Førjulstur til København

Reiser til København er populære hele året for oss nordmenn, men også før jul. For da åpner Tivoli dørene og lager koselig julestemning for hele familien. Byen friskes opp med julelys – og det blir ekstra trivelig om kvelden når det er mørkt ute. Sett deg ned på en benk langs vannet med en gløgg og bare nyt stemningen mens karusellene går rundt i Tivoli, eller nyt markedene. Vi har samlet noen tips til hva du kan gjøre i København i adventstiden!

Julemarkeder i Købehavn:

 

Jul i Tivoli (19/11 – 31/12)
Her er julestemningen på topp! Hvert år gjøres Tivoli om til en juleverden med lysdekorasjoner, Nisseband, Luciatog og fyrverkerifestival.
Du finner også over 60 boder med alt fra mat, søte saker og varm drikke til julepynt, julegaver og håndlagde varer.

Christianias julemarked

Københavns eldste og mest eksotiske julemarked finner man i Den grå hall på Christiania.
Det er over 40 år siden det første julemarked fant sted her. I dag finner du over 100 boder med varer fra hele verden. Hver dag er det også live musikk, som bidrar til den spesielle atmosfæren i denne fredede hallen fra 1851.

Julemarked på Højbro Plads (18/11 – 23/12)

Julmarked på Højbro Plads som ligger rett ved siden av Strøget. Til dels tyskinspirert marked som serverer Glühwein og Currywurst, men også alt mulig annet, Italienske og franske delikatesser, klær, håndverk, dansk julemat osv.

Nyhavns Julemarked (11/11-23/12)

Her pyntes tradisjonen tro hele Nyhavn, og fylles opp med små boder fylt med julegaveideer.
Alle restauranter og kafeer i Nyhavn holder åpent både til frokost, lunsj og middag og serverer deilig mat.

 

Shopping i Købehavn:

Shopping i Danmark er mange ting: Små og fancy designbutikker, kjente motedesignere, møbler, porselen, innovativ brukskunst, eksklusive antikviteter og kul vintage. Og alt til hyggelige priser. Her er tips til hvor du kan finne julegavene du ikke kjøper på markedene;

Strøget

På Strøget, verdens lengste og eldste gågate, finner du du nesten alle de kjente danske og internasjonale merkevarene. Det er her du kan legge turen innom Københavns to store, kjente varehus Illum og Magasin.

Kongens Nytorv

På og omkring Kongens Nytorv finner du de største danske klesmerkene og interiørbutikkene.

Latinerkvarteret

I Latinerkvarteret, som dekker området i og omkring Larsbjørnsstræde, ligger noen av København beste second hand-, vintage-og bruktbutikker. Det finnes også endel trendy småbutikker her.

Østerbro

I Østerbrogade og flere av sidegatene, møter du flere små eksklusive butikker, såvel som den danske designbutikken Normann som bugner av lekre ting til hjemmet.

Vesterbro og Nørrebro
Dette området, som tidligere hadde et snuskete rykte, er nå en hipp og kul bydel. I Istedgade og i sidegatene rundt finner du mange små nisjebutikker der du kan gjøre mange morsomme kjøp.
Ravnsborggade er kjent for sine mange antikvitetsforretninger. Liker du små, gøyale butikker og hyggelig stemning bør du legge veien innom Jægersborggade og Elmegade, der du kan finne alt fra brukte LP’er til smykker, håndlaget sjokolade og fargerike kreasjoner.

 

Mat og drikke:

Sticks’n’Sushi: Fantastisk god sushi. Adresse: Istedgade 62

Mad & Kaffe: Kjent for fantastisk burger med fries. Adresse: Sønder Blvd. 68

Illum Rooftop: Hyggelig å ta et glass vin på den solfylte terrassen hvis himmelen sier ja. Adresse: Østergade 52maio-dk-033-448x299

 

Julefrokost i Pilekælderen. Tradisjonelt julebord til lunsj med mange fantastiske retter. Adresse: Pilestræde 48

Ørsted Ølbar: Hyggelig bar i København, et sted du drar hvis du er lei av å drikke det den samme ølen om igjen. Her har de over 200 forskjellige flaskeøl og hyggelig atmosfære. Adresse: Nørre Farimagsgade 13

Boulebar Nørregade: Uformelt og morsomt sted hvor du kan spille det franske spillet petanque og spise fantastisk fransk mat. Adresse: Nørregade 18

14964148-dasasd

Hotelltips

D’angleterre: Lekkert 5-stjernershotell midt i byen med kort avstand til det meste, upåklagelig service, et fantastisk spa, flotte rom, eget treningsrom og restaurant samt champagne- og østersbar tilknyttet.

The Square: Moderne og minimalistisk designhotell med uslåelig beliggenhet. Ligger kun noen hundre meter fra det populære tivoliet, gågatene på Strøget og flere museer.

Din tur til København bestiller du her

ticketnoinsta