Mest populære storbyer å feire nyttårsaften

Det blir stadig mer populært å reise utenlands for å feire nyttårsaften og det har for mange blitt en tradisjon å reise bort for den store feiringen. Her ser du de mest populære storbyene å reise til for nyttårsfeiringen i år.

New Year's Eve Fireworks

10 prosent fler reiser bort for å feire nyttår – London er mest populært.

Det blir stadig mer populært å reise bort for å feire nyttårsaften. Antallet som reiser bort over nyttår har økt med 10 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det å reise utenlands for å feire nyttårsaften har blitt en tradisjon for mange de siste årene. Det har å gjøre med at det er en av de absolutt festligste helgene i mange storbyer.

Vi lokkes av fyrverkeri, musikkfestivaler, parader, lysshow og feststemning med hundretusener av nyttårsgjester i en ny og spennende storby. London er også i år favorittbyen på nyttårsaften med nyttårsfyrverkeri ved London Eye og allsang når Big Ben slår tolv.

På andre og tredjeplass over mest populære storbyer å reise til for å feire nyttår finner vi København og Stockholm som har hatt en høy økning sammenlignet med samme periode i fjor. Andre storbyer som har en høy økning i antall reisende er fjerdeplassen Dubai og nykommere på topplisten som Helsinki og Manchester.

10 på topp – hit reiser vi

  1. London 

I sentrum av London er det skikkelig feststemning med fyrverkeri ved London Eye og når Big Ben slår tolv er det allsang. Ikke glem å kjøp billett til feiringen i sentrum (10 pund). Festen fortsetter første nyttårsdag med parade gjennom gatene i London sentrum.

  1. København 

Det er mye liv i København på nyttårsaften og klokken tolv samles man på Rådhusplassen for å høre rådhusklokkene slå tolv og for å se fyrverkeriet over Tivoliet. Mange restauranter og hoteller tilbyr spesielle nyttårsarrangement hvor du kan spise nyttårsmiddag, drikke champagne og danse til langt på natt.

  1. Stockholm 

I Stockholm er det nyttårsfeiring på Skansen som gjelder. Her samles folk ved midnatt for å høre klokkene ringe og det er show med kjente artister. Her har du også en flott utsikt over byen og det er en ideell plass for å se fyrverkeriet.

  1. Dubai 

Dubai passer perfekt for de som vil ha sol og varme når de reiser utenlands for nyttårsfeiringen. I Dubai er det mange nyttårsarrangementer å velge mellom og her kan du få med deg verdens kjente artister som spiller. Det er også flere fyrverkerier i byen blant annet på hotellene Burj Khalifa, Burj al-Arab og Atlantis The Palm.

  1. Amsterdam 

Lokalbefolkningen i Amsterdam elsker å feste, spesielt på nyttårsaften og det er festligheter og fyrverkeri på mange av byens torg. Her finner du alt fra eksklusive masquerade ball til gatefester. Folkefesten finner du i gatene Damplassen og Rembrandtplassen hvor det klokken tolv er både lys, lyd, konserter og selvsagt fyrverkeri.

  1. Manchester
  2. Reykjavik
  3. Helsinki
  4. Barcelona
  5. Budapest

Kilde: Bestillingsstatistikk på ticket.no, bestilt t.o.m. 28. desember. Basert på avreise fra alle flyplasser i Norge.

I hvilken by har mest lyst å feire nyttårsaften? Del gjerne i kommentarfeltet.
Din neste storbyreise finner du her.

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *