Greske favoritter

Hellas er en sommerklassiker vi aldri blir lei. Og siden Hellas også har et stort utvalg av øyer er det alltid noe nytt å oppdage, og nye steder å bli kjent med. To greske favoritter vi aldri blir lei er det grønne øya Samos og hyggelige Kos. 

Samos

Vakre Samos kalles den grønne øya på grunn av sin frodige vegetasjon og vakre natur. Samos er også et badeparadis med over 300 strender, sjarmerende landsbyer og en hyggelig atmosfære. Øya passer for alle som ønsker seg en ferie i vakre omgivelser med tilgang til både strender i umiddelbar nærhet, men også muligheten til å utforske det fjellrike landskapet, eller ønsker seg en aktiv ferie blandet med herlig avslapning. 

Aktiviteter

Samos har en rekke aktiviteter som alle kan begi seg utpå. Hva med å utforske fjellene til fots eller med terrengsykler? Med hele 45 forskjellige turstier går treningsglade eventyrere aldri lei! Hvis du foretrekker stranden fremfor fjellet så går det an å leie bil for å utforske øyas mange strender. Det er også mange muligheter for å prøve diverse vannsport eller dra på båt-utflukter. For den historieinteresserte, kan et besøk til Jomfru Marias helligdom i en dyp grotte og vandre i den antikke vanntunnelen Efpalineio Orygma fra 500-tallet f.Kr være spennende. 

Bosteder

  • Pythagorion – sjarmerende badested med fine strender, mange restauranter og  familiehotell
  • Vathi – øyas lille hovedstad med havn, fornøyelser og hverdagsliv
  • Votsalakia – et rolig sted med langs strand og grønne omgivelser
  • Kokkari – romantisk by med strender og genuine tavernaer

Kos

Herlige Kos er fult av hyggelige badebyer med små gater og genuine tavernaer og sykkelstier langs havet. Og ikke minst har øya krystallklart vann og vakre strender. Kos har et ufortjent rykte som party-øy men har i dag et mye mer nedtonet ytre som både kan passe for par og barnefamilier som ønsker en herlige badeferie med tilgang på trendy hotell og mange aktiviteter å ta del i. 

Aktiviteter

Kos byr på mange herlige aktiviteter du kan ta med barna, vennegjengen eller kjæresten på. Lei sykler og utforske de koselige sykkelstiene langs havet før dere finner den perfekte stranden for en piknik og bading i Kos sitt klare vann. Vannaktiviteter inkluderer båtturer i det eteriske havet, snorkling, kayakpadling eller en tur til Kos sin badepark. Eller hva med å ta en utfukt til en av de lokale vingårdene for en dag med vinsmaking i vakre omgivelser? For de eventyrlystne går det an å dra på oppdagelsesferd på naboøya Kalymnos eller ta turen over til Tyrkia. 

Bosteder

  • Marmari – byr på ferieluksus for familien med flere all-inclusive hotell som har god mat på menyen, trening og underholdning. 
  • Kos by – har mange trivelige hotell men også fine designhotell med enkel tilgang til mange restauranter og butikker såvel som barer og lounger. 
  • Psalidi – Har voksenhotell som passer perfekt for par, og flere andre hotell som ligger i sykkelavstand til Kos by.
  • Lambi – ligger kun et steinkast fra Kos by og har flere eksklusive hotell såvel som noen prisgunstige alternativer. 
  • Kardamena – her finnes hotell for barnefamilien eller for par som ønsker å bo på barnefrie hotell langs stranden. 

Fly direkte til både Kos og Samos med TUI! 

PS. Akkurat nå har vi en Ticket-unik rabatt med TUI der du får kr 1000,- i rabatt pr bestilling på alle sommerreiser fra 1/5 – 30/9! Bestill ved å bruke koden Tick99 her, ring 21 49 39 00 eller kontakt din nærmeste Ticketbutikk! Rabatten varer til og med 11/2. 

//Dette innlegget er skrevet i samarbeid med TUI

ticketnoinsta