Hotellguide til Kreta

Kreta er uten tvil en av våre mest populære charterdestinasjoner. Øya er svært mangfoldig, og det er alltid noe nytt å oppdage blant vakre strender, koselige landsbyer og vakker natur. Kreta har virkelig noe for enhver smak, og til og med hotelltilbudene er varierte og spennende. Du kan velge å feriere på luksuriøse all-inclusive resorts, sjarmerende familiedrevne små hoteller, vakkert designet boutiquehotell og alt derimellom. 

Chania-kysten

Kyststrekningen utenfor den sjarmerende lille havnebyen Chania på nordkysten av Kreta er et yndet reisemål. Strandlinjen har et perleband med alpinanlegg å velge mellom. Her finner du attraktive badesteder som Platanias, Agia Marina, Kato Stalos og mer. I Platanias finner du liv og bevegelse, underholdning og shopping. Agia Marina med sin grunne strand er roligere og favoritt blant familier med mindre barn. Hvis du ferierer i Chrissi Akti / Agii Apostoli, har du, foruten fine strender, nær Chania med sitt store utvalg av restauranter, underholdning og mer.

Rethymnon-Kysten

Den lille byen Rethymnon på nordkysten har et bredt utvalg for besøkende, en vakker liten venetiansk havn, strender midt i byen og en lang kyststrekning med flere badebukter. 

Gamlebyen i Rethymnon er virkelig verdt et besøk, en av de fineste byene på Kreta med hyggelige gater og små smug . Byen er under tilsyn av fortet “Fortezza” som ble bygget på 1500-tallet, men stedet har hatt en strategisk beliggenhet allerede lenge før.

Østlige Kreta

Øst-Kreta blir ofte referert til som det hemmelige hjørnet av Hellas. Her er det flere interessante steder å oppdage, spesielt på sørøstkysten og selvfølgelig i innlandet er det områder som sjelden blir besøkt av noen utenlandske turister.

Kystlinjen mellom byen Heraklion, med sin flyplass, og vakre Agios Nikolaos er derimot veldig godt besøkt, og langs de mange strendene er det en rekke hoteller å velge mellom.

I byen Sitia finner du en rolig gresk hverdag, og den grunne stranden som sprer seg øst for byen er høyt verdsatt av barnefamilier.

Agios Nikolaos er en kosmopolitisk liten by bygget rundt en liten innsjø på en fantastisk vakker kyst, et utrolig populært reisemål for besøkende til Hellas. Her har du shopping i massevis og et stort utvalg av restauranter, kafeer og barer. Til tross for maset og det livlige underholdningslivet, vil du også finne roen og tradisjonell gresk gjestfrihet.

Palekastro er en “hemmelig” og ekte liten uberørt perle blant oliven- og vinavlinger. I landsbyen finner du tradisjonelle kafeer og tavernaer, og på noen få kilometer unna ligger fine sandstrender og også den unike palmestranden Vai. Det er ingen hotell rett ved stranden, så lei en bil for å se omgivelsene på hotellene og utforske strendene i området.

Elounda er et av Kretas mest elegante badebyer, og her er det en luksuriøs rolige stemning. Stranden er beskyttet av den legendariske øya Spinalonga (Kalidon på gresk).

Sør-kysten av Kreta

Den varme sørkysten er veldig tynt befolket, men selv her kan du finne små koselige badebyer som pleide å være fiskehavner. Her er ingen hus høyere enn med to etasjer, bortsett fra kirkene som stolt stiger opp til himmelen. De som reiser hit velger ofte den mer uutforskede sørkysten for å finne ro. Prisen du må betale for personvern er en lengre transfer fra flyplassene i nord.

Den eneste byen på kysten er Ierapetra, hvor du kan finne et visst utvalg av shopping og underholdning. Bare de siste årene har sørkysten blitt tilbudt som et chartermål for reisende.

Den lille byen Plakias er en nyhet for 2020. En rolig liten landsby ved siden av en vakker bukt avgrenset av en lang strand med fine bademuligheter selv for barnefamilier. Landsbyen byr fortsatt på gresk hverdag og en følelse av det originale Kreta, selv om turismen har tatt fart. Bergen reiser seg rundt anlegget, og du har veldig gode muligheter for fotturer og fantastiske naturopplevelser.

Ønsker du å få hjelp med din bestilling? Ring 21 49 39 00 for personlig hjelp eller kontakt din nærmeste Ticketbutikk. 

ticketnoinsta