Her finner du Europas fineste strender

strender

De fineste strendene i Europa finner vi i den greske øyverdenen. Det sier 26 prosent i Tickets Respons analyse-undersøkelse. Deretter kommer de spanske øyene med 16 prosent. Her har vi samlet 10 på topp – strendene som nordmenn liker best.

I sommer reiser mange til de greske øyene for å sole seg og bade. En grunn er de fine strendene som mange nordmenn, 26 prosent, mener er de fineste i Europa. Det viser Tickets Respons-analyse undersøkelse, med 1084 respondenter rundt om i landet som har svart på hva de mener er de fineste strendene i Europa.

Kjærligheten til de greske øyenes strender ligger i at det finnes strender for enhver smak. Alle kan finne sin egen favorittstrand i den greske øyverdenen. Her finnes alt fra små urørte perler i dramatisk natur til langstrakte sandstrender med krystallklart vann. I kombinasjon med solsikker vær gjør det de greske strendene til favoritter blant mange.

En av de mest berømte strendene er Elafonissi Beach som er Kretas svar på Maldivene. Andre øyer med fine strender er Zakynthos, Rhodos, Milos, Lefkas, Kefalonia, Elafonisos og Korfu. De greske strendene er populære blant mange. Det viser blant annet 2016-utgaven av Tripadvisor Travelers Choice, hvor det var seks greske strender med på listen over de femten beste strendene i Europa. (Se liste nedenfor).

I juli er Spania det ferielandet som lokker flest nordmenn, etterfulgt av Hellas og Kroatia. Disse landene er også med på topplisten over hvilke strender som er Europas fineste. 16 prosent mener at den spanske øyverdenen (Mallorca, Ibiza, Menorca) har de fineste strendene og 9 prosent mener at Kroatia har de fineste strendene.

Tickets strandtopp – Europas fineste strender

1. De greske øyene, 26 prosent
2. Spanske øyene (Mallorca, Ibiza, Menorca), 16 prosent
3. Spania, fastlandet, 11 prosent
4. Kroatia, 9 prosent
5. Danmark, 8 prosent
6. Kypros, 7 prosent
7. Tyrkia, 6 prosent
8. Frankrike, fastlandet (rivieraen), 6 prosent
9. Hellas, fastlandet, 5 prosent
10. Portugal, 5 prosent

Øvrige land i undersøkelsen:
Italia fastlandet, 5 prosent, Bulgaria (svartehavskysten), 3 prosent, Sardinia, 2 prosent, Sicilia, 2 prosent, Østersjøkysten (Polen, Baltikum), 2 prosent, Korsika, 1 prosent, Sverige, 1 prosent, Malta, 1 prosent.

Kilde: Tickets respons analyse-undersøkelse med 1084 respondenter, riksrepresentativt utvalg. Spørsmål: Hvor er Europas fineste strender. Kun et svar.

 10 fineste strendene i Hellas

Tusentalls av reisende har vurdert greske strender på TripAdvisor. I TripAdvisors Travellers’s Choice 2016 var seks av 15 strender på topplisten over de beste strendene i Europa greske perler.

1. Elafonissi Beach – Kretas svar på Maldivene
En vakker strand som også kalles ”den rosa stranden” på grunn av de finmalte skjellene som gir en rosa glød i strandkanten.

2. Porto Limnionas Beach på Zakynthos
En deilig liten strand med krystallklart vann og huler å svømme inn i på vestkysten av Zakynthos.

3. Balos Beach og lagune på Kreta
Balos Beach er en strand utover det vanlige og en av de beste i Hellas med sin vakre lagune.

4. St Pauls Bay på Rhodos
St Pauls Bay er en sjarmerende bukt sør for Lindos. Her finner du to strender, hvor den største er menneskeskapt med gylden sand.

5. Sarakiniko Beach på Milos
Den månelandskapslignende Sarakiniko Beach byr på kanskje Hellas beste klipper.

6. Egremni Beach på Lefkas
Strand med hvite rullesteiner og krystallklart vann som er innrammet av heftige klipper.

7. Myrtos Beach på Kefalonia
Myrtos Beach på Kefalonia kalles ofte Hellas mest dramatiske strand og ligger mellom to fjell.

8. Simos Beach på Elefonisos
Mellom Peloponnes og Kythira ligger Simos Beach med fantastisk gyllen sand og krystallklart vann.

9. Kleftiko Beach på Milos
Strand med steinformasjoner og grotter.

10. Paleokastritsa Beach på Korfu
Magisk strand med krystallklart vann.

Kilde: https://no.tripadvisor.com/TravelersChoice-Beaches-cTop-g189398 og https://www.tripadvisor.se/TravelersChoice-Beaches-cTop-g4

 Bestill din neste reise til sol og bad her.

ticketnoinsta