Opplev eksotiske Dubai hos Ticket!

Et reisetips denne vinteren er Dubai som utfordrer New York som verdens mest spennende urbane reisemål. Dubai er eksotisk, spennende, moderne og annerledes. Perfekt for deg som ønsker å prøve noe nytt! Byen har mye å by på både av kultur og andre attraksjoner, og med en temperatur på rundt 25 grader i luften og vannet er storbyen perfekt om du ønsker å kombinere storbyreise med sol og bad. Det er enkelt å komme seg hit, du kan fly til Dubai direkte fra Oslo.

Til tross for at Dubai er kjent for lukseriøse hotell og restauranter er ikke Dubai et spesielt dyrt reisemål. Dette på grunn av at standarden i byen er generelt høy og et tre-stjerners hotell ofte er bedre enn hva et tre-stjerners hotell er i Europa. Byen byr på fantastisk shopping og kjøpesenterne er som underholdningspalasser hvor man kan tilbringe hele dagen. Verdens største kjøpesenter Dubai Mall, har for eksempel det fantastiske Dubai Aquarium & Underwater Zoo, mens Mall of the Emirates blant annet har en innendørs skibakke. I hele januar er det  Dubai Shopping Festival med aktiviteter, underholdning og ikke minst fantastiske rabatter på opptil 75% på designervarer. En perfekt mulighet til å besøke Dubai! Et av de koseligere kjøpesenterne er Souk Madinat Jumeirah, som er en moderne tolkning av de gamle basarene og minner om Arabian Nights. Men for å virkelig oppleve det gamle Dubai så må du ta turen til bydelen Deira hvor du finner tradisjonelle markedsplasser som spesialiserer seg på å selge blant annet gull, krydder og parfyme. Ta en tradisjonell båt når du krysser kanalen til Deira i steden for å ta en taxi eller t-bane hele veien. Båten koster 1 dirham, som er ca 2 kroner.

Bestill din charterreise til Dubai her »

Bestill fly (+ hotell) til Dubai her »

Mange strender å velge mellom..

Dubai har mange strender å velge mellom. Enorme Al Mamzar Beach Park har fem forskjellige strender å velge mellom, og i tillegg en frodig park med gangstier. Stranden er ligger litt utenfor de sentrale delene av byen, men her er det ikke tillatt for menn på mandager og onsdager (når stranden er kun åpen for kvinner og barn). Dubai har også mange bynære strender som sporty Kite Beach som er populær blant kitesurfere, og vakre Sunset Beach, med en fantastisk utsikt til det seilformede luksushotellet Burj Al Arab. Mange hoteller i byen har også private strender.

dubai11

Dubai byr på eventyr …

for alle aldre. Hvis du reiser med barn, eller hvis du bare ung til sinns, er så vannparkene Wild Wadi Water Park og Aquaventure Water Park, en fin måte å tilbringe en dag. Men for en ekte eventyr bør du dra ut i ørkenen, som er rett rundt hjørnet fra skyskrapere, kjøpesentre og strender. Du velger hvor eventyrlysten du vil være og om du ønsker å oppleve ørkenen med jeep, kamel, varmluftsballong, firhjuling eller bare ønsker å surfe ned sanddynene på surfebrett.

dubai2

dubai3

dubai4

10 tips til Dubai:

1. Bo ved stranden
En fordel med Dubai er at du kan kombinere storbyliv, shopping og heftige aktiviteter med avslappende timer på byens herlige sandstrender. Vårt tips er å velge et hotell som ligger ved stranden, noe som gjør strandbesøket enkelt. På mange hotell får du låne håndklær og parasoll, og du kan gå rett ned på stranden fremfor å lete deg frem til noen av de offentlige badeplassene. Deretter kan du enkelt ta en taxi til shopping eller aktiviteter – bedre å starte fra stranden enn vice versa.

