Mingle med dyr på stranden

Swimming pigs of the Bahamas in the Out Islands of the Exumas

Leter du etter en opplevelse litt utenom den vanlige? Disse vakre strendene er i tillegg til å være populære steder å besøke for mennesker også tilholdssted for dyr! 

Flamingo Beach, Aruba

Renaissance Island på Aruba har to strender, Iguana Beach for familier og Flamingo Beach for voksne. Og Flamingo Beach er noe for deg som liker dyreliv! Der kan du mingle med en flokk flamingoer som går langs stranden, drikker sjøvann og leter etter mat. Hvis du kjøper litt mat fra en av maskinene i nærheten spiser de rett ut av hånden din. Det er noe å oppleve!

Flamingos beach in Aruba. Young woman resting

Villhester på Assateague Island, Maryland/ Virginia (USA)

Ifølge en lokal legende kom flokken med villhester (ca 300 stk) med en Spansk gallion som sank langs kysten, andre mener at de er etterkommere av lokale kolonihester som rømte. Hestene er delt inn i to hovedflokker, en på Virginia-siden og en på Maryland-siden av Assateague og holdes adskilt av et gjerde på skillet mellom de to statene. Hestene kan ikke klappes/mates av besøkende, men de er fortsatt er svært spesielt syn!

strand

Pigs Beach Exuma, Bahamas

Exuma eller Pigs Beach, som ligger på Big Major Cay, er en ubebodd og populær øy som i tillegg er hjemstedet til mange ville griser. Disse svømmende grisene er den absolutt mest populære attraksjonen i området! De svømmer gjerne ved siden av folk og besøker ofte båtene som er ankret opp for å få litt mat og snacks. Lokale myter vil ha det til at grisene var de eneste overlevende av et skip som sank for hundre år siden. Det sies at når skipet sank klarte disse små dyrene, som egentlig var ment som frokost for mannskapet, å flyte opp og bort fra vraket og så svømme til den nærmeste stranden.

 

strand

Pingvinene på Boulders Beach, Sør-Afrika

Boulders Beach, som ligger bortgjemt i South Africa’s Table Mountain National Park, har blitt verdenskjent for sin voksende koloni med pingviner. Når pingvinene først kom til False Bay i 1983 fra Dyer Island var det masse mat til dem og kolonien vokste raskt. De siste årene er den dessverre truet av massefiske, forurensning og ødeleggelser av miljøet. Dette er en av de få stedene hvor du kan mingle med pingviner, og på stranden finner du et senter for besøkende med informasjon og guider. Det som er spesielt fascinerende er at stranden ligger midt i et boligområde.

Penguins bathe in the cold sea at Cape Town's boulders beach.

 

Har du opplevd en strand eller et annet sted som byr på en spesiell opplevelse med dyr? Fortell oss gjerne om det 🙂
Frister det å besøke noen av disse? Reisen bestiller du HER!

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *