Første seiling med Norwegian Cruise Line sitt helt nye skip Norwegian Bliss

Norwegian Bliss

Norwegian Cruise Line sitt splitter nye skip, Norwegian Bliss ble lansert nå i slutten av april. Forventingene var høye, og skipet skuffet ikke! Her er noen bilder og opplevelser fra lanseringsturen.

Verdens lengste Go-kart bane til sjøs!

Etter å ha pakket ut kofferten i en av skipets modern studio lugarer, som er spesiallaget og priset til de som reiser alene, var det rett opp på dekk for å prøve ut et av skipets virkelig store attraksjoner. Verdens lengste Go-kart bane til sjøs! Banen er hele 300 meter lang og går over to nivåer, noe som vil si at banen er nesten like lang som skipet på langs! Etter litt ventetid og briefing om kjøreregler, var det bare å sette seg godt til rette bak rattet og på med hjelmen. Det er elektriske go-karts som går i opp mot 50 km/t. Man har til og med en “turbo boost” knapp på rattet, som man kan bruke et par ganger i løpet av et race for ekstra fart. Følelsen av å suse avgårde på toppen av et cruiseskip, er rett og slett spektakulært og er noe som bare må oppleves. Her kan man konkurre mot venner og familie eller andre gjester i løp med opp mot 10 go karts samtidig. Når løpet var over, var det rett bort til resultattavla for å sjekke plaseringene. Det endte med en hederlig tredje plass i første løpet.

Norwegian Bliss

Norwegian Bliss

Test av skipets mange restauranter

Norwegian Bliss er et skip med et stort utvalg av restauranter og spisemuligheter (hele 27 ulike restaruanter og spisemuligheter ombord!), og første kvelden var det et av skipets nye restauranter som måtte prøves ut. Q Texas Smokehouse er en Texas/cowboy inspirert restaurant med herlige BBQ retter i fokus. Helt fremst i restauranten var det live musikk, og stemningen steg utover kvelden i takt med country musikken.

Norwegian Bliss

Q Texas Smokehouse

Den siste kvelden spiste vi på en restaurant som heter “Food Republic”. Her bestiller man all maten ifra Ipads som er plassert ut på alle bordene og små retter fra hele verden kommer direkte til bordet. Er man en stor gruppe kan alle bestille igjennom Ipads også skriver man inn sitt eget navn for det man bestiller, eller man kan bestille slik at man deler alt. Dette var virkelig et gastronomisk høydepunkt på turen, og er en restaurant som kan anbefaldes på det varmeste.

Norwegian Bliss

Food Republic

I løpet av de to dagene vi var ombord, var det også omvisninger rundt på skipet. Etter over en og en halv time hadde vi fortsatt ikke sett hele skipet! Det var rett og slett så mange barer og restauranter at man kun fikk sett et utvalg av alt skipet hadde å by på. Det fine var likevel at alle barene og restaurantene var forholdsvis små og intime, slik at man ikke føler at man er på et skip med 4000 passasjerer når man spiser i en av de mange restaurantene ombord.

Skipets beste utsikt

Et annet høydepunkt ombord var “the observation lounge” som var en lounge helt i front av skipet med 180 graders utsikt. Her hadde man bedre utsikt enn kapteinen selv (eller ihvertfall like bra!). Her kunne man også spise både frokost, lunsj og middag. Et godt tips hvis man vil spise i litt roligere omgivelser enn i buffe restauranten rett over, The Garden Cafe. Men utvalget i The Garden Café var større, og det ble noen turer innom buffeen i løpet av turen også. Her hadde man ulike matstasjoner, med ulike temaer og retter fra hele verden. Menyen skifter hver kveld, så bare her kunne man teste ut noe nytt hver eneste kveld. Med så mange restauranter ombord kan man spise i en ny restaurant hver kveld om man ønsker det.

Norwegian Bliss

The Observation Lounge

Underholdning som på Broadway

I hovedteateret var det den prisbelønnede musikalen “The Jersey Boys” samt en musikal spesialproduskert for Norwegian Bliss, “Havanna” som ble spilt om kvelden. Og her er det hele musikalen, ikke en nedkortet “cruise versjon” som blir vist. Dette er den samme Jersey Boys musikalen som om du skulle gått på musikal i Broadway eller West End. Av annen underholdning ombord kan nevnes “The Cavern Club” hvor “the Beatles” hadde flere konserter i løpet av cruiset, i tillegg var det “Silent Disco” i “The Social” som er nattklubben ombord på skipet. Her var det noe for enhver smak!

Norwegian Bliss

Norwegian Bliss

The Cavern Club Beatles

Et skip som passer for alle

Og det er nettopp det som opplevdes så fint med Norwegian Bliss, at det er et skip som kan passe for alle. Her vil ingen kjede seg! Med så mange aktiviteter og underholdning er det alltid noe som skjer, samtidig som skipet hadde flere områder som man kunne trekke seg tilbake å slappe av. Skipet har også et stort treningssenter og et fantastisk spa område, samt “laser tag” under åpen himmel helt på toppen av skipet!

Norwegian Bliss

Spa

Norwegian Bliss seiler nå transatlantisk over til New York og Miami, før skipet skal seile igjennom Panama kanalen, og tilbringe sommersesongen i Alaska. Til høsten vil skipet ha noen seilinger ned til den Meksikanske Rivieraen fra Los Angeles, før det igjen seiler igjennom Panama kanalen, og tilbringer hele vinter sesongen i Karibien ut fra Miami.

Et virkelig spektakulært skip som bare må prøves!

Her er en video fra skipet:

Har du lyst til å reise på cruiseferie ombord på Norwegian Bliss? Ta kontakt med Ticket for mer informasjon og bestilling her.

//Innlegget er i samarbeid med Norwegian Cruise Line.

ticketnoinsta