Hawaii – et tropisk paradis

Hawaii er et øyparadis de fleste drømmer om å besøke. Øyene med fantastisk klima, vakker natur, endeløse strender og en avslappet livsstil er en populær bryllupsreise destinasjon. Men øyene har en stor diversitet, og en øy som kan passe for alle. Fantastiske barnevennlige hotell med en mengde basseng, spennende ekskursjoner til toppen av vulkaner og båtturer ut for å dykke med havskilpadder er bare noen av aktivistene som finnes på Hawaii. For den som ønsker avslapning finner du dette langs Hawaiis gylne sandstrender. De fem befolkede øyene har alle sin egen sjarm og et eget utvalg av aktiviteter. Lurer du på hvilken øy som er perfekt for deg å besøke? Les videre for å finne øyenes fordeler og ulemper – alt etter hva du måtte ønske i en drømmeferie. 

Oahu

Waikiki beach, Honolulu, Oahu

Oahu er Hawaiis største og mest kommersielle øy. Her oppholder rundt 40% av Hawaiis turister seg til enhver tid. Øya er mest kjent for hovedstaden Honolulu, den verdensberømte stranden Waikiki Beach og Pearl Harbor museet. Her er storbylivet blandet med øylivet og det vil være mye trafikk og mye folk. Samtidig som det kommer fordeler som et stort restaurantutvalg, et bra uteliv på kveldene og et bredt utvalg av hoteller i området rundt Honolulu. Oahu er det beste alternativet av alle øyene for de som reiser på et budsjett, i og med at øya har så stort utvalg av hoteller i forskjellige prisklasser. 

Ha`iku Trappene (Stairways to Heaven), Oahu

Oahu er en grønn øy med fantastiske turmuligheter. Der den mest kjente turen er Ha’iku trappene (Stairways to Heaven) og turen til vulkankrateret, Diamond Head. Andre aktiviteter inkluderer snorkling i Hanuama Bay og dagsturer til North Shore, den nordlige delen av øya, for å oppleve en annen side av Oahu. Her vil du se fargerike foodtrucks som selger smoothie-bowls, og nordkystens kjente bølger som gjør at surfere fra hele verden flokker dit. Om du tar turen til North Shore burde det også inkludere en tur til fossefallene ved Ko’olau fjellene.

Sunset Beach, North Shore, Oahu

Fordeler og ulemper med å velge Oahu som reisemål: 

Fordelene er varierende prisklasser, Hawaiis beste uteliv,  restauranttilbud og enkel fremkommelighet. 

Ulemper inkluderer mye folk og tett trafikk, lite hotelltilbud utenfor Honolulu og ikke samme mulighet til å bli kjent med det genuine Hawaii og oppleve den lokale øykulturen. 

Oahu passer for par, barnefamilier, vennegjenger og budsjett-reisende som vil ha litt av alt, god bekvemmelighet og tilgang til et stort utvalg underholdning. 

 

Maui

Big Beach, Maui

Maui er en av de absolutt mest populære øyene for storfamilier, par og de som ønsker litt ekstra bekvemmeligheter. Så vær forberedt på at om du velger Maui vil det være mange turister – spesielt med tanke på at det hovedsakelig finnes store hotell-resort på øya og at disse ligger tett i tett på de mest populære stedene Kanaapli og Wailea.  

Grunnen til at Maui er så populær og at turister kommer tilbake år etter år er strendene. Her finner du Hawaiis vakreste strender med mil på mil med turkist, rolig vann – perfekt for svømming og vannaktiviteter, som det finnes et utrolig stort utvalg av på Maui!

Kaanapali Beach, med utsikt til Molokai i det fjerne, Maui

En av Mauis mest kjente attraksjoner er veien til Hana som er en snirklete kjøretur der det rundt hver en sving viser seg et enda vakrere landskap. Det er flere stoppesteder langs veien der du kan ta turen inn i jungelen og komme til vakre fossefall. Endestasjonen i Hana byr på en svart vakker vulkanstrand. Fra desember til mai er Maui en av de beste stendene for hvalsafari, som lokker mange turister til øya hvert eneste år. Ellers arrangeres det en rekke snorkle- og dykketurer som vil gi uforglemmelige opplevelser. 

