Opplev et cruise med Norwegian Cruise Line

norwegian-cruise-line-norwegian-epic-exterior-gallery

Vi har vært ombord på Norwegian Epic som er et av cruiseskipene til Norwegian Cruise Lines. I dette innlegget forteller vi om restaurantene, lugarene og aktivitetene ombord, i tillegg til hva som skiller Norwegian Cruise Line fra andre cruiseselskap. Lurer du på hvordan en dag ombord ser ut? Les videre og finn det ut.

Restauranter ombord på Epic

Det finnes et stort utvalg av restauranter ombord på Epic, alt fra stilfulle franske bistroer til amerikansk steakhouse og en egen teater-restaurant hvor trapesartister svinger i taket over bordet ditt! Det finnes 23 restauranter ombord på Epic som dekker absolutt alle behov, alt etter hva men trenger akkurat den dagen!

Teppanyaki: Hvis man føler seg eventyrlysten og ønsker en middag med fart og spenning, bør man velge å spise på spesialrestauranten Teppanyaki! Her sitter man rundt et bord som har en stor stekeplate i midten. Det finnes 1 kokk pr bord, som står å lager maten rett foran deg. Kokkene er ”entertainere” og de elsker å lage show mens de lager maten!

Lær å lage teppanyaki på Norwegian Epic!

Lær å lage teppanyaki på Norwegian Epic!

Le Bistro: Foretrekker man en stille og romantisk atmosfære, så er Le Bistro som er en fransk gourmet restaurant det rette stedet. Her er det stille og rolig, maten er utmerket og kelnerne kan maten og serveringskunsten til fingerspissene!

Moderno Churrascaria: Etter en lang dag på land hvor man kanskje har opplevd en ny by og muligens ikke har spist så mye, så MÅ man reservere bord på den utrolige spesialrestauranten Moderno Churrascaria! Restauranten er et brasiliansk steakhouse hvor man får servert 11 forskjellige kjøttretter. Det som gjør denne restauranten spesiell er at tilbehøret henter man selv i en buffet, og når man er klar kommer kelnerne rundt med kjøttet på et stort spyd og skjærer av det du måtte ønske. Kelnerne roterer rundt blant alle bordene, presenterer kjøttet som finnes på spydet og man velger om man ønsker å smake på dette eller ikke. Her kan man spise så mye man vil – så her gjelder det å være sulten før man går inn!

Hvis man heller ønsker en mer tradisjonell middag, så er selvfølgelig de to hovedrestaurantene gode valg! Her får man en 3-retters middag med en ny meny hver dag. Ønsker man kun å ta en uformell og kjapp matbit til middag, er buffet restauranten et bra valg. Mens dersom man bare sliten og ønsker å ta en matbit på lugaren, er det 24 hr pizza service om bord.

Tips: bruk skjermene som finnes i fellesarealene til å reservere bord, det kan lønne seg hvis man vet hvor man ønsker å spise. Men ombord på NCL Epic er de tydelige på at det er ALDRI full, i verste fall må man man kanskje vente en liten stund før man får bord. Man får en ”buzzer” med seg, tar en drink i baren, også er det klart!

Interaktive skjermer hvor man kan finne mye informasjon- oversikt over restaurantene, booke show billetter, info om hva som skjer ombord etc.

Interaktive skjermer hvor man kan finne mye informasjon- oversikt over restaurantene, booke show billetter, info om hva som skjer ombord etc.

Lugarene

Singellugarer: Det som skiller NCL fra andre cruise selskaper, er at de er alene om å tilby singellugarer. Alle singel lugarene er ca 9 kvm og effektivt innredet slik at man får en utrolig bra romfølelse. Alle lugarene er innvendige og befinner seg på dekkene 11, 12 og 13. Det som kanskje er enda mer spesielt, er at de som har singellugar har tilgang til en helt egen lounge hvor man kan møte de andre ”single”. Her finnes det et kaffehjørne med lett servering og en tavle hvor man kan skrive beskjeder til hverandre. For eksempel om noen andre vil være med å spise middag til et bestemt klokkeslett eller om man skal gå på show sammen.

Dobbeltlugarer: Ellers består skipet at standard dobbeltlugarer både innvendig, utvendig og med balkong. Det er suiter i forskjellige størrelser og muligheter for å ha to dobbeltlugarer med connecting-door slik at familier får litt større plass.

The Haven konsept: NCL er veldig stolte av sitt The Haven konsept. Det er en helt avskilt suite avdeling. Her har man suiter i forskjellige størrelser fra 30 – 75 kvm, og for å ha tilgang til denne delen må man ha en egen nøkkel til heisen. Dette området ligger øverst i båten og her er det et eget bassengområde, spesialrestaurant og et lukseriøst salongområde.

Med alle de forskjellige lugarene og kombinasjonsmulighetene som finnes på Epic, burde det dekke alle sine behov. Det viktigste er å være tidlig ute med å bestille reise slik at man får det man ønsker! Det er ofte familielugarene (2 stk dobbeltlugarer med dør mellom) som blir utsolgt først, så det lønner seg å planlegge ferien tidlig!

