formidler kunnskapen sin og deler hverdagshistorier fra stedene vi besøker. Vi har kalt kjøkkenet vårt for Norway’s Coastal Kitchen – fordi maten vi serverer er basert på ferske, smakfulle råvarer fra den langstrakte kysten vår.

near the mooring of the ship

En matbloggers betraktninger

Om bord MS Nordkapp sitter matblogger, skribent og restaurantanmelder Anders Husa. Han har akkurat gått om bord i Ålesund, klar for reisen nordover mot Tromsø. Allerede første dagen får han smake Norge på sitt beste. Om bord kommer Ole Christian Skogen fra Dybvik med fersk klippfisk, som utgjør deler av kveldens middag. Husas beskrivelser er nok til å få vann i munnen.

– En treretters meny med carpaccio av Gran Reserva klippfisk fra Dybvik penslet med olivenolje og persille, etterfulgt av et fantastisk mørt lammelår fra Hellesylt i Møre og Romsdal, og tilslørte bondepiker med epler fra Hardanger som søt avslutning.

Til en treretters middag er det minst like viktig med god drikke, og Husa går for vinpakken som hører til middagen.

– Et glass av Hurtigrutens egen hvitvin «José Maria da Fonseca» fra Portugal gir deg mye smak for pengene. Den er overraskende god! En frisk aroma av lime og med god syrebalanse. En litt kraftigere rødvin står fint til lammet og en Tokaji til slutt er akkurat passe søt, men ikke for skarp til desserten, forteller han.

Og dette er bare begynnelsen på reisen gjennom verdens beste matfat. Mellom Bergen og Kirkenes kan du smake lam fra Geiranger, kongekrabbe fra Barentshavet, ost og torsk fra Lofoten, reinsdyr fra Finnmark og epler fra Hardanger. Naturens eget spiskammer er fylt til randen med delikatesser!

Den ærbødige kokken

En som får førstehåndsfortellinger fra stedene vi besøker, er kokken vår Eirik Larsen. For ti år siden droppet han livet og restaurantene i hovedstaden for å bli kokk på Hurtigruten. I dag lager han mer enn 1500 måltider om dagen, og lar seg stadig imponere av leverandørenes lidenskap for de gode produktene.

– Historien om maten er en del av den kulinariske opplevelsen. Tenk deg å sitte i restauranten om bord og spise lam til middag, mens du ser ut på engene der sauene har beitet. Om høsten serverer vi nyplukkede multer på dekk, håndplukket av en dame fra Finnmark som leverer dem direkte til skipet. Å møte dem, høre historiene deres og vite at alle disse håndlagde produktene er av ypperste kvalitet, gjør meg både stolt og ærbødig når jeg jobber med dem, forteller Larsen.

Men det er ikke bare lam og ferske multer på menyen. Med 34 havner langs ruten, har vi en unik mulighet til å få levert ferske råvarer fra lokale leverandører hver eneste dag. I 15 av havnene våre får vi levert sjømat, egg, fjærkre, meieriprodukter, sennep, sirup, salt, sopp, bær, frukt og grønnsaker direkte om bord. Dette reduserer transport og optimaliserer bruken av havneanlegg. Bra for miljøet, inspirerende for kokkene og godt for deg.

 

I sommer får du 6-og 7 dagersturer med Hurtigruten fra Kirkenes til Bergen fra kun 5.995,-! Kontakt oss på 815 59 930 eller kom innom butikk for å bestille 🙂

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *