Ferieparadis på Mauritius

Mauritius

Knapt tusen mil i sørøstlig retning fra Norge ligger Mauritius, et godt stykke sør for ekvator, i Det indiske hav. Hotellene og servicenivået holder høy kvalitet. Øya er på alle måter et reisemål av høy klasse. Klimaet er subtropisk, som vil si at dette er en destinasjon du kan besøke året rundt, med tempraturer som normalt ligger mellom 25-30 grader. Vakre hotell finnes praktisk talt rundt hele øya og vi anbefaler gjerne følgende fire kystområder.

Vestre Mauritius

På Mauritius vestkyst finner du vakre sandstrender, og øyas mest spektakulære solnedganger. Strendene her har lys korallsand og passer godt til bading på grunn av korallrevet som ligger rett utenfor, og beskytter stranden mot bølger og strømninger. Utenom strendene kan du besøke Flic en Flac, en liten og koselig by med restauranter, litt shopping, matbutikker og uteliv for de som vil ha det. De sørøstlige passatvindene under vår og sommer berører ikke vestkysten og passer derfor fint for besøk året rundt.

Østre Mauritius 

På Mauritius østre side finner du de vakreste strendene på øya med speilblankt vann og svaiende palmetrær. Denne delen av Mauritius kalles El Mare og er perfekt for deg som liker å snorkle, da hele området er omgitt av korallrev som du kan oppdage. Også her er det flotte bademuligheter og rolig hav. På østkysten finnes flere smakfulle hotell og resorts. De vakreste strendene er ofte private og hører til disse resortene. Skulle du mot formodning bli mett på deilige stranddager kan du besøke byen Centre de Flacq, noen kilometer inn i landet. Byen byr på lokalt liv og et større marked og er vel verdt et besøk for litt kultur og shopping.

MauritiusStranden på Belle Mar Plage resortet. 

Nordlige Mauritius

Grand Baie heter det kanskje mest omtalte stedet på Mauritius. Selv om det er vesentlig større enn Flic en Flac, føles området relativt lite. Dette området byr på mere turisme og strandliv. Her kan du streife rundt i butikker, besøke restauranter eller ta del i nattelivet. Grand Baie har også gode shoppingmuligheter for dem som ønsker det. I bukten ligger fiskebåter, glassbunnbåter og andre mindre charterbåter man kan leie for å dra på utflukt eller snorkleturer. Strendene er trivelige, men når ikke helt opp til den vestre og østre kystens kvalitet. Den nordlige delen unngår de sørøstlige passatvindene under vår og sommer.

Sørlige Mauritius

Den sørlige delen av øya er relativt lite utviklet. Det er få hoteller, butikker og restauranter. Langs den dramatiske kystlinjen skaper korallrevet beskyttende laguner. Inne i landet finnes skoger, fjellområder og fossefall for ikke å snakke om fenomenet ved Chamarel, der jordoverflaten er farget rødbrun, som trolig årsakes av metalloxider. Nasjonalparken Black River Gorges har kupert skogsterreng og passer for vandringer. Området er populært for kite/windsurfere.

Constance hoteller på Mauritius

På den vakre østkysten finner du Constance hotellene på Mauritius. Begge hotellene byr på en eksotisk og luksuriøs opplevelse. Constance passer for alle som har lyst på en drømmeferie. Enten du foretrekker golf, fantastiske matopplevelser og tilgang til Mauritius beste og lengste strand på Belle Mar Plague. Eller total avslapping i romantiske omgivelser med tilgang til den største vinkjelleren i Det Indiske Hav og en fantastisk velvære avdeling, på Le Prince Maurice.

Belle Mare Plage

Belle Mare Plage er et 5-stjernes hotell og er et av hotellene til Constance Hotels and Resorts. Dette er et eksotisk resort som har noe for enhver enten du liker total avslapping eller masse aktiviteter. På dette resortet kan du nyte tilgangen til Mauritius beste og lengste strand på østkysten av øyen. Belle Mare Plage passer perfekt for en familieferie med alle sine fasiliteter. En av de mest spektakulære fasilitetene resortet tilbyr er golf, som gjest på Belle Mare Plage får du tilgang på 2 Championchip 18-hulls golfbanner, 1 Links 1 en Ledgend. Om aktiviteter som tennis, mini golf, quad biking heller frister finner du også tilgang til dette på hotellet. Eller hva med en helikoptertur?

MauritiusResortområdet på Belle Mar Plage

Om du er opptatt av mat og vin er dette stedet for deg, om du velger All Inclusive alternativet får du nemlig tilgang på 250 ulike vinsorter på menyen. Tilsammen tilbyr Belle Mar Plage utvalget av  mer en 7 forskjellige resturanter og barer på området. Dette inkluderer flere Al A Carte resturanter, der restauranten som ligger i vinkjelleren, har et utvalg på mer en 25 000  forskjellige vinflasker. Hotellet kan by på en rekke matopplevelser for den matglade og du er garantert mange fantastiske matopplevelser. Belle Mar Plage har en rekke forskjellige overnattingsalternativer. Her kan du bo i villa med ditt eget svømmebasseng om du ønsker det, ellers har de en rekke andre romalternativer. Belle Mar Plage er Constance Hotel & Resorts mest populære hotell på Mauritius.

Belle Mar Plage passer alle tre generasjoner i familien med sine 4 svømmebasseng og vannaktiviteter som wakeboarding, vindsurfing, kajak-padling, snorkling, seiling og  båt eskursjoner. Hotellet passer ypperlig for barnefamilier. Om du er ute etter velvære har hotellet også en spa-avdeling som tilbyr en rekke forskjellige spa behandlinger. Det finnes også treningssenter på hotellet med tilgang på diverse gruppetimer som yoga og pilates.

MauritiusEt av bassengfasilitetene

 

Le Prince Maurice

Le Pince Maurice holder til på en eksklusiv privat halvøy i det rolige nordøstre hjørnet av Mauritius. Dette 5 stjerners resortet er medlem av det prestisjefulle Leading Hotels Of The World og ligger fantastisk til mellom en innsjø og lagune. Her kan du nyte fredfulle dager i elegante omgivelser. Atomsfæren til hotellet er både avslappende men også svært romantisk. Et opphold på dette hotellet ville være den perfekte destinasjonen for par eller som bryllupsreisedestinasjon. Le Prince Maurice har stor lidenskap for vin – om du er vininteressert, har du muligheten til oppleve den største vinkjelleren i Det Indiske Hav. På hotellet finnes det også en kjent A La Carte resturant, Lle Barachois, som er svært elegant, og kun har et fåtall plasser.

MauritiusOmrådet til Le Prince Maurice

Hotellet innehar en vært ekslusiv velvære avdeling med en rekke spa behandlinger som blant annet inkluderer massasjer og andre kropsbehandlinger, badstuer, damsrom, boblebad, hår og neglesalong. Det er også tilgang på treningssenter med mulighet for å trene med personlig trener eller være med på gruppetimer som yoga. Aktiviteter hotellet tilbyr er blant annet vannaktiviteter som PADI-dykking, Parasailing, Vannski og mye annet. Hotellet har også 2 bassenger på resortet. Overnattingsalternativer på Le Prince Maurice er blant annet villaer med eget svømmebasseng, familie suiter og junior suiter.

Mauritius
Et av bassengfasiliteteneMauritius
Spa muligheter på stranden

 

Book din reise til Mauritius og Constance hotellene på vår Ferietelefon tlf 21 49 39 00 eller i din nærmeste Ticket butikk. 

//Dette innlegget er i sammarbeid med Jambo og Constance hotellene.

ticketnoinsta