Fantastiske Thailand

thailand

Thailand er en gjentakende favoritt år etter år på vinterhalvåret. Det er ikke så rart når landet har et enormt tilbud av severdigheter, aktiviteter og spennende opplevelser uavhengig om du lokkes av historie, vakre templer, street food, shopping eller fysiske aktiviteter som snorkling, dykking eller klatring. 

Hvorfor ikke begynne eventyret i Bangkok? Her finnes alt man kan ønske seg! Utvalget av restauranter og nattklubber i byen er enormt og det finnes virkelig noe for alle smaker og lommebøker. Verdens beste street food finner du på nesten hvert gatehjørne der du blant annet får kjøpt grillspyd, fersk frukt og andre herlige asiatiske retter. Er du i Bangkok og virkelig vil vil oppleve matkulturen bør du prøve en michlinrestaurant da prisene generelt er lavere her en i andre deler av verden.

For de shoppingglade er Bangkok i verdensklasse og det mest kjente varehuset MBK ligger i Siamomrpder, der mange kjøpesenter er samlet. Her finner du blant annet klær, elektronikk, sminke og mange designermerker, både fake og ekte. 

Ønsker du deg heller avslapping på en solseng så finner du fantastiske strender i Hua Hin, Cha Am og Koh Samet bare noen timer unna Bangkok. Er du en større eventyrer bør du besøke national parkenKhao Sam Roi Yot og den spennende Phraya Nakhon-grotten med den berømte kunstige paviljongen. Den finner du 45 minutter sør for Hua Hin og er vell verdt et besøk.

Reiser du enda lenger sør finner du ferieklassikerne Phuket og Krabi med kritthvit sand og krystallklart vann. Et drømmeparadis for deg som liker å snorkle og dykke siden det varme vannet gjemmer et fascinerende marint liv rett under overflaten. 

Om du drar mot øst og grensen til Kambodsja kommer du til det relativt uoppdagede Koh Chang, også kaldt elefantøyen, med utrolig vakre strender og en stor nasjonalpark med mange vakre fossefall. 

Om du aldri har besøkt det nordlige Thailand og ønsker en pause fra stranden, anbeflas et besøk i dette vakre landskapet på det sterkeste. Her kan du dra på en rundtur i det Gyldne Triangelet, oppleve storslagen natur, krysse Mekongelven og besøke tradisjonelle byer og templer. Hit kommer du enklest via direkte fly fra Bangkok til Chiang Mai, som tar drøyt under en time å nå.  

I Chiang Mai ligger det imponerende templet Doi Suthep med utrolige gullstatuer. Ta den lange trappen (306 trappesteg) opp og nyt den utrolige utsikten over hele byen. Besøk de lokale markedene , lei en moped eller hopp inn i en tuk-tuk og oppdag byen på egenhånd. Du kan også ta et besøk til byens mest trendy område, Nimmanhaemin Road, med sine hyggelige kafeer, barer, restauranter, gallerier og små butikker. 

Lengter du etter en tropisk getaway? Bestill din neste ferie til Thailand her. 

ticketnoinsta