Lower Waikamoi Falls, langs Road to Hana, Maui

Fordeler og ulemper ved å velge Maui som reisemål:

Fordeler inkluderer Hawaiis beste strender, fantastiske hotell-resorts og et bredt utvalg av aktiviteter på land og i vann og et bra utvalg av restauranter.

Ulemper inkluderer et generelt høyt prisnivå og kun store kostbare hotell-resorts å velge i. Det finnes ikke noe bysenter eller noe uteliv etter klokken 22 da alt stenger for kvelden. 

Maui passer for par eller storfamilier som er mest opptatt av flotte strender og ønsker litt luksus. Maui er også en flott bryllupsdestinasjon. 

Kauai 

Kauai

Kauai kalles den grønne øya på grunn av øyas frodige, robuste og ville natur, og kalles også Hawaiis vakreste øy. Derimot er ikke Kauai den mest urbane øya, og det vil synes med tanke på shopping, restauranter og natteliv.

Kauai´s fjell byr på Hawaiis beste utvalg av fotturer som Kalalau Trail og en haug av naturlige underverk, som de dramatiske og vakre klippene på Na-Pali kysten, den 10 kilometer lange Waimea Canyon, unike tidevannsbasseng som Queens Bath, fantastiske fossefall og mye mer! 

Na Pali klippene, Kauai

Alle disse fantastiske undrene er det som gjør Kauai til den perfekte destinasjonen for friluftsliventusiaster. I tillegg er flere kjente filmer spilt inn på øya som Jurrasic World, Pirates of the Caribbean og Fast and the Fruious. Ta en tur på en firehjuling gjennom jungelen og se om du kjenner igjen den fantastiske naturen fra noen av filmene!  

Kalalau Trail, Kauai

Fordeler og ulemper ved å velge Kauai som reisemål:

Fordelen er at det ikke finnes noen byer eller høye bygninger og turister vil oppleve en natur vakrere og mer frodig en på noen av de andre øyene. Mindre befolkede strender og ikke minst vakre hotell-resort med høy standard. 

Ulemper inkluderer at det er lite å finne på etter klokken 21 da alt av restauranter og barer stenger. Øya har mindre utvalg av vannaktiviteter og har flere regnskurer en de andre øyene. 

Kauai passer for naturentusiaster, de som ønsker total avslapping og vakker natur. Øya passer som bryllupsreisedestinasjon eller for par og voksne vennegjenger. 

Hawaii/Big Island

Punaluu Beach, Big Island, Hawaii

Big Island, som navnet tilsier er Hawaiis største øy, men har til tross for den store omkretsen bare rundt 15% av Hawaiis befolking boende på øya.  Selv om det er turister på øya, er det ikke så mange som på de mest populære øyene. Det er også et bra utvalg av restauranter og barer. Så et godt valg for de som vil ha litt av alt! 

Kilauea vulkanen, Big Island, Hawaii

På øya finner du et godt utvalg av budsjett bosteder og vakre hotell-resort i småbyene Hilo og Kona, som også har et godt utvalg av små butikker, restauranter og hyggelige gater. Bruk dagene på øya til å gå på fjellturer, besøk en av øyas 5 aktive vulkaner og slapp av langs øyas fantastiske kystlinje av hvite, svarte og grønne sandstrender. Big Island har et fantastisk dyreliv, så det er verdt å ta en ekskursjon for å snorkle. Kanskje du ser havskilpadder, hvaler eller delfiner? 

Papakōlea Green Sand Beach, Hawaii

Fordeler og ulemper ved å velge Big Island som reisemål:

Fordeler inkluderer at du vil lære mer om Hawaiis kultur og den lokale levemåten, mindre turister, et fantastisk dyreliv, hotell i alle prisklasser og at det finnes muligheter for å dra ut på kvelden etter klokken 22.

