Mangfoldige Korsika

Sydøst fra Frankrike og rett nord for Sardinia ligger den herlige Middelhavsøyen Korsika. Her ser du tydelig inspirasjon fra både Italia og Frankrike og får det beste fra to verdener. Korsika sitt mangfoldige landskap gjør øya til en helt unik feriedestinasjon. Ikke bare finner du noen av Europas vakreste langgrunne strender som minner mer om de du finner i Karibien, men mesteparten av øyas areal er faktisk nationalparker. Noe som gjør at øya også passer perfekt for de som ønsker en aktiv ferie, enten med forskjellig sporter eller lange gåturer i fantastisk fjellandskap. Nedenfor kan du lese om noen av de beste tingene å oppleve på herlige Korsika. 

Kjør langs halvøya Cap Corse 

Kjøreturen til halvøya Cap Corse er en vakker kjøretur der du kan oppleve og se mange foskjellige attraksjoner og vakkert landskap. Stopp og nyt synet av Genoese-tårnene, Moulin Mattei vindmøllen og slapp av på alle de vakre strendene langs kysten. 

Dra på båttur i Scandola Naturreservat 

Scandola Naturreservat er en del av UNESCOS verdensarv og er kjent for sine vakre klipper og krystallklare vann. Ta en båttur ut fra Porto, Galéria eller Calvi for å virkelig nyte synet fra nært hold. En av de mer kjente fjellformasjonen Calanques de Piana. 

Nyt dagene på noen av verdens vakreste strender

Korsika har flere strender som har vært med i diverse kåringer av verdens vakreste strender. En av de aller mest populære Palombaggia er virkelig verdt et besøk med sin gyldne sand og langgrunne turkise vann, perfekt for både svømming og bading i strandkanten. Andre minst like vakre strender, dog litt mindre populære inkluderer Plage de Sqleccia og Rondinara. 

Gå i fjellene

I Korsika finner du mange verdenskjente fjellturer som strekker seg over flere dager, for de som nyter lange fotturer. For andre holder det kanskje med en dagstur, og det finnes nydelige turer også av denne lengden. Prøv en av stiene ved Aguilles of Bavella, dette er spisse fjellformasjoner som er en del av fjellmassivet Massif de Bavella og gir fantastisk utsikt over den nærliggende naturen. Eller prøv deg på en tur på Korsika sitt høyeste fjell Monte Cinto. Kanskje du når helt til toppen? Det sies at du kan se helt over til Roma om himmelen er klar og skyfri. 

Kong Aragons trapper

Kong Aragons trapper er trappetrinn som er skåret rett inn i siden av en klippe. De 187 trappetrinnene stuper rett ned i en ferskvannskulp. 

Cavallo Øya

Denne idylliske, private øya har en fantastisk rolig og avslappende atmosfære. Og ikke minst en rekke små avsidesliggende strender og utforske. Dra hit enten på en dagstur eller bo her på øyas eneste hotell. 

Utforsk Porto Vecchio

Den svært sjarmerende gamlebyen i Porto Vecchio er vært et besøk eller en overnatting. Byens hyggelige sentrum bugner av kaféer som selger italiensk kaffe og fantastisk gelato. Nyt en bedre middag her og gå gatelangs i de hyggelige gatene og utforsk alle de spennende småbutikkene. 

Spis fersk sjømat

Sjømat finner du flere steder på øya, og det er ikke så rart med tanke på at det aldri er langt til nærmeste havn. Nær de vakre strendene Rondonara og Santa Giulia finner du fantastiske muligheter for å nyte sjømat til lunsj eller middag. For et virkelig herremåltid ta turen til Grand Hotel De Cala Rossa, der du kan nyte både solnedgangen og en herlig tapas med sjømat. 

Gå i Bonifacios historiske gamleby

Bonifacio daterer tilbake til 900-tallet og er den perfekte byen å besøke for litt kultur og historie. Byens festning ligger høyt over sjøen på kalksteinsklipper og er også verdt å se fra utsiden av byen der den henger over havet. Gå rundt i byens sjarmerende smågater og ta en avstikker fra solens hete på en restaurantene for å nyte lokale delikatesser. 

Lei en bil og kjør langs kysten

Den perfekte måten og oppleve Korsika på er ved leiebil. Kjør langs det imponerende kystlandskapet, stopp i småbyene du måtte passere og finn gjemte strender langs veien. Kystveien stekker seg helt fra historiske Bonifacio til sjarmerende Bastia i Nord. Du kan også følge veien innlands og få med deg store mengder av landets nationalparker, alt etter hva du måtte ønske. 

Drømmer du om en reise til Korsika i fremtiden? Vi hjelper deg gjerne med å arrangere din reise med både fly, hotell og leiebil. Bestill her, eller kontakt din nærmeste Ticketbutikk for personlig service. 

ticketnoinsta