Hit reiser vi i 2019

Hit reiser vi i 2019

Den varme sommeren i 2018 gjorde at mange valgte å bli hjemme istedenfor å ta den tradisjonelle utenlandsferien. Utover høsten og vinteren økte pågangen av folk som igjen vil på en utenlandsreise. Spesielt er eksotiske langreiser med mange opplevelser veldig populært. Også i 2019 er Spania det mest populære ferielandet mens Thailand virkelig bekrefter sin posisjon som helårsreisemål. For sommeren er det Bangkok som topper listen, etterfulgt av Kreta og Mallorca. Det viser Tickets trendspaning foran reiseåret 2019.

Nyttårsrakettene har slukket og vi går inn i 2019 som ser ut til å bli et spennende reiseår der vi kanskje vil oppleve at våre reisevaner endrer seg noe i forhold til hvor vi reiser. Vi velger fortsatt de trygge reisemålene for eksempel rundt Middelhavet, men stadig flere ønsker også å oppleve nye steder og land lenger bort.

Spania ligger på topp blant ferielandene også i 2019, men generelt er bestillingene til landene rundt Middelhavet lavere enn i fjor. Det forventes imidlertid at bestillingene hit vil øke jo nærmere sommerferien vi kommer. Bestillingene til land som Thailand, Vietnam, Filippinene og Indonesia øker mye i 2019.

Bestillingene til Tyrkia økte kraftig i 2018 etter flere år med nedgang, og økningen fortsetter i 2019. Apollo, Ving og TUI har økt kapasiteten til landet denne sommeren, og det forventes at flere vil velge landet som reisemål i sommer. Tyrkia er et prisgunstig alternativ, og Antalya klatrer på topplisten for reisemål i sommerferien.

2019

Flere reisetrender for 2019

  • Ønsket om langreiser holder seg også i 2019. Thailand, Vietnam, Filippinene og Indonesia øker mye.
  • Thailand er det nest mest bestilte ferielandet og fortsetter å være en stor favoritt både sommer og vinter. Bestillingene har økt med 23 prosent.
  • USA opprettholder tredjeplassen med antall bestillinger på samme nivå som i fjor. Stor konkurranse mellom flyselskapene, pressede billettpriser og drømmen om USA oppveier nå tidligere skepsis mot å reise til USA pga Trump.
  • Tyrkia fortsetter å klatre på topplisten fra 10. plass i 2018 til 6. plass i år. Det er fortsatt mange etniske reiser, dvs tyrkere som reiser på besøk til hjemlandet, men både charter- og flyselskapene øker kapasiteten til turistområdene i år og dermed følger turistene etter.
  • Amsterdam er det mest bestilte reisemålet blant storbyene, London og Paris følger på de neste plassene. De tradisjonelle storbyene ligger fortsatt på topplistene, men det er byer som Istanbul, Reykjavik og Brussel som øker mye.
  • Bestillingene av sommerferien er noe tregere denne sommeren enn tidligere. Noe som nok skyldes den varme sommeren i 2018. Men bestillingene vil ta seg opp jo nærmere ferien vi kommer. For sol og varme vil vi ha!
  • I sommer er det Bangkok, Kreta og Mallorca som topper listen. Bangkok klatrer fra 9. til første plass med en økning på 144 prosent. Også Antalya og Ho Chi Minh City vokser mye.

Toppliste over land vi reiser til i 2019. 

1. Spania
2. Thailand
3. USA
4. Hellas
5. Storbritannia
6. Tyrkia
7. Italia
8. Frankrike
9. Tyskland
10. Vietnam

Toppliste for sommerreiser 2019.

1. Bangkok
2. Kreta
3. Mallorca
4. Antalya
5. Alicante
6. Barcelona
7. Rhodos
8. Ho Chi Minh City
9. Split
10. Kypros

Kilde: Tickets bookingstatistikk, bestillinger gjort til og med 31.12.2018

Hvor vil du reise i 2019? Bestill din reise her.

ticketnoinsta