Eventyr på Zakynthos

Zakynthos er kjent for sitt krystallklare vann, blå grotter og fantastiske utkikkspunkt. Øya er perfekt for de som elsker å bade, og bruke dagene til å utforske små strender, hyggelige badebukter og grotter. Lei en båt eller en bil og legg opp din egen dagsplan. Foretrekker du et livlig bysentrum med en haug av barer, restaruatner og et bra uteliv, bo i det livlige nabolaget Laganas. Ønsker ro og stillhet på ferien din? Bo heller i området rundt Vasilikos, som også er nærmere øyas vakreste strender. Nysgjerrig på hva Zakynthos har å tilby? Les videre for å finne det ut. 

De beste utkikkspunktene 

Navagio stranden

Navagio “Shipwreck Beach” Ukikkspunkt 

Dette er det mest kjente og ikoniske utkikkspunktet som de fleste forbinder med Zakynthos. Utkikkspunktet er majestetisk, vakkert og dessverre ikke folketomt. Ta med gode sko, vann, kamera og vær forsiktig da det er svært høyt. Spør på ditt hotell hvordan du enklest kommer deg dit, og det er ikke vanskelig  å finne da det er godt skiltet. 

Mizithres Utkikkspunkt 

Mizithres utkikkspunkt

Mizithres er et vakkert og mindre kjent utkikkspunkt som er rundt 1 kilometer å nå toppen av der du får utkikk til den store og lille Mizitre som er store hvite steiner. Se den fantastiske utsikten fra fyrtårnet i den lille byen Kerri som også har en restaurant på toppen. 

Strendene

Zakynthos har et hav av vakre strender, så her er bare å velge og vrake. Noen av de mest populære strendene du kan nå ved å bruke leiebil er:

Agios Nikolaos 

Dette er en av Zakynthos mest besøkte og kjente strender. Om du har barn er det et perfekt sted å dra så de kan more seg med diverse vannaktiviteter som paddleboarding, snorkling og mye annet. 

Limnionas 

Med strandens gjemte lokalisasjon kan du nyte dagen her uten de store turistmassene. Limnionas er ikke en sandstrand, men har et steinete underlag der folk hopper fra steinene ned i det krystallklare vannet. 

Limnionas

Gerakas

Er en av Zakynthos vakreste og lengste sandstrender og klart rolig vann. 

Banana

Banana er en annen av Zakynthos lange sandstrender. Her finnes det diverse fasiliteter som dusjer og solsenger. 

Banana Stranden

Korakonissi

Er en mindre kjent strand, med vakkert krystallklart grønt vann som kan være en fin kontrast til det ellers turkise havet i Hellas. Det er ingen sandstrand men har fine steiner som du kan slappe av på. 

Korakonissi bukten

Utflukter 

Navagio stranden (Shipwreck Beach) og De Blå Grottene

Navagio stranden er den mest kjente i Zakynthos, og kan kun nås ved en båt. Her kommer store cruiseskip og mange båter inn hele dagen så ikke regn med å ha stranden for deg selv.  Men det er alikvell verdt det da du får se det blåeste vannet du kan tenke deg, er du tidlig ute på morgenen kan du kanskje få se den vakre stranden med mye færre turister tilstede. 

30 minutter unna Navagio stranden er De Blå Grottene. Det karakteristiske elementet i de blå grottene, er at de reflekterer den vibrerende og slående blåfargen fra vannet inn i hulene, vannet fanger og reflekterer samtidig glansen fra himmelen som reflekteres på veggene i hulen og gjør at de selv skinner blått og skaper en magisk atmosfære. Dette er også svært vakkert å bevitne ved soloppgang eller solnedgang. 

De blå grottene

Marathon (Skilpadde øya) og de sørlige grottene

En av de mest kjente og ekstraordinære utfluktene Zakynthos har å tilby er til Skilpadde øya. Det finnes flere muligheter for å oppsøke øya enten ved å bli med på en organisert båttur eller leie en egen båt. Øya kalles skilpadde øya fordi en utrydningstruet art av skilpadden kalt Caretta Caretta legger egg ved øya. Skilpadde arten er verdens nest største og karakteriseres ved sin brune farge. For å legge til rett for at skilpadden ikke skal bli jaget vekk fra øya er det strenge restriksjoner om hvor besøkende for oppholde seg der. 

De sørlige grottene i området rundt Kerry har fantastiske kalksteinsklipper og helt klart vann, fantastisk for en dag til sjøs som kan brukes til å snorkle og utforske grottene, og se om du ser en skilpadde. 

Severdigheter

Zakynthos har også severdigheter til lands, som de vakre kirkene i hver en liten by, som for eksempel kirken i Agios Dionysios og Agios Nikolaos Molos. Andre ting inkluderer klosteret lokalisert vakkert til på toppen av en bakke i Panagia Skopiotissa og en rekke museum. Men det hyggeligste er kanskje å dra på oppdagelsesferd i de små genuine byene som nærmest har unngått turisme som den fargerike byen Keri eller romantiske Volimes.

Kunne det friste med en ferie i Zakynthos? Kontakt din nærmeste Ticketbutikk her, ring 21 49 39 00 eller søk og bestill fly+ hotell her. 

ticketnoinsta