Juleshopping & julemarkeder – Tips!

Benytt tiden før jul til å ta en ekstra weekendtur til London, Berlin eller andre steder. Gjør juleshoppingen i utlandet og få julestemning når du drar på de ulike markedene. Drikk glühwein eller varm sjokolade i Tyskland, eller frister det kanskje med en lengre reise til Dubai? Her får du noen tips til julemarkeder og shopping før jul.

1. Julemarkeder i Berlin

Glüwhein og sjokolade i storbyen Berlin. Mye kultur og god mat.

Glüwhein og sjokolade i storbyen Berlin. Mye kultur og god mat.

Opplev julestemning på julemarked i Berlin. Som regel starter julemarkedene opp fra rundt slutten av november og varer ut desember. Hvert år er det titalls av markeder man kan gå rundt og besøke. Det dufter av hjemmelaget suppe, brente mandler, krydder og annen mat. Kjøp med deg noe julegodt hjem til familien og venner – eller ha det selv hjemme i stua.

Noen gode shoppingopplevelser får du ved å reise til Hackescher Markt. Her finner du en herlig kombinasjon mellom markeder, kunst og kule butikker. Dette er en skikkelig shopping-godbit. Du kommer dit ved å gå fra Alexander Platz eller du kan ta toget vestover ett stopp fra Friedrichstrasse.

Finn reiser til Berlin her >

2. Tips til jul i London

Med direktefly til London er du ikke langt unna store shoppinggater i storbyen

Med direktefly til London er du ikke langt unna store shoppinggater i storbyen

Hvert år har Hyde Park noe som kalles Hyde Park Winter Wonderland (uten snø) i julen. Her finner du tysk mat og drikke, julemarked, fine juledekorasjoner, musikk, karuseller for de små, gøyale show, den største skøytebanen i sentrale London og mye annet moro for hele familien. For å oppleve dette er det i perioden november – januar. Har du ikke julestemning fra før av kommer du til å få det når du besøker Winter Wonderland!

Finn reiser til London her >

3. Julestemning i Tallinn

Magisk julestemning rundt juletider i Tallinn. Benytt sjansen og ta en tur hit.

Magisk julestemning rundt juletider i Tallinn. Benytt sjansen og ta en tur hit.

Gamlebyen i den estiske hovedstaden i Estland er det perfekte utgangspunkt om man er ute etter god, gammeldags julestemning. I slutten av november åpner det tradisjonelle julemarkedet på torget. Her selges håndverk og hjemmelagde godterier. Duften av brent mandel og gløgg i ekte Skomakergataomgivelser får garantert frem julestemingen hos hele familien. Blir man kald på nesen er det bare å varme seg med en kopp kakao på en av de mange koselige kafeene i de trange smugene rundt torget.

Om man vil ha litt mer moderne shopping kan man ta turen til det store varehuset Viru Keskus rett utenfor den gamle bykjernen. Her finnes bl.a. Zara, Guess, Vero Moda og Mango.

Finn reiser til Tallinn her >

4. Jul i København

Lekesoldater i København. Ta en tur til Tivoli når det nærmer seg jul. Stemning!

Lekesoldater i København. Ta en tur til Tivoli når det nærmer seg jul. Stemning!

Reiser til København er populære hele året for oss nordmenn, men også før jul. For da åpner Tivoli dørene og lager koselig julestemning for hele familien. Tivoli friskes opp med julelys – og det blir ekstra trivelig om kvelden når det er mørkt ute. Sett deg ned på en benk langs vannet med en gløgg og bare nyt stemningen mens karusellene går rundt.

Finn reiser til København her >

5. Shopping i Dubai

Gjør julegaveshoppingen unna i en fei i Dubai. Ta noen ekstra dager fri hvis du kan.

Gjør julegaveshoppingen unna i en fei i Dubai. Ta noen ekstra dager fri hvis du kan.

Ta turen til Dubai i desember for å shoppe inn julegavene. Dubai har sannsynligvis den beste shoppingen i Midt-Østen med handlesenter, boutiques, store butikker og motebutikker. De fleste handlesenterene holder åpent fra 9-20, men mange av de større holder åpen mye lengre, ofte helt til midnatt, noe som kan være greit dersom du ønsker å tilbringe litt av dagen til andre aktiviteter.

Gull og Diamant parken ble åpnet i mai 2001. Her er fantastsike utvalg av kvalitetsprodukter og kunder kan få spesialdesignede smykker.

Finn reiser til Dubai her >

 

ticketnoinsta