Hit bør du reise i 2020!

Lonely Planet har publisert sin liste over de landene i 2020 som vil gi deg den beste reiseopplevelsen i året som kommer. I år har de valgt å fokusere på destinasjoner der du vil få en helt unik reiseopplevelse og er bærekraftige på hver sin måte. Nysgjerrig? Ta en titt på denne listen!  

Bhutan

Bhutan er ulikt noe land du har besøkt tidligere og havner på årets førsteplass. Her driver de en streng reiselivspolitikk, det gir deg derimot mye for pengene og en helt spesiell opplevelse når du får vandre langs fjellsider blottet for søppel og utforske fantastiske templer. I tillegg er Bhutan verdens eneste Co2 negative land og har mål om å bli hel-organiske innen 2020! 

England

England høres kanskje ikke så eksotisk ut, men i 2020 åpner England Coast Path og det vil det for første gang være mulig å besøke hele landets fantastiske kystlinje.   

Nord – Makedonia 

I 2020 åpner nye flyruter til den UNESCO beskyttede innsjøen Ohrid, og den nylanserte fotturen High Scardus Trails, som er en fotvanrringstur langs landets mest drastiske topper. 

Aruba

Aruba er et strandparadis, og innen 2020 vil det være et totalforbud i landet mot både engangsplastikk og solkremer som ødelegger korallrevene.

eSwatini

Tidligere Swaziland nå med navnet Kongeømmet av eSwatini er et av Afrikas minst besøkte land. Men med landets nye flyplass og oppgraderte infrastruktur bør du besøke dette spennende landet som har så mye å by på!

Costa Rica

Costa Ricas økosystem er noe helt særegent, og dette vil gjerne landet bevare. Innen 2020 kan Costa Rica bli et av verdens første karbonnøytrale land ved at hele 90 prosent av landets energi er skapt av fornybare kilder.

Nederland

I 2020 er det 200 år siden 2.verdenskrig ble avsluttet og dette skal landet feire i flere av de store og mindre byene ved en rekke arrangementer!  

Liberia

Liberia er et gjemt paradis som mange ikke tenker over at har nydelige gyldne strender og er en fantastisk surfedestinasjon. I tillegg har landet inngått en utviklingsavtale med Norge for å stoppe all avskoging innen 2020.

Marocco

Reiser du til Marocco får du en autentisk opplevelse. Landet har drastisk forbedret sin infrastruktur og du kan nå ta Afrikas første høyhastighetstog fra Casablanca til Tamer på bare 2 timer. I tillegg er fargerike Marrakesh blitt kåret til Afrikas første kulturhovedstad i 2020. 

Uruguay

Med en spirende vinindustri, mer en 600 kilometer med kystlinje, et naturlandskap som vil ta fra deg pusten og progressive politiske holdninger som skyver landet i en mer inkluderende retning har avslappende Uruguay noe for alle. 

Du kan lese mer om hvorfor Lonely Planet har valgt akkurat landene på deres hjemmesider. Hvis reiselysten lokker kan Ticket hjelpe deg med reiser til hele verden. Vi har alle typer reiser og her er det bare fantasien som setter grenser. Bestill din neste drømmereisen her. 

ticketnoinsta