Hit vil vi reise på Norgesferie i sommer

I sommer blir det Norgesferie for de aller fleste av oss. Norge er et vakkert land med mange muligheter for forskjellige opplevelser. Enten om du vil besøke vakre strender, bestige fjell, oppdage nye storbyer eller småsteder. Dette er Ticket sine tips til hva du kan oppleve i Norge. 

Lofoten og Vesterålen

At Lofoten og Vesterålen blir sommerens mest populære feriested kommer kanskje ikke som noen overaskelse. Vakre Lofoten har både krystallklart vann, mer fjell en du vil klare å bestige i løpet av ferien, små bakerier og alt av opplevelser du måtte ønske som hesteridning, klatring, fisketurer, golfing og surfing. Bo på koselige hoteller med lokal sjarm og se den fantastiske midnattsola. 

Velger du heller å reise mot Vesterålen, som ofte blir utelatt til forhold for Lofoten av de fleste, får du mange av de samme fantastiske opplevelsene som i Luften, bare med mindre folk! Og ikke minst utrolig vakker natur og lange hvite sandstrender så langt øyet kan se. 

Helgelandskysten

Har du planer om å kjøre bil og stoppe flere steder på veien velg gjerne å kjøre den vakre kystriksveien fra Tronheim og opp til Lofoten. Her finnes det mange vakre perler av noen øyer, med mange færre turister en i populære Lofoten. Noen av høydepunktene langs turen er Vega, Herøy, Sandnessjøen, fjellkjeden de syv søstre og Rødøya. Ta så turen innom kulturbyen Bodø, der du kan smake fantastisk mat og bo på spennende hoteller. Reiser du lenger nord for Bodø kommer du til kystperler så vakre at du ikke tror du befinner deg i Norge som Kjerringøy, Steigen eller Hamarøy. 

Vakre Vestlandet 

Hardangerfjorden

Vestlandet har ufattelig mange opplevelser for hele familien! Ikke rart at så mange velger å legge Norgesferien akkurat hit! Med hyggelige byer som Stavanger, Bergen og Ålesund å velge mellom og naturskjønne småbyer som Stryn og Hardanger er det mange steder som er verdt å besøke. Kjør innom Trollstigen eller Atlanterhavsveien for å oppleve spektakulære syn. For aktive familier kan både sykling langs Rallarvegen, padling i Loen og mange flotte fjellturer legges inn i turen, som barnevennlige Hardangervidda eller kjente Romsdalseggen for de som ikke har høydeskrekk. For ordentlige fjellfanter er det spisse og magiske topper som lokker i Romsdalen og blant Sunnmørsalpene. Ellers kan man også gå brevandring på Briksdalsbreen, surfe i Hoddevik eller prøve seg på klatring for kanskje første gang i Via Ferratta. 

Strender og sørlandsidyll 

Sørlandet er perfekt for de som ønsker seg varmt vær, myke strender og svalberg. Sørlandet er med andre ord perfekt for de som måtte ønske seg en avslappende ferie blant hvitmalte hus og trange gater. Nyt late dager i sjærgården eller lei en båt og ligg å dupp i en liten vik. Besøk koselige sørlandsbyer som Arendal, Kristiansand, Risør, Grimstad og Flekkefjord, eller ta turen til noen av Norges mest spektakulære strender, Listastrendene. Barnefamilier kan nyte godt av solfylte dager der barna plasker i vannkanten. Ellers er selvfølgelig en tur til Dyreparken noe som gjerne hører med på en Sørlandsferie. 

Perler på Østlandet

Østlandet har også mange gjemte perler man kan legge ferieuka til. Eller eventuelt ta en helgetur om man bor i nærheten. Ta en tur til Helgøya, Norges svar på Toscana med nydelige sletter og vakre strender. Eller oppdag strandperlene i Drøbak på dagsturer eller ta inn på et hotell i nærheten. Små sommerbyer som Stavern, Tønsberg og Sandefjord byr på koselige smågater som er innbydende å spasere i. Østlandet har også mange nasjonalparker å utforske som Jotunheimen, Dovrefjell og Rondane som har mange av Norges mest kjente turer som Rondeslottet og Besseggen samt Norges høyeste fjell Galdhøpiggen som turvant barn fint kan klare å bestige. 

Bestill hotell til din Norgesferie her. Eller besøk oss i din nærmeste Ticketbutikk her. 

ticketnoinsta