Hellas aller beste øyer

Hellas

Hellas er en storfavoritt for sommerferien år etter år. Og det er kanskje ikke så rart at Hellas krystallklare, azurblå hav mot de kalkhvite små gatene lokker turistene tilbake, med  over 1400 øyer å velge mellom er sjansen stor for at du finner en personlig favoritt. Uansett om du er ute etter en romantisk ferie, en ferie for hele familien eller en ferie der du kan ha det gøy med vennegjengen,  så har finnes det en øy for deg. Hvor en du drar er du uansett garantert strålende sol, deilig middelhavsmat med innslag av fersk feta, oliven og urter, blandet med den fantastiske kulturen og naturen som Hellas har å by på. Dette er våre greske favoritter.

For familien:

Naxos

Hellas

Naxos er den største øyen i øygruppen Kykladene og er virkelig vei mot å bli en storfavoritt for de som ønsker den perfekte destinasjonen for vakre lange sandstrender utenfor de verste turisttråkkene. Naxos er en perfekt destinasjon og ta med familien, de vakre strendene, som virkelig er hovedattraksjonen på denne øya, er langgrunne og barnevennlige. Hovedbyen Agios Georgios er koselig, men de ekte perlene i Naxos er småstedene Prokopios, Agia Anna, og Plaka som ligger langs kysten. Naxos har også en fantastisk kultur, med en mengde koselige fjellandsbyene Apollanas, Apeiranthos og Chalkio, nyt utsikten fra en av de mange høydene eller besøk en vingård. Om du liker å dra på oppdagelsesferd så finnes det flere vakre uoppdagede badebukter på øya.

Korfu

Hellas

Korfu er en del av de Joniske øyene og ligger på vestsiden av Hellas. Korfu er kjent som en frodig og grønn øy med mange vakre strender og fantastisk venetiansk arkitektur. Korfu er for familiene som er glad i vakre strender, som det finnes en mengde av på øyas vestside, men som også er ute etter noe mer. Det finnes en mengde aktiviteter og ta seg til som snorkling, dykking, golf og ridning. Eller du kan oppdage øyas arkeologiske skatter, shoppe og besøke en av øyas mange fantastiske restauranter.

Koufonissi

Hellas

Koufonissi er en liten øy i øyruppen Kykladene og er en del av kommunen Naxos. Barnefamilier trives godt i Koufonissi, da øya er tilnærmet bilfri med helt fantastiske strender og små hvitkalkede hus. Enkelt og greit er gresk paradis som huser noen av de vakreste strendene i Hellas. Øya er relativt liten så du kommer deg lett rundt og får utforsket alle øyas små stier og langgrunnene badestrender. Du kan også ta dagsutflukter til Naxos og den ubebodde øya Kato Kouroniss.

For en romantisk ferie

Kefalonia

Hellas

Kefalonia er en del av de joniske øyene og er kjent som en frodig øy med det klareste vannet du kan tenke deg. Dette er en relativt uoppdaget øy så her er det fredelig og tomt for masseturisme. Naturen er full av fjell og frodig grønn vegetasjon som resulterer i et dramatisk kystlandskap. Kefalonia er ideelt hvis du elsker vandring og natur, fjerntliggende strender og avslappede byer. I tillegg til sine hvite og vakre strender inneholder øya også noen utrolige naturfenomen som dryppsteinsgrotter og underjordiske kilder som skifter farge. Besøk også den vakre havnebyen Fiskardo med sine vakre vetenianske bygninger eller vakre Assos med sine fargerike og tradisjonelle hus.

Santorini

Hellas

Santorini som er en del av Kykladene er kanskje Hellas mest kjente øy som de fleste ønsker å oppleve en gang i løpet av livet. Men det er ikke uten grunn at dette er bryllupsreisemål nummer en i Hellas. Øya er kjent for sin vakre skjønnhet med et landskap av hvite byer som klamrer seg fast i stupbratte klipper. Her får du oppleve solnedganger du sent vil glemme med utsikt ut over basseng som henger utover klippekanten og gir deg en panoramautsikt over sjøen. Santorini er en postkort-øy med sin vakre bebyggelse, bratte trapper, romantiske restauranter og autentiske greske atmosfære. Strendene i Santorini ligger et stykke unna hotellene men i Santorini finnes det flest hoteller av høy standar som har tilgang til basseng.

