Moskva – kontrastenes by

Moskva

Moskva har rykte på seg for å være et av verdens dyreste steder å besøke. Selvfølgelig finnes det dyre hotell her – men også veldig, veldig mye å oppleve. Her finner du verdens vakreste metro, som også er en av de beste. Raskt og billig tar du deg enkelt rundt i denne mangemillion byen, som garantert gir hver besøkende mersmak.

Ta deg dit

Det tradisjonsrike russiske flyselskapet Aeroflot, som nylig ble kåret til verdens i særklasse sterkeste fly varemerke, flyr direkte fra Oslo til Moskva 5 dager i uken.

Aeroflot rangeres ofte som et av verdens fremste flyselskap når det gjelder selskapets rykte, service, kundenes lojalitet og personalets tilfredshet. Med Aeroflot lander du på flyplassen Sheremetyevo. Fra flyplassen går det høyhastighetstog, Aero Express, direkte til sentrum. Reisen tar ca. 30 – 40 minutter. Taxi er også et alternativ og tar som oftest rundt en time. Avhengig av trafikken kan det ta betydelig lengre tid, derfor er toger oftest et sikrere alternativ.

Ta deg rundt

Metroen er garantert den smidigste måten å ta seg rundt på. Mange av stasjonene er utrolig vakkert utsmykket og vel verdt et besøk i seg selv. Krystallkroner, gulldeltaljer, vakre kunstverk i mosaikk – en tur langs metrolinjene er en kunstopplevelse. Et godt tips er å kjøpe flere billetter samtidig for å unngå de lange køene i billettlukene i rushtiden.

Også taxi er et bra transportmiddel selv om trafikken kan gjøre reisetiden uberegnelig. Ta helst taxi fra noen av byens sentrale samlingspunkt så slipper du å risikere å havne i en pirattaxi og betale mer en du behøver.

Restauranter/Natteliv

Moskva er en by som syder av herlig, pulserende natteliv. Her finnes alt fra billige, lokale matsteder (som ikke firer på kvaliteten på maten!) til ekstremt elegante, dyre restauranter med tilhørende pianist. Restauranter, puber og klubber finnes overalt, men generelt sett er det områdene Arbat og Kamergersky som har flest kafeer og barer. Tenk på at du er i Russland og russiske idealer råder – korte skjørt for damene og jo større, blondt hår desto bedre. Polert, svart antrekk for menn. Men, du kan ta det med ro for disse idealene gjelder først og fremst for russerne. Som utenlandsk besøker er du – iallfall for en stordel – fritatt fra disse «kravene». Glem ikke at Moskva er en storby med alt hva det innebærer. Her finnes en mengde barer for alle smaker og lommebøker.

Bosteder

Vær forberedt på at hotell i Moskva ikke er billig. De større, internasjonale kjedene har vanligvis høye priser, og regelen om at jo lenger fra sentrum desto laver priser gjelder også her som på så mange andre steder. Det finnes dog absolutt rimelig alternativer i bra områder for de som leter litt, for eksempel Old Town Hotel eller Kamergersky Hotel.

Om lommeboken tillater det kan Moskva tilby det ene 5-stjerners hotell etter det andre, f.eks. Ararat Park Hyatt, Savoy Moscow eller superlukseriøse Ritz Carlton Moscow.

Severdigheter

Bolsjojteateret

Den russiske balletten er en av verdens absolutt fremste ballettkompanier, og i særklasse den mest myteomspunne. Teateret er utrolig vakker utsmykket og har du flaks er de besøkende ikke dårligere. Å gå på ballett – eller opera, om det frister mer – er en opplevelse som gir minner for livet.

Moskva

Bolsjojteateret

Moskva

Svanesjøen på Bolsjojteateret – ett minne for livet

Kreml/Den røde Plass
Kreml er Russlands politiske hjerte og maktens høykvarter. Her finnes også mange vakre russisk-ortodokse kirker å besøke. Langs de østre murene ligger Den Røde Plass, med den verdensberømte Vasilijkatedralen, Russland antakelig mest fotograferte bygg med sine fantastiske løkkupler i kulørte farger. På Den Røde Plass ligger også Leninmausoleet, en av Moskvas mest besøkte severdighet, der Lenins balsamerte kropp ligger til almen beskuelse.

Moskva

Utsikt over Kreml, Moskva

Izmajolovomarkedet
Moskvas absolutt største utendørsmarked. Fylt av gaver, suvenirer, kunst og kitsch og spennende å vandre rundt i. Pass på å kjøpe noen gudommelige piroger når du blir sulten.

Moskva

Klassiska matroshka-dukker er perfekte både som gaver og suvenirer

Gorkijparken

Parken, som inneholder et tivoli, er et deilig avbrudd fra Moskvas hektiske indre by. Hit kommer også lokalbefolkningen og parken passer perfekt til litt «people wathing».

Gorkijparken – perfekt for avkobling fra den pulserende storbyen

Bestill fly med Aeroflot her.

// Innlegget er i samarbeid med Aeroflot

ticketnoinsta