2. Se Dubai ovenfra
Er det noen destinasjoner som er verdt å se ovenfra, er det Dubai med sin moderne arkitektur og spektakulære kunstige øyer. For eksempel Palm Jumeirah med sitt palmelignende utseende og The World som består av 300 øyer formet som et atlas. Fra verdens høyeste bygning Burj Khalifa har du god utsikt, men husk å bestille i god tid for å få billetter og for å unngå dyre i siste liten billetter. Helikopter, fallskjermhopping eller varmluftballong er de andre kule alternativer.

3. Unngå kultursjokk!
Hvor vanlig er flere koner i Dubai? Hvorfor arrangerte ekteskap? Hvordan klær har kvinnene under heldekkende abayat? På Sheikh Mohammed senteret for kulturell forståelse får du tilfredsstilt nyskjerrigheten og får svar alle spørsmål du har om kultur og livet i Dubai. Sittende på gulvet kan du spise en deilig buffet mens en arabisk kvinne og mann forklarer og svarer på spørsmål.

4. Fly til Dubai
At flere og flere flyselskaper flyr til Dubai gir konkurransedyktige priser og mulighet for å finne rimelige billetter. Det er Midtøsten-selskaper som Emirates og Qatar som driver utviklingen. Benytt anledningen når det er kampanjer. Nå, for eksempel kan du reise til Dubai fra 4375,- med Emirates!

5. Ettermiddagste på 7-stjerners hotell
Det er mange fantastiske restauranter i Dubai. Spis thaimat på The Mango Tree restaurant nær Burj Khalifa. Her har du god utsikt over Dubai Fontain, hvor vannet skyter 100 meter opp i luften og danser til musikk. Ta en drink på Buddha Bar eller skjem deg bort med ettermiddagste på 7-stjerners Burj Al Arab (vi hjelper deg med å bestille bord). I Dubai er det uendelige muligheter!

6. Størst, best og vakrest
I Dubai vil man gjerne være størst, best og vakrest. Verdens høyeste bygning, Burj Khalifa, og det største kjøpesenteret, Dubai Mall ligger ved siden av hverandre og er selvfølgelig verdt et besøk. Ikke gå glipp av det gigantiske akvariumet og fontenen inne på kjøpesenteret.

7. Ta taxi
Taxi er ikke så dyrt og er man flere er det verdt det. Men vær forberedt på at det er mange biler og noen ganger grusomme køer. Vær ute i god tid om har et klokkeslett du skal holde.

8. Kjøp vin på flyplassen
Alkohol serveres hovedsakelig i hotellets barer, restauranter og utendørs serveringer. Et tips er å kjøpe med et par flasker vin på flyplassen når du har landet i Dubai, for kunne sitte på balkongen å ta et glass vin når solen går ned.

9. Kle respektfullt
Du kan gå med kjole, skjørt og shorts i Dubai, men sørg for å kle respektfullt. Det vil si, la dyp utringning, gjennomsiktige bluser og korte shorts være hjemme.

10. Ørkensafari
Det finnes mange spektakulære utflukter i Dubai. Alle som drar på ørkensafari vil oppleve en fantastisk tur med Jeep – nesten som en berg og dalbane på sanddynene. Vannparkene Wild Wadi Water Park og Aquaventure Water Park er passer godt for familier. For de som ønsker å oppleve et mer autentisk Dubai – besøk krydder og gull soukene i Deira-rområdet eller besøk Dubai Museum, som gir et bilde av Dubai før de fant oljen.

Bonustips.
Se byens fantastiske skyline fra vannet. Lei en vannscooter og kombiner fart og sol. 30 min koster ca. 800 norske kroner.

Fra 1 – 14 mars 2017 gir vi deg en mulighet til å oppleve Dubai gjennom VR-briller i flere av våre butikker! Kom innom og se hva den fantastiske byen har å by på. VR-aktiviteten vil være i følgende butikker;

1-3 mars: Ticket Ski
3-6 mars: Ticket Strømmen
7-9 mars: Ticket Lillestrøm
10-11 mars: Ticket CC Vest
13-14 mars: Ticket Egertorget

 

 

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *