Naturvakre nasjonalparker

Naturskjønne nasjonalparker

I alle verdens kriker og kroker finnes det mange naturskjønne og vakre områder. Disse er gjerne beskyttet i nasjonalparker men de fleste steder er det fortsatt lov å ferdes om man tar hensyn til naturen. Her i Norge har vi nasjonalparker som Jotunheimen og Dovre som gir fantastiske naturopplevelser, men om du søker mot noe annerledes og ønsker en naturopplevelse utenom det vanlige, så er kanskje en av disse nasjonalparkene noe for deg?

Yosemite nasjonalpark, USA

Naturvakre Nasjonalparker

Yosmite er en av USA´s mest kjente nasjonalparker og er lokalisert i California. Parken inneholder over 20 fossefall og en rekke naturstier som er familievennlige. Her kan du klatre i fjellene, svømme i de naturlige bassengene, besøke en av parkens utsiktspunkt eller sykle. På vinteren er det muligheter for både alpint og langrenn.

 

Plitvice nasjonalpark, Croatia

Naturvakre Nasjonalparker

Denne nasjonalparken i Kroatia er en del av UNESCOS verdensarvliste og er ulik noe du har sett tidligere. Denne parken inneholder 16 naturlige og krystallklare innsjøer omringet av det grønne og frodige landskapet og en rekke naturlige fosser som sender mengder av mineraler ned i vannet. Her kan du dra på oppdagelsesferd og bade i de klare innsjøene. Det er også et rikt dyreliv i parken som innholdet blant annet bjørner, ulver og et rikt fugleliv i parken som dekker over 20.000 hektar.

 

Torres del Paine nasjonalpark, Chile

Naturvakre Nasjonalparker

Torres del Paine er en svært populær nasjonalpark blant backpackere og eventyrlystne og ligger i Patagonia kjent for sin fantastiske natur. I denne fjerne villmarken finner du noen av de mest naturskjønne turstiene i hele verden der du blir tilbudt spektakulære panoramaustiker rundt hver en sving. Her kan du vandre i det vakre fjellanskapet og nyte det pittoreske landskapet av elver, innsjøer, isbreer og fosser. Ikke gå glipp av å ta turen til den kjente innsjøen Lago Pebe.

 

Yellowstone nasjonalpark, USA

Naturvakre Nasjonalparker

Yellowstone strekker seg 5 362 kilometer fra Wyoming til Montana og Idaho. Denne nasjonalparken er verdens aller første og er den mest besøkte nasjonalparken i USA hver eneste år. Nasjonalparkens hovedatrasjon er de fantastiske geysirene men også de andre geologiske underverkene som det finnes rikelig av i området. Yellowstone er også et fantastisk reisemål for aktive opplevelser. Du kan utforske vulkaner,  varme kilder, geysirer, fjell, skoger og innsjøer for å nevne noe.

Vatnajökull nasjonalpark, Island

Naturvakre Nasjonalparker

Vatnakjökull er Europas største nasjonalpark på hele 12.000 kilometer og er også hjemmet til Europas nest største isbreer med samme navn som dekker mer en 8 % av hele landet. Her kan du også se en av Islands mest ikoniske severdigheter, Svartfossen. I denne nasjonalparken er det en rekke aktiviteter for den adrenalinsøkende. Hva med å dra på ekspedisjon på isbreen og oppdage ishuler eller å kjøre snøskuter? For den mindre adrenalinsøkende finnes det vakre fossefall, fantastiske turstier og fjell og beskue.

Ønsker du å reise til Vatnakjökull? Søk fly til Island her.

Jasper nasjonalpark, Alberta, Canada

Naturvakre Nasjonalparker

Jasper nasjonalpark er på UNESCO´s verdensarvliste og er nabonasjonalparken til Banff. Denne nasjonalparken er svært langstrakt på hele 13.000 kvadratkilometer. Denne parken er en del av fjellkjeden Rockies og er kjent for sitt mangfoldige dyreliv og fantastiske utsiktspunkt. Denne parken er en perfekt destinasjon for deg som er glad i å gå på toppturer eller telte ute i vakker natur.

 

Fiordland nasjonalpark, New Zealand

Naturvakre Nasjonalparker

Denne nasjonalparken ble grunnlagt i 1952 og her kan du se vakre fjell, innsjøer, regnskog og fjorder. Kjente turstier i nasjonalparken er Kepler Track, Routeburn Track og Milford Track.

Daintree nasjonalpark, Australia

Naturvakre Nasjonalparker

Daintree er en nasjonalpark i Far North Queensland nordvest for Brisbane. Denne nasjonalparken inneholder verdens eldste tropiske regnskog og er en del av det beskyttede Wet Tropic´s økosystemet som betyr at denne nasjonalparken er en av verdens mest varierte og rikeste økosystemer. Her kan du vandre i langs stier i den tropiske skoen og se på den fantastiske floraen og faunaen som bor i regnskogen. For den eventyrlystne kan du dra på en guidet tur for å se krokodillene i området.

Ønsker du å besøke Daintree? Søk fly til Brisbane her.

Jiuzhaigou nasjonalpark, China

Naturvakre Nasjonalparker

Jiuzhaigou Valley, som ligger i den nordlige delen av Sichuan-provinsen, Kina, er et verdensarvsted, nasjonalpark og naturreservat. Jiuzhaigou er kjent for sine fantastiske flernivåfosser, krystallvann og fargerike innsjøer. Ut i fra hvilken sesong du reiser i vil vannet i Jiuzhaigou ha ulike farger av hvitt, blått, grønt, turkis og smaragd. Parken har flere spektakulære fosser og innsjøer som alle har farger du aldri har sett før i naturen, du kan også vandre i de frodige fjellene for å nyte naturen fra høyden.

 

Banff nasjonalpark,  Alberta, Canada

Naturvakre Nasjonalparker

Banff hører til i provinsen Alberta og ble grunnlagt som nasjonalpark i 1885, parken er med det  den tredje nasjonalparken etablert i verden, og det med god grunn. De spisse steinformajsonene gjør Banff til en svært populær destinasjon for fotturer, terrengsykling og klatring, parkens høyeste fjell er Mount Forbes på 1.920 m.o.h. Mange drar også til parken for å få et innblikk i den vakre naturen med de krystallblå fjellinnsjøene. På vinteren er parken en populær skidestinasjon og kan minne noe om de sveitsiske alpene og parken er også hjemmet til Canadas største isbre.

 

Galapagos, Ecuador

Naturvakre Nasjonalparker

Galapagos øyene er hjemmet til noe av verdens mest unike dyreliv. Parken har et helt utrolig mangfoldig dyreliv som inkluderer både tropiske og polare dyrearter som du ikke finner noen andre steder i verden,  samt et spennende og vulkansk landskap. Galapagos består av 13 forskjellige øyer der alle har foskjellig landskaper og dyreliv og kun 5 av disse er bebodd. Dessverre er øyene ekstremt truet av overturisme, forurensing og økende vannstand så her gjelder det å ferdes med omhu.

 

Drømmer du om å besøke en av disse nasjonalparkene? Flere av de ligger litt avsidesliggendes til, kontakt din nærmeste Ticketbutikk for å få hjelp til å bestille reisen. Eller du kan bestille selv her. 

ticketnoinsta