Her er vinterens reisetrender!

Vi reiser som aldri før og bestillingene i vinter øker! Hver tredje nordmann reiser til Spania, der Gran Canaria som vanlig troner øverst på listene. Største overraskelsen i år er Storbritannia og Amsterdam som fortsetter å vokse mye. 1 av 3 oppgir at det er sol og varme som er den største grunnen til å reise utenlands i vinter, etterfulgt av et behov for kvalitetstid med partneren.

Nå som høst- og vintermørket kommer så lengter vi etter sol og varme for å lade batteriene og få ny energi. Over halvparten bestiller reiser som går til sol- og bad reisemål. Vi ser også en stor økning til storbyer med London og Amsterdam i spissen. Faktisk øker reisene til storbyene med over 50 prosent denne vinteren!

Bestillingene øker, men mange nordmenn flytter reisen til reisemål som kjennes trygge. Nesten halvparten sier at hendelser i omverdenen ikke påvirker deres reisevaner. 1 av 4 sier at terrortrusler og terrorhandlinger påvirker deres måte å reise på, fortrinnsvis ved at de velger andre reisemål. Spania, som anses som trygt, nyter godt av denne trenden og er det mest populære landet i vinter med 30 prosent av alle som har bestilt reise.

Også i vinter er det trygge klassikere som gjelder, og den store vinneren er Kanariøyene med Gran Canaria i spissen. Bestillingene til denne store favoritten øker med 9 prosent mot i fjor, og det er 17 prosent som velger å legge ferien til Gran Canaria denne vinteren.

Thailand er nummer to på topplisten over de meste bestilte ferielandene i vinter og bookingene hit øker med 24 prosent i forhold til i fjor. På tredje plass ligger Storbritannia med London og Manchester som de store trekkplastrene. Det klart mest bestilte reisemålet i vinter er Gran Canaria, etterfulgt av Bangkok og Tenerife. Gran Canaria er solsikkert og har mye å by på for alle smaker. At øya de siste årene har gjennomgått en ordentlig oppgradering med mange bra restauranter, fine hotell og bra shopping bidrar til dette.

Et utvalg av vinterens trender:

Evig populære London

Også denne vinteren er London den mest populære storbyen. Etter Brexit og pundets fall har bestillingene hit økt, og Storbritannia øker også samlet. I tillegg til London er det Manchester som står for de store økningene.

Vinterens klatrer: Italia

Italia er nå også blitt et populært land for reiser i vinterhalvåret. Med en økning klatrer landet inn på 8. plass på topplisten. Det er Roma som er mest bestilt, men Milano og Firenze vokser mest. Italias popularitet henger sammen med trenden om at vi foretar flere kortere reiser i løpet av året.

Toppliste reisemål

  1. Gran Canaria (1)
  2. Bangkok (2)
  3. Tenerife (3)
  4. London (4)
  5. Amsterdam (6)
  6. Phuket (5)
  7. Manchester (10)
  8. Paris (14)
  9. München (19)
  10. Alicante (17)
Kilde: Ticket Feriereiser, reiser bestilt frem til 16. Oktober med avreise 1. november 2017 – 30. april 2018.

Toppliste land

1. Spania (1)
2. Thailand (2)
3. Storbritannia (3)
4. USA (4)
5. Tyskland (5)
6. Nederland (6)Frankrike (9)
8. Italia (14)
9. Portugal (8)
10. Østerrike (18)

Kilde: Ticket Feriereiser, reiser bestilt frem til 16 Oktober med avreise 1. november 2017 – 30. april 2018.
ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *