Opplev magiske Kenya

Vil du vandre over vidstrakte sletter, dra på jeepsafari på jakt etter “the big five”, se elefantflokker fra din private veranda eller utforske naturen fra hesteryggen? Da er mulighetene i Kenya i uendelige. Men landet er så mye mer enn safari og savanner. Her finner du snøkledde fjell, en 480 kilometer lang kyst med palmer, hvite sandstrender, korallrev og spennende kulturer som er upåvirket av den vestlige verden. Har du lyst på et eventyr i Kenya? Her er noen tips!

Herd of Elephants Walking Along River

Mombasakysten byr på lange hvite strender med kokospalmer og turkist vann, med mulighet for snorkling eller dykking ved korallrevene utenfor kysten, samt dyphavsfiske. Her finner du for eksempel de bynære strendene Nyali BeachBamburi Beach og Shelly Beach. Andre populære turistparadiser langs kysten er MalindiDiani Beach og Watamu.

Nasjonalparken Masai Mara i det vestlige Kenya byr på safari i verdensklasse. Her vandrer hundretalls gnuer, sebraer og antiloper i flokk over savannen mens løver hviler i skyggen og sjiraffer spiser fra akasietrærne. Her er det verken elmaster eller trafikkerte veier så langt øye kan se, og av og til møter man på massajer, som er dypt konsentrerte for ikke å støte på en sulten løve. Bo i luksuriøse lodger, kjør jeep eller ta bena fatt. Eller ta en ridetur for virkelig å komme nær de ville dyrene. Uansett – safari gir deg en enorm frihetsfølelse.
Øya Lamu i Det indiske hav, utenfor Kenyas kyst, byr ikke bare på sol og bad og fanastiske langstrakte strender med kritthvit strand.

I kystbyen, som bærer samme navn som øya, har lokalbefolkingen levd på samme måte i mer enn 400 år. Hele byen er som en labyrint med trange smug i typsik swahili-stil, med utskjærte tredører, livlige markeder og eseler som viktigste transportmiddel. Byen er også på Unescos verdensarvliste og er vel verdt et besøk.
Fire timer fra Nairobi finner du Kenyas høyeste fjell, Mount Kenya, som byr på store utfordringer og makeløse naturopplevelser. En vandring opp fjellet er en reise gjennom ulike naturtyper, fra vekstsonen ved fjellets fot, via skogsmark og bambus-buskas. Etter 4500 meter tar fjellnaturen over, med heier og isbreer.
På vei opp mot Lenana-toppen, 4986 meter over havet, bor vandrerne i enklere lodger, hytter eller telt. Bare fjellklatrerne kan komme seg helt opp til den høyeste toppen, Batian, 5199 meter over havet.

Game drive. Safari car on game drive with animals around, Ngorongoro crater in Tanzania.

Safari med Jambo Tours

Kenyas villmarksområder med dets rike og varierte dyreliv går utmerket å utforske gjennom å reise på en safari med Jamboguide. En safari som passer hele familien er vår Juniorsafari i Kenya, her fins også sol og bad på Mombasakysten med i programmet. De hvite, finkornete strendene og varme havet innbyr til bad etter en opplevelsesrik safari.

Jambo Tours tilbyr også en mengde skreddersydde safarireiser. For en luksuriøs teltsafari med to av Kenyas beste villmarksområder, Samburu og Masai Mara, anbefales Med vinger over Kenya. I Masai Mara  fins en mengde bra lodger og teltcamper, hit flyr man bekvemt med safarifly over villmarken fra hovedstaden Nairobi.

Mother and Daughter Taking Picture on Safari

Masai Mara ligger på grensen til Tanzania og tilhører samme økosystem som Serengeti National Park. Hjorder av elefanter, bøfler, sebraer, gnuer og ulike antilopearter drar frem over de vidstrakte savannene. Løver, leoparder, geparder og hyener lurer og jager i sporene. Et besøk her blir en fantastisk opplevelse å huske resten av livet, takket være både tilgangen på dyr, og nærheten til dem. Masai Mara tilbyr en uforglemmelig natur- og dyreopplevelse. Her fins mange gode lodger og teltlodger å velge mellom og de er alle nøye utvalgte og av ulik karakter. Safarier skjer med lodgens safarijeeper og kyndige engelsktalende guider sammen med andre gjester.

Campingsafari langs ekvator i Kenya og Uganda er et naturnært eventyr med opphold i enkle telt og transportene skjer med moderne safaritruck. Reiseselskapet er en internasjonal gruppe og et av høydepunktene på reisen er besøket hos fjellgorill aene i Uganda.

Bestill din tur til Kenya her eller kontakt oss for hjelp til å sette sammen den perfekte Kenya-reisen!

ticketnoinsta