Naturskjønne Nord-Irland

Nord-Irland er en fantastisk destinasjon både for en weekend eller en rundreise i landet. Utforsk den livlige byen Belfast, kjente steder fra Game of Thrones og utrolig vakker natur. Hva mer er det å ønske seg? 

Utrolig natur

Irland er kjent for sin utrolige natur med en vill kystlinje med stupbratte klipper, grønne dype skoger og spennende naturfenomen. En reise til Nord-Irland bør inneholde en tur til den utrolige Giants Causeway. Giants Causeway er en samling utrolige stener som er skjøvet opp i runde formasjoner av et vulkanutbrudd for 60 millioner år siden. Myten sier at det er kjemper som har holdt til i området og formet steinene slik. 

Giant s Causeway

En tur til Nord-Irland er ikke komplett uten en tur til noen fantastiske klipper, og i Nord-Irland er det klippene Cliffs of Magho og Lower Lough Erne som er de mest spektakulære og gir en helt utrolig utsikt over landskapet. Om en fjelltur frister bør du ta turen til Morne-fjellene, som er en av de høyeste fjellkjedene i landet. Det er et av de beste stedene i Nord-Irland å besøke, spesielt hvis du er glad i fotturer

For den eventyrlystne, Kryss Nord-Irlands mest berømte taubro, Carrick-a-Rede, som ligger nær Ballintoy i County Antrim. Den kobler fastlandet til den lille øya Carrickarede og er 20 meter bred og 30 meter over bakken. Nyt utsikten du får fra broa og den vakre naturen i området.

Carrick-a-Rede broen

Belfast

Belfast verdt å få med seg på en reise til Nord-Irland. Byen ble kåret til en av de beste stedene å besøke i 2018 pågå sin fantastiske mat og mange attraksjoner. I Belfast bør man ta turen til Titanic museet med over 9 gallerier som viser deg alt om Titanic, dette museet har blitt kåret til verdens beste turistattraksjon i 2016. Besøk St Georg´s Marked med sine mange spennende kunst- og matboder og ta turen til HMS Caroline, Belfast-katedralen og Crumlin Road Gaol.  Hvis du har tid, kan du ta en spasertur for å se Belfast rådhus og Belfast Castle også.

Belfast rådhuset

Gamle slott, utrolige ruiner og Game of Thrones kjennemerker

Nord Irland er fult av utrolige slott noen bedre bevart en andre. Carrickfergus Castle er ansett som et av de best bevarte middelalderslottene i Irland, og det er et flott sted å utforske kun noen timer utenfor Belfast. 

Kinbane Castle (og Kinbane Head) et fantastisk område å dra på tur i Nord-Irland. Turen ned og til slottet og opp igjen og kan være tøff. Hvis du sliter med å gå i trapper og ikke vil gå 140 trinn hver vei, kan det være best å se Kinbane Castle på avstand. Uansett hva du velger, er det et av de mer ‘skjulte’ stedene i Nord-Irland å utforske.

Dunluce Castle ligger en 60-minutters kjøretur fra Belfast, og er et av de beste stedene i Nord-Irland å besøke hvis du elsker slott. Det ligger rett overfor Portrush. Hvis du er en Game of Thrones-fan, vil du sannsynligvis kjenne igjen Dunluce Castle som House of Greyjoy Castle. 

Dunluce Castle

Det er flere kjente steder fra Game of Thrones som ble spilt inn i Nord-Irland, der de mest kjente er Mussenden-tempelet og Dark Hedges. Mussenden-tempelet ligger på en utrolig klippe ved Downhill Demesne, i serien kalt Dragonstone. Det er ganske enkelt å koble sammen et besøk til Downhill Demesne mens du er på Dunluce Castle, så planlegg turen din til å omfatte begge

Rundt 50 minutters kjøretur fra Belfast har Dark Hedges blitt et av de mest populære stedene i Nord-Irland å besøke. Plantet for nesten 300 år siden, ble bøketrærne valgt som en imponerende inngang til Gracehill House. Dark Hedges ble gjort enda mer kjent i Game of Thrones, og er et perfekt stoppested før du utforsker mer av nordkysten. 

Mussenden-tempelet

Ønsker du å besøke Irland? Les mer og bestill reisen din her. Ring 21 49 3900 eller besøk din nærmeste Ticketbutikk.     

//Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Irlands turistforening. 

ticketnoinsta