Oppdag nye sider ved Kreta!

Kreta

Fra sjarmerende småsteder som byr opp til tradisjoner, til trendy byer og langstrakte strender skapt for myke barneføtter. Hellas største øy er et ferieparadis for enhver smak – og her guider vi deg til riktig reisemål og spennende opplevelser!

Kreta er opplevelsenes øy. Ta med hele familien på et spennende jeep-eventyr, eller dyrk gode samtaler mens dere utforsker Samaria ravinen. Utvid horisontene på sykkeltur forbi sitronlunder og små landsbyer, dykk etter blekksprut på øyas sørkyst, eller test balansen på SUP-board i det krystallklare vannet ved Loutraki. La smaksløkene løpe løpsk i Rethymnons gamleby, eller unn deg Kretas beste gyros i Chania. Sommerens mest populære reisemål byr på noe for alle!

Barnas ferieparadis

Kreta

Bilde: Apollo

Chaniakysten slår aldri feil. Her er strendene like lange som aktivitetstilbudet er bredt og småtrollene stortrives på steder som Platanias, Agia Marina og Agii Apostoli. Senk skuldrene mens barna graver etter rosa gull på Elafonissi, dykker etter Nemo på snorkletur, eller hiver seg ned skliene i Limnoupolis badeland. Begi dere ut på en familieekskursjon til fots eller på sykkel, og utforsk dype raviner og fjellandsbyer. La de minste boltre seg løs på hoppeslott og arkadene langs promenaden, mens dere andre nyter smaken av en deilig frappé til lyden av barnelatter og nye rekorder som slås. Uansett hvilket av feriestedene du velger er også veien inn til Chania by kort – hvor dere kan fylle kofferten med både morsomme og verdifulle ferieskatter.

Aktiviteter for hele familien

Kreta

Bilde: Apollo

Det beste med Kreta er mengden av ting å finne på. Ta med familien på en båttur til den berømte øya Spinalonga i den knallblå bukten i Mira, og kombiner et stykke fascinerende historie med uforglemmelige badeopplevelser. Utforsk Kretas vakre natur fra en kajakk eller på to hjul, eller bli med en motorbåt til havs for og utforske livet under vann. For en helt spesiell snorkleopplevelse anbefales en utflukt til øya Chrissi, som betyr gull på gresk. Den ubebodde øya utenfor Kretas kyst lokker med gylne sandstrender og spennende sjørøverhistorier.

Mestrer du balansekunsten? Hvis du ikke er redd for et lite mageplask bør du prøve SUP padling i det krystallklare vannet ved Loutraki – og for adrenalinsøkeren er det lite som slår rushet på jeepsafari. Ta med familien på et spennende eventyr langt fra det Kreta mange kjenner, gjennom uberørt natur og til kretiske landsbyer.

Det ekte Kreta

Kreta

Bilde: Apollo

For det beste med Kreta er mangfoldet. Øya byr på så langt mer enn hoteller og fine strender, og uansett hvor du befinner deg er veien alltid kort til lokalbefolkningen og genuine småsteder. På Kretas relativt uberørte østkyst venter autentiske feriesteder som Sitia og Makrigialos. Til tross for at førstnevnte kun ligger et steinkast unna den berømte palmestranden Vai og selv byr på flotte hoteller og en koselig strandpromenade, har turiststrømmene ikke funnet veien hit ennå. Her både føler, smaker, lukter og ser du at du er på Kreta!

Makrigialos og Anissaras er også prototyper på typiske kretiske feriebyer, hvor du kan lukke øynene når solen står som høyest og nyte smaken av tradisjonelle retter på en av de familiedrevne tavernaene. Skulle du ønske å tråkke egne stier kan du velge å reise sørover til idylliske Paleochora hvor kreterne selv reiser for å ferierer, eller til lille Kastelli nordvest på Kreta hvor suvenirbutikker og restauranter med skandinavisk meny glimrer med sitt fravær.

Unike matopplevelser

Kreta bugner også over av unike matopplevelser, og det er ofte utenfor de folkefulle gatene man finner de mest minneverdige spisestedene. Bortgjemt i en sidegate i Voloudak i Chania by, har brødrene Nikos og Giorgos Solidakis solgt gyros i den lille sjappa Oasis siden 1967. La deg ikke lure av fasaden, men heller imponere over køen utenfor. Her får dere nemlig Hellas beste gyros servert rett i hånden for knappe to euro!

For en mer innholdsrik matopplevelse anbefales Botanical Park & Gardens of Crete, ca. 17 kilometer unna. Her kan dere lære kunsten å lage gresk mat i fantastiske omgivelser, kombinert med en flott fottur gjennom parkens mange hager. 40 minutter opp i fjellene fra Platanias ligger enda en skjult matskatt: landsbyen Drakona og deres helt spesielle taverna og kunnskapsgård. Her tilberedes maten slik innbyggernes bestemødre ville ha gjort det i gamledager; uten oppskrift, over ild og basert på sesongens råvarer. En helt magisk opplevelse for både store og små!

Kampanje! 1000 kr rabatt med Apollo

Akkurat nå får du 1000 kr i rabatt per bestilling på en rekke sommerreiser med Apollo. Tilbudet er gyldig i Tickets 18 butikker. Les mer om kampanjen her. Bestill senest 16/1-19.

// Innlegget er i samarbeid med Apollo.

ticketnoinsta