Mauritius – Paradiset på jorden?

Mauritius

Mauritius kan veldig godt kvalifisere som et paradis på jorden. Øya i midten av det indiske hav utenfor østkysten til Madagaskar, har en nesten mytisk glød over seg og fortsetter å trollbinde alle besøkende. Mauritius som reisemål har en eksklusiv status, og her finner du alle forutsetninger for å ha den ultimate ferien. Tempoet er rolig og avslappet – det er lett å elske Mauritius.

Øyens historie er både spennende og voldsom. De første som oppdaget øya var portugiserne og deretter nederlenderne, før de så ble en fransk kolini på begynnelsen av 1700-tallet. Franskmennene sendte afrikanske slaver til Mauritus som arbeidskraft i en sorstilt sukkerproduksjon. Fra begynnelsen av 1800-tallet tok Storbritannia over til Mauritius ble selvstendig så sent som 1968.

Mauritius har lenge hatt stor innvandring av indere, og i dag utgjør inderne over åtti  prosent av befolkningen, blandet med afrikanere. Dette er tydelig i øyas kjøkken, som er en blanding av indisk og afrikansk med kinesiske innslag. Her finnes det også selvfølgelig fantastiske tropiske frukter og grønnsaker.

Mauritius

Været

Mauritius har et tropisk klima med en stabil temperatur året rundt på ca 25-30 grader. Februar er oftest den varmeste måneden, mens april generelt sett er svalest. Sommeren som strekker seg fra november til april har litt høyere luftfuktighet og noe mer regn. Allikevel går ofte regnskurene fort over. Vinteren mellom mai og oktober er tørrere.

MauritiusReise hit

Det går mange fly til Mauritius, men den beste måten å reise er med Emirates. Flystolene er komfortable og underholdningen er alltid oppdatert med de nyeste filmene å velge mellom. Maten som serveres er inspirert av Mauritius kjøkken og har en høy kvalitet.

 

Mauritius

Strender

Her er det nydelig hvit sand som føles som mel mellom tærne og turkist hav. Barriererevet gjør at vannet er rolig og badevennlig, og bidrar til å holde haier borte fra badestrendene. Strendene på Mauritius er noen av verdens absolutt beste – her er det vanskelig å bli lei av å nyte svaiende palmer og roen fra en solseng.

Mange av de beste strendene er dessverre ikke åpne for allmennheten , men bare for de som er gjester på luksushotellene. Men flere paradisstrender er også tilgjengelige for alle. De beste strendene er rundt Trou d’Eau Douce og Flic en Flac.

Port Louis

Hovedstaden i Mauritius er moderne og full av liv. Ikke gå glipp av å besøke byens store marked, Central Market  med massevis av frukt, grønnsaker og diverse småting. Port Louis er fullt av vakre gater omgitt av gamle koloniale hus – en arv fra franske tider. Her finner du også flere spennende museer å utforske, om du vil ha ett avbrekk fra sol og bad.

Utelivet i Port Louis er relativt begrenset. Om du er ute etter uteliv er det heller Grand Baie du bør besøke. Der er utvalget av klubber størst.

Ting å gjøre

Mauritius er en fantastisk vakker og grønn øy, så sørg for å reise litt rundt. Øya er imidlertid ikke så stor, noe som gjør det enkelt å oppdage den med for for eksempel å leie en taxi en dag.

Om du ønsker variasjon fra solsengen er Mauritius et eldorado for alle tenklige vannsporstsaktiviteter. Det nærliggende naturbeskyttede korallrevet er en magisk opplevelse, selv for de mest erfarne dykkerne.

På sørsiden av øya finner du Le Vanille, en park hvor du kan se søte krokodillebabyer og beundre de voksne dinosauir-lignende reptilene. Her går også landskilpaddene rundt, noe som maksimerer den eksotiske opplevelsen.

Bestill din reise til Mauritius her. 

Mauritius

Skilpadde i parken Le Vanille, Mauritius

// Innlegget er i samarbeid med Emirates

ticketnoinsta