Milos

Hellas

Er du en matentusiast og er på utkikk etter den perfekte greske øyen som tilbyr vakre strender, nydelig gresk mat, fredelig atmosfære og romantikk er Milos det perfekte valget. Milos er en hesteskoformet øy som ligger i øygruppen Kykladene og tilbyr 70 forskjellige strender og utforske. Det vulkanske landet sine vakre farger i kritthvit, rødbrunt og gult står i en nydelig kontrast til det asurblå vannet. Milos er et sted du drar for fred og ro uten mange andre ferierende skandinaviere. Øya tilbyr utrolige klippeformasjonen, kritthvite strender og vakre resorts. Her går de late dagene til å oppdage spektakulære sandstrender, hemmelige laguner, kjøre moped eller dra på oppdagelsesferd til de ubebodde øyene Antimilos og Akradies.

 

For vennegjengen

Zakynthos

Hellas

Zakyntos er den sørligste av den joniske øygruppen og er kjent for sine vakre strender, bukter og sitt yrende liv. De største turistattraksjonene er stranden Navagio, eller Ship Wreck Beach som den også er kalt, og Caretta Caretta skilpaddene som bor her og kan bli oppimot 2 meter lange. Ikke gå glipp av å ta en dagstur ut til Turtle Bay. Sørsiden av øya har de beste sandstrendene der de mest populære er Agios Nikolaos, Tsiliv og Vassilikos, Banana Beach og Alykes. Men det finnes mange mindre og vell så fine strender og blå grotter og oppdage på øya. Om du er glad i en fest er det nok av muligheter til det på Zakyntos, her er det Laganas som er det mest populære området for festløvene.

Mykonos

Hellas

Mykonos som kanskje er Hellas mest glamorøse øy tilhører øygruppen Kykladene og kan lokke med hippe strandclubber og et overdådig partyliv. Denne øya er liten så du kan enkelt oppdage hele ved å leie en moped eller kanskje en taxibåt. Da får du muligheten til se de vakre vindmøllene som er plassert så fint inntilll vannkanten og mange av øyas vakre strender. Ellers finner du en mengde av bra shopping på Mykonos selv om det er nattelivet som er hovedattraksjonen. Her er det full fest på samtlige nattklubber fra ettermiddagen og utover de sene nattetimer.

Ios

Hellas

Ios er en del av Kykladene og blir ofte kalt Hellas svar på Ibiza. Øya ligger i umiddelbar nærhet til Santorini, Naxos og Paros  med muligheter for å ta en dagstur. Ios er en liten øy, men en av Europas beste hvite sandstrender. Ios er billiger en det mer luksuriøse Mykonos men med like bra fester. 2km stranden nær Mylopotas er det store stamstedet for festgladeungdom. Om du blir lei folkelivet kan du dra lenger sør på øya for biledperfekte rolige strender som Kalamos eller Papa. Ellers er det en hel del aktivteter og vannsport man bruke tiden på på dagtid.

 

For den eventyrlystne

Ikaria

Hellas

Ikaria er en del av øygruppen Nordlige Egeiske øyer og ligger i Egeerhavet. Her har tiden stått stille og du kan nyte roen og lokalbefolkningens sympatiske holdninger til livet. Ikara er nemlig kjent for at lokalbefolkningen lever et spesielt langt liv. Her handler det om dans, festligheter og en sunn og naturlig livsstil. Landsbyer i Ikaria holder kjempebra fester med masse mat, vin og tradisjonell dans. Øya blir fullpakket med athenere og utenlandske besøkende på høyden av August da panigyria festen holdes, så unngå denne perioden av året om du ikke er glad i en fest. I Ikaria kan du dra på oppdagelsesferd i det merkelige terrenget, bestående av dramatiske skogkledde kløfter, steinete månekunst og skjulte strender med turkist hav.

Karpathos

Hellas

Karpathos blir ofte glemt mellom navnene til naboøyene Kreta og Rhodos. Her får du fantastiske strender med vakkert krystallklart vann og mektige fjellandskap på strender blottet for turister. Innbyggerne på øya har en fargerik og lokal kultur, tiden du ikke bruker på de vakre strendene burde gå til å oppdage den historiske landsbyen Olymbos. Det finnes også muligheter for å turen over på den mindre naboøya Kasos.

Kalymnos

Hellas

Kalymnos er en øy i øygruppen Dodekanesene i det sørøstlige Egeerhavet, bare en times båttur utenfor Leros. Kalymnos er først og fremst kjent for å være en av de fremste fjellklatredestinasjonene i Hellas og har til og med en festival på høsten for sporten. Her kan du leve i tempo med den greske bedageligheten mens du utforsker alle de små strendene. De lokale som bor her har en sterk følelse av tradisjon og mange her driver med noe så sjeldent som svampfiske. Denne øya er en liten skatt for den som vil oppleve noe annerledes.

 

Lyst til å reise til Hellas? Bestill reisen din her.

ticketnoinsta