En reiseguide til Brasil

Brasil

Har du lyst å reise til Brasil? Som et av verdens største land venter en rekke opplevelser. Nyt forfriskende Acai smoothies på tropiske hvite strender, la deg rive med av sambaens rytmer, opplev pulserende storbyer og frodige regskoger med et mangfoldig dyreliv. 

Rio de Janeiro

I storbyen Rio de Janeiro får du alt fra storbypuls, strender og et av verdens syv nye underverker. Besøk de verdenskjente strendene Copacabana og Ipanema. Ta gondolnanen til sukkertoppen for en fantastisk utsikt over byen, besøk Cristo Redendor som er den 38 meter høye statuen av Jesus, eller besøk en av verdens største fotballstadioner, Maracana.

Brasil

Rio de Janeiro

Ipanema Beach

I Rio de Janeiro finner du den fantastiske to kilometer lange hvite sandstranden, Ipanema Beach. Det er få byer som har strand blant sine hovedattraksjoner, noe Rio de Janeiro har. Her har du også en livlig strandbulevard og i gatene bak finner du butikker, barer og restauranter. Stranden er også kjent for å ha den vakreste solnedgangen i Rio.

Ipanema stranden in Rio de Janeiro.

Sukkertoppen

Sukkertoppen eller “Pao de Acucar” er en berømt fjellformasjon som er nesten 400 meter høy og byr på en fantastisk utsikt over hele Rio de Janeiro. Ta gondonbanen til toppen som er en opplevelse i seg selv. På toppen finner du restauranter, kafeer og suvenirbutikker.

Brasil

Kabelbane til Sukkertoppen

Iguazú Falls

Sørvest i Brasil finner du Iguazú Falls. Dette enorme naturfenomenet består av 275 fossefall hvor det høyeste er 82 meter. Her får du oppleve enorme naturkrefter. Du kan se fossefallene enten til fots, fra båt eller fra helikopter.

Brasil

Iguazú Falls

Besøke favlaene

Store deler av befolkningen i Brasil bor i favelaene. En favla er et slumområde, og det er ikke bare fattige, men også mange i middelklassen som bor her. En tur hit er en opplevelse ettersom det er livet til en stor del av befolkningen. Ca 12 millioner mennesker bor i favlaene i Brasil. Du kan bli med på en gruppetur med guide. En tur hit får oss fort til å se hvor godt vi har det.

Brasil

Favelaene i Rio de Janeiro

Cristo Redentor

Statuen av Jesus med utstrakte armer, «Cristo Redentor» er Rio de Janeiros mest kjente byggverk og vanligste postkortmotiv. Den er en av verdens syv nye underverken og står på toppen av byen. Ta banen opp eller en helikoptertur for å se statuen på nært hold og få en fantastisk utsikt over byen.

Brasil

Cristo Redentor

Karneval

Om du vil oppleve et skikkelig karneval bør du få med deg karnevalet i Rio de Janeiro eller Salvador. Karnevalet i Rio de Janeiro er verdens mest berømte og sies å være en opplevelse for livet. Festivalen tiltrekker seg over en million turister hvert år og tar med sine sambatog over hele storbyen i en gigantisk feriring. Den betydlige mindre festivalen i Salvador er enda mer genuin – det er hit brasilianerne selv velger å dra. Her er det færre fargesprakne fjærskuldre og feriringen handler mer om en gatefest med musikken i sentrum.

Brasil

Karneval i Brasil

Chapada Diamantina

I nasjonalparken Chapada Diamantina får du oppleve fantastisk natur. Her er det fjell, åser, daler og grotter hvor det har blitt funnet gull og diamanter. Nasjonalparken ligger ca 40 mil fra Salvador.

Brasil

Chapada Diamantina

Amazonasregnskogen

Amzonas er verdens største regnskogområde og mer enn en tredjedel av jordens dyrearter lever her. Bare i den brasilianske delen finner du en sjettedel av hele jordklodens registrerte plante-, fiske-, fugle- og dyrearter. Det er flere måter å oppleve regnskogen på som for eksempel sightseeingturer eller gruppeturer, med elvebåt eller lignende.

Brasil

Amazonasregnskogen

Maracaña Stadion

Fotball er stort i Brasil og om du er fotballinteressert bør du besøke en av verdens største stadioer Maracana. Dette er en opplevelse med sambatrommer før kamp, enorme supporterflagg og fargerike røykbomber. Stadion har også et museum med utstilling fra Brasils fotballhistorie.

Brasil

Maracana Stadium

Har du lyst å reise til Brasil?

KLM har gode flyforbidelser til flere steder i Brasil som for eksempel Rio de Janeiro og Sao Paulo. Den 3. mai  2018 lanserte KLM ny forbindelse til Fortaleza. Fortaleza en av Brasils største byer, og er hovedstad i delstaten Ceará.

Finn din reise med til Brasil med KLM her.

// Innlegget er i samarbeid med KLM.

ticketnoinsta