Møt våren i en storby!

Gå våren i møte

Er du allerede lei vintermørket? Få en formsak på den herlige tiden vi har i vente. Mange storbyer får varme vårdager så tidlig som i februar og mars! Start cafe-sesongen tidlig i storbyene nedenfor og få inspirasjon til din neste storbyferie! 

Salzburg

Salzburg er en by i Østerrikes som ligger i nærheten av den tyske grensen, omkranset av storslåtte Alper. Gamlebyen i Salzburg er utrolig vakker og er en av de best bevarte gamlebyene i barokkstil. Byen er fantastisk flott å spasere i på våren, og har flere vakre slott og kirker å besøke. Sound of Music fans vet at mange av scenene fra filmen ble spilt inn i byen, og det er mange muligheter for å dra på en Sound of Music rundtur. Og om du fan av Mozart har du valgt riktig by, for Salzburg er fødestedet hans og her kan du gjøre alt mulig som handler om Mozart. Som å se hvor han ble født, dra på Mozart Museum  og besøke Mozartplatz. 

Møt våren i Salzburg, bestill din reise her. 

Brussel

Brussel er hovedstaden i Belgia og pleide å være franskmennenes getaway. Byen er kjent for sin fantastiske mat, og da spesielt for deres sjokolade som er verdenskjent, og de belgiske vaflene du finner i matboder. I tillegg er  byen kjent for å være eksepsjonelt vakkert om våren da alle blomstermarkedene og parkene står i blomst. Ellers bør du besøke Grote Markt eller hovedtorget i Brussel for å se på den vakre arkitekturen, dra på en arrangert sjokoladesmaking, besøke den vakre hagen Mont des Arts og besøke Royal Musuem of Fine Arts Belgium for å litt kulturell inpirasjon. 

Bestill en herlig vårtur til Brussel her. 

Paris

Paris er en av verdens vakreste og mest romantiske storbyer. En weekend i Paris om våren er perfekt for enten en kjærestetur eller for en fantastisk shopping- og matopplevelse. Besøk Eiffeltårnet, se de vakre parkene blomstre og shopp skatter i gatene Rue du Faubourg Saint-Honoré og Avenue Montaigne. Vårsesongen er perfekt for å sitte på Paris sine mange kafeer mens du drikker en varm kaffe, spiser en crosisant og kikker på det spennende bylivet. For den matglade er Paris et mekka av spennende smaker og franske delikatesser. Om du er kunstinteressert er også Paris den perfekte byen for å bruke dagen på å utforske kunstgallerier og se kjente kunstverk som blant annet Mona Lisa. 

Gå våren imøte i Europas mest romantiske storby, bestill en reise til Paris her. 

Budapest

Budapest er hovedstaden i Ungarn og var tidligere delt i 2 deler – Buda og Pest delt av elven Donau. Byen er kjent for sine trendy kafeer, vakre arkitektur, kunst og spaanlegg. Budapest er også et svært prisgunstig reisemål! Dra til den vakre slottshøyden i Buda og se den vakre arkitekturen på Fiskerbastionen, den eldgamle Mattiaskirken og den kjente romersk-katolske katedralen Sankt Steffans Basilika. Spis på den kjente restauranten Mazel Tov og dra på Vintage Shopping, i Budapest kan du finne mange skatter! Byen er også kjent for sine fantastiske spa og termalbad-anlegg, perfekt å benytte seg av når været blir varmere på våren. Så om en velværehelg er det du er ute etter er Budapest perfekt! 

Bestill en avslappende weekend i Budapest her. 

New York

Våren i New York er perfekt for å gå turer i Centeral park, shopping og kafebesøk. På denne tiden av året, er kirsebærtrærne i blomst og byen er full av rose og hvite blomster. Sett dere i parken og nyt en piknik, se solnedgangen over Hudson River og nyt solen fra utekafeene. New York om våren er perfekt for å utforske byen da somrene ofte er svært varme for å spasere ute hele dagen. Bruk dagene på å utforske alle de spennende bydelene, butikkene, restaurantene og kunstgalleriene som byen har. Ta også turen opp til Rockefeller Center for en utrolig utsikt over byen.

Besøk New York i byens beste sesong, bestill din reise til The Big Apple her.  

Berlin

Berlin, Tysklands hovedstad har en rik og turbulent historie men er i dag kjent som en av de hippeste og mest moderne storbyene i Europa. Ta sykkelen fatt og utforsk Berlins kultur og herlige restauranter. Dykk ned i Berlins historie til andre verdenskrig ved å besøke Holocaust-minnesmerket og Det Jødiske Museum. Og ta turen til Berlinmuren der du kan lære masse om Berlinmurens fall. Andre ting å gjøre er å utforske byens severdigheter som kirken Berliner Dom og byporten Brandenburger Tor. Berlin har også masse bra shopping og et utrolig uteliv for den festglade.

Har du ikke besøkt Berlin før? Byen er vell verdt et besøk, bestill din reise her. 

Zürich

Zurich er Sveits største by og er både moderne og elegant med en sjarmerende gamleby med brosteinsbelagte gater, en mengde kafeer og et livlig uteliv! Besøk de koselige gågatene Niederdorf og Oberdorf som er byens livligste gater både om dagen og natten. Her finner du også mange butikker og spisesteder langs de hyggelige gatene. Se vakker arkitektur på Lidenhof, Giacometti Hall og Fraumünster kirken. Når du er i Sveits bør du også benytte anledningen til å smake på sveitsisk sjokolade og se den nydelige naturen landet er kjent for. Se den fantastiske Lake Zurich enten fra land eller på en båttur. Om du får tid, ta en dagstur opp på en av høydene i nærheten som Küsnnacht Tobe eller i turområdet Interlaken. 

Storby og vakker natur på ett og samme sted? Reis til nydelige Zurich her. 

Hamburg

Hamburg er Tysklands nest største by og har mange kanaler, grøntområder og er en perfekt destinasjon for kulturinteresserte turister, da byen er kjent for opera og teater. Besøk Speicherstadt som er en del av UNESCO´s verdensarv. Dette distriktet er et varehusdistrikt. Her kan man ta en tur i de mange kanalene og lære om byens historie som en stor handelsby. Den kulturinteresserte kan ta turen til det Internasjonale Maritime Museum eller kunstmuseet Kunsthalle. Eller hva med å planlegge et besøk i Hamburg med et besøk i byens Opera? Byen har også et stort fiskemarked og en en utrolig vakker bypark med navn Planten um Blomen. 

Få en følelse av vår i Hamburg. Bestill en helgetur til den spennende byen her. 

Krakow

Hvis du er ute etter et budsjettvennlig alternativ til en weekend i Europa er Krakow den perfekte destinasjonen! Krakow er en av Europas eldste og mest historiske byer. Besøk den utrolige koselig gamlebyen, der er det en flere hyggelige kafeer og historiske bygninger. Ta turen til det jødiske kvartalet, denne delen av byen har blomstret frem og her finner du Krakows beste kunstgallerier og historiske severdigheter. For å lære enda mer om Krakows historie og jødenes historie, bør en tur til Krakow inneholde en tur til Auschwitch, der du virkelig kan ta et dypdykk i den grusomme historien til andre verdenskrig og lære om Polens historie. 

Ønsker du å reise til vakre Krakow for en getaway der du både kan lære om historie og oppleve noe nytt? Bestill en reise til Krakow her. 

Bestill en reise til en storby og få en forsmak av våren! Lufthansa flyr til alle de disse destinasjonene og enda flere, bestill en weekendreise her. 

//Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Lufthansa

ticketnoinsta