Ulemper inkluderer at øya er relativt stor med mye større avstander en de andre øyene i Hawaii. Du blir nødt til å leie en bil. I tillegg vil du ikke finne hoteller med strendene rett utenfor dørene som i Maui eller Oahu. 

Big Island passer for kulturinteresserte, de som vil ha litt av alt med gode prisalternativer og mindre turister en på Oahu. Samtidig som det finnes et godt utvalg av aktiviteter. 

Molokai

Molokai sett i fra Maui

Drømmer du om et tropisk paradis, blottet for turister og store hoteller? Da er Molokai den perfekte destinasjonen. Ingen trafikklys, ingen bygninger høyere en et palmetre og ingen store hoteller. Faktisk har du kun valget mellom ett hotell og fire enklere motell på hele øya. Dette er øya for total avslapning, folkene her er svært vennlige og ønske deg velkommen med åpne armer i tråd med aloha-ånden. 

Kumimi Beach, Molokai

Den lille øya er full av utrolige severdigheter som verdens høyeste sjøklipper og lengste kystnære korallrev til imponerende frodige daler og utrolige fosser. Hawaii´s største hvite sandstrand Papohaku Beach finner du også i Molokai,  og her får du mest sannsynlig stranden for deg selv. 

Molokai

Fordeler og ulemper med å velge Molokai som reisemål:

Fordeler er en mer autentisk og kulturell opplevelse av Hawaii, så godt som ingen turister, muligheten til å oppleve noe helt nytt og fantastiske muligheter for fjellturer. 

Ulemper inkluderer få bomuligheter og få restauranter, samt kun 2 barer med sjenkebevilgning. Du vil også være helt avhengig av en leiebil.

Molokai passer for kultur- og eventyrlystne, backpackere og par som ønsker en romatisk ferie vekk fra de store turistmassene. 

Lanai

Puʻu Pehe (Sweethart Rock), Lanai

Lanai er den minst befolkede av alle de bebodde øyene og kan nås både med båt fra Maui, eller med fly.  Ikke forvent deg det frodige paradiset du finner på mange av de andre øyene i Hawaii, Lanai er full av oransje steiner og sandete veier. Det er et par hotell her i forskjellige prisklasser, inkludert et Four Season resort, men mange som besøker øya velger også å campe her. 

Manele Bay, Lanai

Om du er glad i vakre strender som du kan ha nesten helt for deg selv, dra til Lanai sin Manele Bay, denne strandviken er kjent for sine naturlige tidevannsbasseng og delfiner som holder til der. Husk å ta med snorkleutstyr, det er stor sjans for å se både delfiner og skilpadder! I nærheten ligger en stor stein kalt Sweethart Rock som er en av øyas kjennemerker. Andre populære strender inkluderer Polihua Beach og Holuope Beach Park. Andre attraksjoner inkluderer steinparken Garden of Goods, organiserte båtturer for snorkling og dykking og fjellturen Muntro Trail som går gjennom forskjellig landskap og på en klar dag vil gi syn over til flere andre øyer fra toppen! 

Hulopo’e Beach Park, Lanai Island

Ulemper og fordeler ved å velge Lanai som reisemål:

Fordeler inkluderer fantastiske folketomme strender og gode hotelltilbud for de som er glad i bekvemmeligheter og gode campingmuligheter. 

Ulemper inkluderer høye priser på hoteller og restauranter, avhengighet av bil og ikke den grønne frodige naturen som resten av Hawaii byr på eller diversiteten de andre øyene har som reisemål. 

Lanai passer perfekt for de som vil gjøre aktiviteter om dagen og spille golf og slappe av på hotellet om kvelden, samt par og vennegjenger som vil se en annen side av Hawaii. 

Ønsker du å reise på en drømmeferie til Hawaii? Vi hjelper deg gjerne med å sette sammen den perfekte reisen for deg! Ring 21 49 39 00, kontakt din nærmeste Ticketbutikk eller søk fly og hotell her. 

ticketnoinsta