De fleste lar ikke klimauro påvirke reisene

klimauro

Flere enn to tredjedeler tenker ikke på klimautslipp når de reiser, men forsøker å kompensere gjennom å være mer bevisste på dette hjemme istedenfor. Nesten 40 prosent tenker sjelden på klimautslipp hverken på reise eller på hjemmebane. Dette viser Tickets Sifo-undersøkelse.

Undersøkelse viser at 67 prosent av nordmenn som reiser utenlands regelmessig ikke tenker på klimautslipp på reisen. Av disse oppgir 28 prosent at de er mer bevisste hjemme istedenfor, for eksempel gjennom å sortere søppel, velge kollektivtransport fremfor bil og minske forbruket av kjøtt. De resterende 39 prosent tenker ikke på klimautslipp i det hele tatt. Vi er et miljøbevisst folk, men det tyder på at det sitter langt inne å slutte å reise på utenlandsferier. De merverdiene man får fra utenlandsreiser, som å lade batteriene og oppleve verden med sine nære og kjære, veier tyngre enn klimauroen. Den forsøker man å gjøre noe med på andre måter.

klimauro

Det er også mange som tenker på klimaet, men kun 9 prosent som velger å feriere innenlands eller i nærliggende land slik at de unngår å fly. Den vanligste måten å tenke klima på når man er på ferie er å tenke klimasmart omkring hotelloppholdet. Dette gjøres først og fremst gjennom å bruke håndklærne lengre og ikke ha på aircondition mer enn nødvendig. Dette gjør 45 prosent av de spurte. 6 prosent velger bort bilen på reisemålet og satser heller på mer miljøvennlige transport med lokal kollektivtrafikk.

Kilde: Tickets Sifo-undersøkelse februar 2018, riksrepresentativt utvalg.

ticketnoinsta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *