Oppdag Sørøst-England

sydøst England
Vakre byer i Kent, sydøst England

Ofte er det London med massevis av severdigheter, restauranter i verdensklasse, shoppingopplevelser utenom det vanlige, pubkultur og småbyfølelsen i de spennende bydelene som er det første vi tenker på med England. Men om du våger å utforske andre deler av landet finner du fantastiske byer og opplevelser som du ikke får i storbyen. Hva med vinsmaking av prisbelønte bobler, overnatte i slott som tatt ut fra en historie eller vandre langs de hvite klippene i Dover? Uansett hva som lokker bør du ikke gå glipp av et besøk i Sørøst-Englands naturskjønne landskap.

Windsor Castle

4 byer i Sørøst-England som du enkelt når med tog fra London

Fire byer i Sørøst-England som du enkelt når med tog fra London er Brighton, Windsor, Portsmouth og Eastbourne. Les mer om de fire byene her – “England mer enn bare London”.

Besøk vingårder i Sørøst-England

Prisbelønnede engelske bobler – hva tenker du om det? Faktum er at engelske viner er på sterk fremmarsj, og særlig i Sørøst-England satses det for fullt på å gjenoppta den lange tradisjonen med vinfremstilling. Jordene ligner de du finner i franske Champagne og det er nettopp derfor det legges litt ekstra kjærlighet i musserende viner. Disse vinene slår dessuten ofte champagne i blindtester. Pass på å besøke f.eks. fantastiske Chapel Down Winery, hvor vinen ofte får prestisjetunge priser og som dessuten har vært ledende i gjenoppdagelsen av engelske viner. Hit kommer du deg enkelt med tog (ca. 1 time) fra London sentrum. Et annet hyggelig alternativ som ligger i nærheten er Sandhurst Vineyards, som også byr på interessante turer med vinsmaking.

Vingård i Surrey, England

Sjarmerende bosteder

Få reisemål er så tettpakket med koselige, unike bosteder som England. Å bo på en hyggelig Bed and Breakfast (B&B:s) er en fin måte å komme nærmere den engelske kulturen på, sammenlignet med å bo på store, mer upersonlige hotellkjeder – og det finnes mange gullkorn å velge blant. Fenland Guest House i Southampton har f.eks. meget hjemmekoselige rom med sentral beliggenhet i byen. En skikkelig pittoresk perle er The Langtons Guest House i Eastbourne, med herlig utsikt over havet, eller Cromwell House med ett minutts spasertur fra Eastbourne-piren. Skal du lenger østover, eller vil komme deg nærmere klippene i Dover, finner du f.eks. Castle House, en innkvartering i et vakkert steinhus fra 1730-tallet.

Black and white house, Ely

Naturopplevelser i Sørøst-England

Englands natur er virkelig spesiell – med alt fra grønne, bølgende åser til dramatiske klipper langs kysten. Kun en drøy time med tog fra London ligger South Downs, Englands nyeste nasjonalpark. Her er naturen meget varierende med vidstrakte åser, skoger og elver. Den vakre kyststripen mot Den engelske kanal er kanskje mest kjent, med de hvite kalkklippene Seven Sisters i spissen. Englands mest kjente klipper er nok de hvite klippene ved Dover som er Storbritannias nærmeste punkt mot kontinentale Europa. En vandrings langs de dramatiske klippene langs havet, hvor man på klare dager har god utsikt over den franske kysten, er et minne for livet. Hit reiser du enkelt direkte fra Gatwik.

Seven Sisters, Sørøst-England

Dovers hvite klipper med fantastiske turstier

Slott i Sørøst-England

Den populære TV-serien Downton Abbey har fått interessen for å besøke engelske slott til å skyte i været – og det med rette. Sørøst-England har et fantastisk utvalg av slott som er åpne for besøkende. Et av de mest populære er Highclere Castle, som også har fungert som innspillingssted for overnevnte serie. Det overdådige slottet er omgitt av vakre hager, hvor du lett bare kan spasere rundt en hel dag. Et annet slott som også er verdt et besøk er Hampton Court Palace, drøyt en time med tog fra Victoria. Hampton Court er et av Tudors viktigste slott og var en av Henrik VIII:s fremste boliger. Om du vil lære deg mer om slekten Tudor, er Hever Castle, Anne Boleyns barndomshjem, berømt for sin samling med Tudormalerier og sin fantastiske, prisbelønte hage.

Highclere Castle i sørøstlige England, som ble verdensberømt takket være Downton Abbey TV-serien

Les mer og bestill din reise til England her.

// Innlegget er skrevet i samarbeid med Visit Britain

ticketnoinsta