Fantastiske Frankfurt

Frankfurt

Frankfurt er en gammel by som ligger ved elven Main i Tyskland. Byen har en flott beliggenhet med tanke på enkel tilgang til andre store Europeiske byer i hele Europa er nettopp på grunn av dette blitt en viktig flyplass og et av de viktigste finanssentrene i Europa. Men besøker du bare Frankfurt som en mellomlanding går du glipp av en fantastisk by der du får mye for pengene, med en mengde historiske landemerker og et livlig kulturliv! Dette er hvorfor du burde legge din neste storbyferie til Frankfurt!  

Opplev byen

Elven Main renner gjennom Frankfurt og deler byen i mellom gammel og ny. Det er fint og oppleve byen ved å vandre langs promenaden og se byens allsidighet. Stopp gjerne ved broen som kalles ” Locks of Love” broen. Der hele broen henger full av låser med navn på, her får du en fantastisk utsikt. Ved elven er det også koselig å stoppe for å spise lunsj eller middag da flere restauranter ligger fint plassert langs vannkanter. 

 

Utsikt over elven Main og “Locks of Love” broen

Besøk sentrumstorget i Frankfurt som heter Hauptwache. Dette er det livligste torget i finansidistriktet og ligger ikke langt fra Zeil, et av de største shoppingdistriktene i byen. 

Om du er spesielt glad i sightseeing, kan du ta sightseeingbussen. Da får du dekket flere severdigheter og kjente bygninger på en og samme tur. Etter sightseeing kan du tilbringe ettermiddagen ved å vandre i en av byens mange byparker som for eksempel Palmengarten, en stor botanisk hage som huser planter fra hele verden. De har drivhus der du finner tropiske og spennende planter, et perfekt sted for å koble av fra bylivet. 

Om du liker en god utsikt, bør du se solnedgangen fra toppen av Main Tower. Dette er en av de høyeste skyskraperne i Tyskland og har en plattform der turister og lokale kan nyte den fantastiske utsikten. 

 

Palmengarten

Utforsk byens attraksjoner

Frankfurt er en svært turistvennlig by for den som ønsker å gå rundt og se byens kjente attraksjoner da sentrum er kompakt og lett å komme seg rundt til fots. 

Besøk Romerberg
Romerberg er et historisk torg i Frankfurt med en flott fremtoning omgitt av administrative bygninger, middelalderske hus og landemerker som Frankfurts rådhus fra 1405 og Gamle St.Nicholas krike som dateres tilbake til 1300-tallet

 

Romerberg

Besøk Goethe House
Goete-huset anses å være fødestedet til den verdenskjente forfatteren Johann Wolfgang von Goethe. Like ved ligger også den kjente gaten Zeil og Goethestrasse der det er severdigheter og shopping på rekke og rad.

Besøk forskjellige museum
Langs elven Main ligger en klynge med 12 museer tett i tett. Her er det bare å velge å vrake i hva du synes er interessant. Hvis du har kjøpt Frankfurt-kortet får du rabatt på alt av museer og attraksjoner i byen, samt offentlig transport. 

For den som interesserer seg for akreologi, er det flere arkeologiske museer å finner du på dette området, blant annet Museum of World Cultures, Museum of Anchient Sculpture, der det er en stor utstilling av skulpturer fra den romerske, egyptiske og greske storhetstiden.  Eller kanskje du vil besøke det tyske filmmuseet? 

Om du er mer interessert i kunst er Städel kunstmuseem et fantastisk sted som har en stor samling malerier fra 1300- tallet fra kjente kunstnere  som Rembrandt, Vermeer, Monet, Degas og Picasso! 

Prøv den lokale maten

Frankfurt har mange gode muligheter for å prøve tradisjonell tysk mat. Men er du en ekte matentusiast bør du besøke matmarkedet Kleinmarkethalle, som ligger i en 1500 kvadratmeter stor gammel hangarhall fra 1954. Her finner du 160 forskjellige matboder som herlig mat fra hele verdens hjørner, mye av det er lokalprodusert. I tillegg til gourmetmat fra hele verden finner du også mange lokale spesialiteter fra pølser, oster, bakverk og den berømte grønne sausen som Frankfurt er så kjent for. 

Ellers er de mest kjente gatene for en fantastisk matopplevelse Grosse Bokenheimerstrasse og Kalbaecherstrasse her ligger restauranter, små spisesteder og delikatesebutikker tett. Byen er kjent for sin eplevin og denne bør prøves, det er også flere steder i ben du kan finne spennende ciderhus og nyte en matbit på. 

Om du virkelig ønsker å slå på stortromma bør du derimot vurdere å legge middagen til Main Tower sin restaurant som ligger 187 meter over bakken. Denne restuaraten betegnes som en av de mer eksklusiv i Frakfurt og her får du kulinariske retter til noe stive priser. Men uansett hva du foretrekker av herlige retter er det stor sjanse for at det finnes noe for deg i denne veristale storbyen. 

Ønsker du å reise til Frankfurt? Du flyr enkelt til Frankfurt med Lufthansa som har en av sine hovedflyplasser her. Søk og bestill din reise her. 

//Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Lufthansa

ticketnoinsta