Kultur og eventyr i Sharjah

Sharjah

Sharjah er et reisemål som kanskje ikke alle har hørt om og som ofte står i skyggen av sin storebror Dubai. Sharjah er det tredje største emiratet og karakteriseres ofte som det kulturelle emiratet. Her er det mye kunst, kultur, museum og moskeer å utforske rundt hvert et hjørnet. Men kultur er ikke det eneste Sharjah har å tilby, du finner også ørkeneventyr rett utenfor byen sammen med fjellkjeder og naturreservater, lysfestivaler og fantastisk mat. 

Severigheter

Det er en rekke severdigheter i landet som er på UNESCO´s kulturelle kapital for den arabiske verden. Så om du er interessert i å lære om den arabiske autentiske kulturen er dette stedet! 

Sharjah er kjent for sitt fantastiske lysshow som finner sted i februar måned da byen lyser opp sine 17 mest ikoniske kjennemerker i et fantastisk 20 minutter langt gratis lysshow med tilhørende musikk og av og til raketter som tilsammen blir et forglemmelig show. 

Sharjah er kjent for å ha mange flotte museer. Hva med å ta turen til Sharjahs museum for klassiske biler, vitenskap eller arkeologi? Om du er kulturinteressert er det mest kjente museumet Museum of Islamic Civilization et av Sharjahs mest kjente museumer. Her er det flere utstillinger til enhver tid som forklarer opprinnelsen til Islam og det er flere kulturelle skatter utstilt. 

I hjertet av Sharjah kan du oppsøke gamlebyen og vandre rundt i trange smug og se hvordan byen opprinnelig så ut for mange hundre år siden! I gamlebyen er det også en fantastisk kafé kultur – så her er det perfekt å stoppe for lunsj eller en kopp kaffe.

Al Noor Moskeen i Sharjah er et kjent kjennemerke for byen. Dette er den største og mest kjente av hele 600 moskeer i byen og er den eneste som er åpen for turister i et begrenset tidsrom! Ved siden av moskeen ligger veien ut til Al Noor øya som er en oase i den store byen. Her kan du slappe av i den litterære paviljongen, gå deg en tur blant trær palmer og skulpturer og beundre over 150 sommerfugler som bor på øya. 

I byen finnes det også to store markeder eller souker som det kalles her. På det sentrale markedet får du kjøpt gull, sølv, smykker, vakre tepper og andre typiske arabiske gjenstander. Om du ikke ønsker å kjøpe noen av disse varene er det uansett en opplevelse og dra dit for å se. Om du er mer interessert i vanlig shopping av klær og sko kan du ta turen til Mega Markedet her vil du finne alt du trenger. 

Sol og bad

Med kystlinje langs den arabiske gulfen og vakre strender i Omani-bukten, flere hektar med fantastisk ørken og den eldste mangroveskogen i regionen, er Sharjah en gave til utendørsentusiasten. Oppdag regionens sjeldne dyrearter langs østkysten, på land og i Sharjahs krystallklare vann. For badeløven er dette paradis! 

Eventyr

Sharjahs spektakulære natur gir mange muligheter for eventyr. Vandreturer og ridning er populære aktiviteter sammen med alle typer vannsport, kajakkpadling og enestående dykking i østkystens krystallklare vann. Eller begi deg ut på en ordentlig ørkenopplevelse og prøv noen av de spennende utendørsaktivitetene som tilbys i Sharjahs spektakulære sanddyner. Om fart og spenning er din ting ta turen til Mleiha for å oppleve en fartsfull kjøretur! Eller kanskje du foretrekker ørkenvandring til fots eller på en kamel? Nyt en sen lunsj i det utrolige landskapet og oppdag din indre eventyrer! 

Frister det med en eventyrttur til praktfulle Sharjah? Bestill reisen din her. 

//Innlegget er skrevet i samarbeid med Sharjahs turistforening

ticketnoinsta