Fasiliteter

Ombord finnes den en rekke fasiliteter og noe for alle aldre! Besøk bassengområdet med sklier, barnebasseng og eget bassengområde for voksne. Skjem deg bort i spaet med fotpleie, tannbleking eller et frisørbesøk. Spill mimi-golf, basketball, løp på løpebane eller prøv deg i klatreveggen. Det finnes også tre bowlingbaner ombord. Dette koster 7 USD pr pers. per serie og har 6 års aldersgrense. Ombord finnes det en rekke tilbud for den som ønsker å være aktiv i ferien. Det er treningsrom (16 års aldersgrense) som er åpent fra kl. 06-23, her kan du også ta klassetimer med spinning, yoga etc. mot betaling. Det er også casino ombord, beachklubber, show og live underholdning. For barna er det en rekke ulike barneklubber med forskjellige aktiviteter.

Massevis å finne på

Massevis å finne på

En dag ombord for barnefamilien

Frokost: Start dagen med en herlig buffetfrokost og nydelig utsikt.

Planlegg dagen: Planlegg dagen ved de interaktive skjermene ombord hvor du har oversikt over alle tilbudene ombord. Her er utfluktene som passer spesielt for barnefamilier merket så det er lett å finne de riktige utflukene.

Formiddagen: Besøk barneklubbene og/eller bassengområdet. Ombord er det barneklubber fra 6 mnd opp til 17 år. Disse er fordelt fra 6 mnd – 3 år (her må foreldre være med) , 4 – 12 og tenåringsklubben Entourage fra 13 – 17 år. Her har de forskjellige aktivteter tilpasset alder. Bassengområdet er utrolig bra for barnefamilier. Det er sklier for alle aldre, og et lite baby/barnebasseng for de aller minste. Lunsjen tar dere som dere passer i en av skipets restauranter før dere fortsetter dagen ved bassenget eller med aktiviteter i barneklubbene.

Middag: Til middag er det som nevnt et stort utvalg og noe for enhver smak. Merk at A la carte restaurantene har halv pris for barn.

Ettermiddag: Etter middag kan dere sjekke ut basketballbanen, spille mini-golf, teste klatreferdighetene i klatreveggen eller spille bowling. Det er nesten ikke mulig å kjede seg her – her er det et tilbud for alle!

Tips: Dersom dere ønsker å ha litt tid for dere selv er det mulig å få barnepass, både på dagtid og kveldstid.

Bassengområde

Bassengområde

En dag ombord for par uten barn

Frokost: Start dagen med en herlig buffetfrokost og nydelig utsikt.

Planlegg dagen: Aktivitetene er mange og her finnes noe for alle. Få oversikt over aktiviteter, utflukter, show og bestill gjerne billetter eller bord tidlig om dere vet hva dere ønsker å gjøre.

Formiddagen: For den aktive kan man starte dagen med et besøk i treningssenteret hvor du kan løpe mens du ser utover havet, delta i en klassetime eller benytte løpebanen på dekk 7. Etter treningen kan dere nyte formiddagen ved bassengområdet. Lengst bak i båten finnes en ”stille sone” for voksne hvor det er 18 års aldersgrense. Her er det et lite basseng og mange solstoler. Etter noen timer på dekk kan du skjemme deg bort i spaet, gå til frisøren eller ta fotpleie.

Middag: Spis middag i The Spiegel Tent mens dere underholdes av aktrobater som svinger seg fra taket. Her får dere både middag og show! Det er som nevnt et stort utvalg restauranter ombord, for flere anbefalinger se ovenfor.

Ettermiddag/kveld: Det arrangeres mye ombord som for eksempel kokkekurs, dansekurs etc. som er perfekte ettermiddagsaktiviteter. Hva som skjer fra dag til dag kan dere følge med på i dagens program som man får på lugaren. Epic har noen spesielle ting som bør oppleves: Svedka Icebar som er laget av is og har en temperatur på 8 minusgrader hvor man får utdelt en dunkåpe før man går inn.  The Cavern Club som er en imitasjon av den berømte klubben i Liverpool hvor The Beatles ble kjent og er en av barene med live musikk.

Tips: Kanskje noe av det mest romantiske man kan gjøre er å sitte på balkongen med en flaske vin og nyte solnedgangen mens man seiler ut fra en havn.

Burn The Floor - et forrykende danseshow med profesjonelle dansere fra hele verden! Selvfølgelig inkludert i cruiseprisen.

Burn The Floor – et forrykende danseshow med profesjonelle dansere fra hele verden! Selvfølgelig inkludert i cruiseprisen.

Hva skiller Norwegian Cruise Line fra andre cruiseselskap?

Det som er den største forskjellen, finner man allerede i slagordet deres: Freestyle Cruising!

Når man reiser med NCL skal man føle seg FRI til å gjøre det man vil, NÅR man vil! Ingen faste spisetider og ingen formelle kvelder med kleskoder. NCL har et stort fokus på mat både råvarene og menyene, men ikke minst kunnskapen til kelnerne! Alle ledd som er involvert i mat ombord skal være i topp klasse. De har også fokus på at det som finnes av aktiviteter skal være av en slik karakter at man skal kunne delta og gjennomføre disse uten at det skal være lange køer. Underholdningen er også i verdensklasse. Som med alt annet ombord på Epic, så finner man noe for enhver smak. Det er alt fra overdådige musikaler, danseshow, sirkus/trapes kunstnere til mer uformelle pianobarer. Det er live-musikk alle steder, bortsett fra på discoen!

Pianobar hvor det er et utrolig populært show med disse tre karene

Pianobar hvor det er et utrolig populært show med disse tre karene

For mer informasjon og bestilling:
telefonRing oss på tlf. 81559940 eller les mer her.

 

ticketnoinsta